TOPlist



Preview: Flyers vs. Maple Leafs
7.4.2016 18:50

Špatné období na nepovedené zápasy si v posledních dnech vybrali Letci z Philadelphie. Svěřenci kouče Davea Hakstola totiž v neděli nestačili na Pittsburgh Penguins a včera na ledě Joe Louis Areny podlehli domácím Red Wings, čímž si poněkud značně zkomplikovali cestu do letošních vyřazovacích bojů. Flyers však musejí včerejší nevydařený duel hodit za hlavu, protože již dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou na svém ledě ve Wells Fargo Center vůbec nejhorší celek letošní sezóny, a sice Toronto Maple Leafs. Tým Mikea Babcocka má již několik týdnů jistotu, že o víkendu jejich sezóna končí. Leafs dokázali během 80 zápasů letošní základní části nasbírat jen 67 bodů, což je ještě o 2 méně než předposlední Edmonton.




Flyers a Maple Leafs na sebe během letošního ročníku narazili již dvakrát a dnes se tak oba celky utkají naposledy. První vzájemný zápas se uskutečnil v polovině na ledě Philadelphie, kde bylo k vidění velice vyrovnané utkání. Letci se sice dostali v úvodu zápasu do vedení, avšak po většinu duelu tahali za kratší konec a svému soupeři z Toronta podlehli jen těsně 2:3, když hostům jen pár vteřin před koncem základní hrací doby vystřelil dva body obránce Matt Hunwick. Také odvetný duel v Air Canada Centre přinesl divácky velmi zajímavý hokej, který dospěl za stavu 4:4 až do prodloužení, v němž Letcům bonusový bod vystřelil dvaadvacetiletý bek Shayne Gostisbehere.

Dnešní zápas bude již 174. měřením sil těchto dvou celků v nejprestižnější hokejové lize na světě. Letci z Philadelphie ve vzájemných duelech naprosto dominují, když ze 174 utkání dokázali zvítězit hned 93krát, pouze 58krát se z výhry radovali Leafs a 22 zápasů skončilo dělbou bodů. Flyers mají proti Torontu skvělé statistiky především na domácím ledě, kde z 86 zápasů dokázali vyhrát 53, 25 duelů skončilo vítězstvím Leafs a osmkrát si oba celky po remíze rozdělily.

Jelikož do včerejšího zápasu s Red Wings naskočil devětadvacetiletý kanadský bek Andrew MacDonald, nad jehož startem visel vinou zraněná v horní části těla otazník, Flyers budou dnes opět postrádat pouze dva své hráče. Jedním z nich je český gólman Michal Neuvirth, jehož do zápasu nepustí zranění kolene. Rodák z Ústí nad Labem již však trénuje na ledě a v případě postupu do playoff by měl být plně k dispozici. Posledním zraněným hráčem Flyers je pětadvacetiletý obránce Michael Del Zotto, jenž laboruje se zraněním zápěstí a Letcům tak letos již s největší pravděpodobností nepomůže. Pouze z tribuny by pak dnešní duel měli sledovat útočníci Scott Laughton, Jordan Weal a RJ Umberger.

To Maple Leafs mají v závěru letošního ročníku mnohem rozsáhlejší marodku než jejich soupeř z Philadelphie. Trenér Toronta Mike Babcock nemůže dnes počítat hned s osmi svými hráči, kteří budou chybět vinou zdravotních problémů. Mimo hru je v současné době pětadvacetiletý kanadský forvard Peter Holland, jehož do zápasu nepustí otřes mozku. Leafs se nemohou spolehnout ani na služby zkušeného forvarda Joffreyho Lupula, který týmu chybí vinou zranění břicha. Stejné potíže jako Lupula nepustí do hry ani obránce Matta Hunwicka. Toronto nepomůže ani finský útočník Leo Komarov, kterého trápí zranění v dolní části těla. Velezkušený kanadský bek Stephane Robidas pak laboruje se zraněním kolene. V sestavě Leafs se nepředstaví ani James van Riemsdyk, jehož vyřadilo zranění nohy. Vinou zranění kolene je na marodce Toronta dvojice Milan Michálek, Raffi Torres. Do zápasu s Flyers nezasáhne ani nejproduktivnější hráč Maple Leafs, a sice Nazem Kadri, jenž si odpykává svůj čtyřzápasový trest, který vyfasoval od disciplinární komise.

Flyers dnes sice vynechají dopolední rozbruslení, avšak je téměř jisté, na kterého z brankářů dnes kouč Dave Hakstol vsadí. Jelikož Letcům neustále chybí český gólman Michal Neuvirth, jenž laboruje se zraněním kolene, do branky Flyers se i dnes s největší pravděpodobností postaví sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jenž předvádí vynikající výkony. Urostlý Kanaďan odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku již 52 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.52 gólu na zápas. Záda by měl tak Masonovi krýt dvaadvacetiletý americký gólman Anthony Stolarz.

Trenér Leafs Mike Babcock zatím neoznámil, na kterého z brankářů v dnešním zápase s Flyers vsadí. Cele z Totonta má v současné době k dispozici sedmadvacetiletého kanadského gólmana Jonathana Berniera, který je v týmu z Ontaria momentálně jedničkou. Rodák z Lavalu odchytal během letošního ročníku 37 zápasů s úspěšností zákroků 90.7% a průměrem 2.88 gólu na zápas. Maple Leafs by však mohli vsadit i na svého druhého gólmana, kterým je dvaadvacetiletý Američan Garret Sparks, jenž letos nastoupil k 16ti zápasům – úspěšnost zákroků 89.3% a průměr 2.95 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/03/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Toronto Maple Leafs
Datum Hráč Post Zranění
07/04/16 Peter Holland C Otřes mozku
07/04/16 Joffrey Lupul RW Břicho
06/04/16 Matt Hunwick D Břicho
06/04/16 Leo Komarov C Dolní část těla
06/04/16 Stephane Robidas C Koleno
04/04/16 Nazem Kadri C Suspendace
04/04/16 Milan Michalek LW Koleno
19/03/16 Raffi Torres LW Koleno
18/03/16 James van Riemsdyk LW Noha




Flyers (P-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
7.4.2016 Red Wings vs. Flyers 3:0
3.4.2016 Penguins vs. Flyers 6:2
2.4.2016 Flyers vs. Senators 3:2
31.3.2016 Flyers vs. Capitals 2:1n
29.3.2016 Flyers vs. Jets 3:2p

Maple Leafs (P-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
7.4.2016 Maple Leafs vs. Blue Jackets 1:5
5.4.2016 Maple Leafs vs. Panthers 3:4
3.4.2016 Maple Leafs vs. Red Wings 2:3
1.4.2016 Sabres vs. Maple Leafs 4:1
30.3.2016 Panthers vs. Maple Leafs 2:5










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






TORONTO MAPLE LEAFS








Philadelphia Flyers vs. Toronto Maple Leafs
Datum: 8.4. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél