TOPlist



Preview: Flyers vs. Canucks
17.12.2015 18:15

Před téměř týdenní vánoční přestávkou pokračují hokejisté z Philadelphie dalším utkáním. Flyers se v poslední době poměrně daří a svou formu by si chtěli bezesporu přenést také do nového roku. Navázat na podařené výkony budou chtít svěřenci kouče Davea Hakstola dnes v noci od 01:00 SEČ, kdy se ve Wells Fargo Center představí celek z Vancouveru. Canucks jsou na tom v letošní sezóně zatím o něco hůře než právě Letci. Tým Willieho Desjardinse nasbíral během 32 zápasů letošní základní části 30 bodů a v tabulce Západní konference tak okupuje spodní příčky.




Jelikož na sebe Flyers a Canucks v průběhu letošní sezóny již jedenkrát narazili, dnešní zápas bude druhým a zároveň posledním měřením sil těchto dvou celků v letošní základní části. Kosatky přivítaly Letce z Philadelphie v Rogers Center začátkem listopadu a domácí hokejisté zápas zvládli mnohem lépe. Canucks dostali hned v úvodu zápasu do vedení, když se dokázal prosadit Jannik Hansen. Flyers sice dokázali z hole kapitána Clauda Girouxa srovnat, avšak to bylo z jejich strany všechno. Za Vancouver skórovali postupně ještě Bo Horvath, Jake Virtanen a Matt Bartkowski. Celek z Britské Kolumbie si tak připsal dva body za výhru 4:1.

Co se historických statistik týče, hokejistům Flyers se proti Vancouveru daří. Oba proti sobě nastoupily ve 116 utkáních, z nichž Letci dokázali vyhrát 70, 33 zápasů skončilo výhrou Canucks a 15krát si oba týmy rozdělily bod za remízu. Ve Philadelphii se oba celky střetly celkem 59krát – 38 zápasů skončilo vítězstvím domácích Flyers, 20krát se radovaly Kosatky a jeden zápas skončil remízou.

Stejně jako v posledních zápasech, tak i dnes proti Vancouveru by měli Letci z Philadelphie vinou zdravotních problémů postrádat trojici svých hráčů. Ve Wells Fargo Center se tak nepředstaví velezkušený švýcarský obránce Mark Streit, který již více než měsíc laboruje se zraněním v dolní části těla. Mimo hru by měl být také urostlý kanadský obránce Luke Schenn, jehož trápí zranění nohy. Do zápasu s Canucks nezasáhne s největší pravděpodobností ani šestadvacetiletého kanadského útočníka Sama Gagnera, jehož vyřadil otřes mozku. Pouze z tribuny pak bude dnešní zápas sledovat útočník Vincent Lecavalier.

Ani mužstvo z Vancouveru momentálně nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Trenér Canuck Willie Desjardsins bude v dnešním zápase na ledě Philadelphie postrádat trojici zraněných hráčů. V dresu Kosatek s dnes nepředstaví pětadvacetiletý italský zadák Luca Sbisa, jenž laboruje se zraněním ruky. Canucks se budou muset obejít také bez dalšího obránce, a sice zkušeného kanadského beka Dana Hamhuise, který je mimo hru vinou zranění čelisti. Posledním hráčem na marodce Vancouveru je šestadvacetiletý forvard Brandon Sutter, kterého trápí zranění břicha.

Po třech utkáních se do branky Letců z Philadelphie vrací brankářská jednička, kterou je sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason. Rodák z Oakvillu neprožívá vydařenou sezónu, když zatím nedokázal navázat na své vynikající výkony z loňské sezóny a jeho statistiky jsou tak letos opravdu bídné. Urostlý Kanaďan odchytal během této sezóny celkem 18 zápasů s úspěšností zákroků 90.5% a průměrem 2.93 gólu na zápas. Náhradním brankářem Flyers dnes bude Michal Neuvirth.

To Canucks mají post brankářské jedničky zcela vyřešený. Gólmanem číslo jedna je totiž ve Vancouveru již druhým rokem velezkušený americký gólman Ryan Miller. Dnes však trenér Willie Desjardins vsadí na svou dvojku, kterou je švédský brankář Jacob Markström. Stejně jako Miller, tak ani pětadvacetiletý Švéd neprožívá zrovna vydařenou sezónu. Rodák z Gävle odchytal v dosavadním průběhu základní části celkem 7 zápasů, z nichž jeho celek vyhrál jen jedinkrát – úspěšnost zákrok 90.5%, průměr 2.87 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
14/11/15 Mark Streit D Dolní část těla
6/12/15 Luke Schenn D Dolní část těla


Vancouver Canucks
Datum Hráč Post Zranění
11/12/15 Dan Hamhuis D Čelist
09/12/15 Luca Sbisa D Ruka
02/12/15 Brandon Sutter C Břicho




Flyers (V-P-V-PP-P)

Datum Zápas Skóre
16.12.2015 Flyers vs. Hurricanes 4:3p
12.12.2015 Stars vs. Flyers 3:1
11.12.2015 Blues vs. Flyers 2:4
9.12.2015 Flyers vs. Islanders 3:4n
6.12.2015 Flyers vs. Blue Jackets 1:4

Canucks (P-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
16.12.2015 Wild vs. Canucks 6:2
14.12.2015 Blackhawks vs. Canucks 4:0
10.12.2015 Canucks vs. Rangers 2:1
8.12.2015 Canucks vs. Sabres 5:2
6.12.2015 Canucks vs. Bruins 0:4










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






VANCOUVER CANUCKS








Philadelphia Flyers vs. Vancouver Canucks
Datum: 18.12. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél