TOPlist



Preview: Flyers vs. Canucks
15.1.2015 22:10

Druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin dnes čeká hokejisty Flyers, kteří se po prohře na ledě Washingtonu Capitals vracejí zpět do Philadelphie, kde v noci od 01:00 SEČ vyzvou před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center mužstvo Vancouveru Canucks. Kosatky sice v letošním ročníku nepředvádějí zrovna nejlepší výkony, avšak během 41 zápasů dokázali nasbírat již 49 bodů a v tabulce Západní konference jim patří osmá, čili postupová pozice. Dokáží Letci z Philadelphie odčinit včerejší zaváhání nebo se budou se zisku dvou bodů radovat hokejisté z Vancouveru.




Hokejisté z Philadelphie přišli během posledního týdne vinou zranění již o třetího hráče. Do zápasu s Canucks totiž s největší pravděpodobností nezasáhne teprve dvacetiletý útočník Scott Laughton, jenž po tvrdém hitu obránce Matta Niskanena nedohrál se zraněním v horní části těla zápas. Mimo hru je také obránce Braydon Coburn, jehož ze sestavy Flyers vyřadilo zranění nohy. Dalším obráncem, který se v dnešním zápase nepředstaví, je devětadvacetiletý Švéd Nicklas Grossmann, jenž laboruje se zraněním ramene. Letci se dnes nebudou moci spolehnout ani na svou brankářskou jedničku Steva Masona, jenž je mimo hru vinou zranění kolene. Posledním hráčem na marodce Flyers je dlouhodobě zraněný obránce Kimmo Timonen.

Kouč Craig Berube bude při absenci kanadského útočníka Scotta Laughtona muset pozměnit některé útočné formace svého celku. Do druhého útoku by se měl na post dvacetiletého centra posunout velezkušený Vincent Lecavalier, jenž nastupuje až ve čtvrté formaci. Zpět do hry by se měl vrátit důrazný forvard Zac Rinaldo, jenž několik posledních zápasů strávil pouze na tribuně v roli náhradníka. Rinaldo by měl nastoupit ve čtvrtém útoku společně s Pierrem-Edouardem Bellemarem a Chrisem VandeVeldem.

Celek z Vancouveru v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Kouč Canucks Willie Desjardins bude v dnešním utkání na ledě Philadelphie postrádat pouze dvojici zraněných hráčů. Ve Wells Fargo Center se kvůli zdravotním problémům nepřestaví dvaatřicetiletý obránce Dan Hamhuis. Kanadský bek totiž momentálně laboruje se zraněním třísel. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Kosatek je šestadvacetiletý útočník Nick Bonino, jehož trápí blíže nespecifikované zranění. Zbytek svých svěřenců má pro dnešní zápas s Flyers kouč Willie Desjardins plně k dispozici.

Ve včerejším zápase sice hájil svatyni Letců z Philadelphie německý brankář Rob Zepp, jehož vedení Flyers povolalo při zranění Steva Mason z farmy Lehigh Valley Phantoms, avšak dnes by se měl mezi tři tyče Letců postavit dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery. Rodák z Hamiltonu odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části celkem 16 utkání s úspěšností zákroků 88.9% a průměrem 3.21 gólu na zápas.

To trenér Canucks Willie Desjardins má svou brankářskou jedničku plně k dispozici a její služby využije také v dnešním zápase proti Flyers. V brankovišti Kosatek se tak dnes ve Wells Fargo Center představí velezkušený americký brankář Ryan Miller, jenž se Canucks upsal před startem letošního ročníku. Čtyřiatřicetiletý gólman odchytal v letošní sezóně celkem 30 zápasů s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.48 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Vancouveru by měl být Eddie Lack.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
09/01/15 Nicklas Grossmann D Rameno
10/01/15 Steve Mason G Koleno
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
15/01/15 Scott Laughton C Horní část těla


Vancouver Canucks
14/01/15 Nick Bonino C Nespecifikováno
12/01/14 Dan Hamhuis D Třísla




Flyers (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
15.1.2015 Capitals vs. Flyers 1:0
13.1.2015 Flyers vs. Lightning 7:3
10.1.2015 Flyers vs. Bruins 1:3
9.1.2015 Flyers vs. Capitals 3:2p
7.1.2015 Flyers vs. Senators 2:1n

Canucks (P-P-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
14.1.2015 Predators vs. Canucks 5:1
11.1.2015 Canucks vs. Flames 0:1
9.1.2015 Canucks vs. Panthers 1:3
7.1.2015 Canucks vs. Islanders 3:2
4.1.2015 Canucks vs. Red Wings 4:1









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






VANCOUVER CANUCKS








Philadelphia Flyers vs. Vancouver Canucks
Datum: 16. 1. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél