TOPlist



Preview: Flyers vs. Maple Leafs
26.2.2015 22:25

Ve velmi náročném programu dnes pokračují Letci z Philadelphie, kteří se po prohraném utkání na ledě Caroliny Hurricanes přesunuli do nejlidnatějšího města Kanady, kde dnes v noci od 01:30 SEČ vyzvou v Air Canada Centre domácí Toronto Maple Leafs. Svěřenci kouče Petera Horacheka vstoupili do sezóny mnohem lépe, než jejich dnešní soupeři, avšak začátkem letošního kalendářního roku přišel zlom a obrovský výkonnostní propad celku z Toronta. Maple Leafs totiž v letošním roce dokázali během 22 zápasů nasbírat zatím pouze 8 bodů za 3 výhry, 17 proher a 2 prohry po prodloužení či samostatných nájezdech. Leafs se tak propadli téměř až na samotné dno tabulky Východní konference, kde s 53 body okupují 14. příčku. Dokáží se tedy po nepovedeném zápase s Canes oklepat a získat na ledě trápícího se Toronta velmi potřebné dva body?




Flyers a Maple Leafs na sebe v dosavadním průběhu letošního ročníku narazili již dvakrát, což znamená, že dnes se obě mužstva utkají během letošní základní části naposledy. První vzájemný zápas mezi Letci a Leafs byl na programu těsně před Vánoci v Air Canada Centre, kde dokázali uspět hosté z Philadelphie, kteří zvítězili vysoko 7:4. Odvetné utkání se uskutečnilo koncem ledna ve Wells Fargo Center a ze zisku dvou bodů se opět radovali svěřenci trenéra Craiga Berubeho, kteří před svými příznivci dokázali díky brance Michaela Del Zotta a bezchybnému výkonu Steva Masona zvítězit nejtěsnějším možným rozdílem, tady 1:0.

Letcům z Philadelphie se pomalu ale jistě začínají z marodky vracet zbývající hráči. Jelikož se včera vedení Flyers rozhodlo poslat zpět na farmu Lehigh Valley Phantoms brankáře Anthonyho Stolarze, předpokládá se, že by se zpět do sestavy Flyers měl již dnes vrátit šestadvacetiletý gólman Steve Mason, jenž poslední tři týdny laboroval se zraněním kolene. Na návrat do hry se již několik týdnů připravuje tak devětatřicetiletý finský zadák Kimmo Timonen, který však do zápasu s Maple Leafs s určitostí nenastoupí. Mimo hru dnes bude také dvaatřicetiletý gólman Ray Emery, jehož v posledních dnech trápilo blíže nespecifikované zranění v dolní části těla.

Stejně jako Flyers, tak i Maple Leafs momentálně nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Hokejisté z Toronta budou v dnešním domácím duelu proti Letcům postrádat pouze trojici zraněných hráčů. V Air Canada Centre se nepředstaví sedmatřicetiletý kanadský obránce Stephane Robidas, jeho trápí zranění ruky. Mimo hru je v současné době také zkušený útočník Trevor Smith, jehož vyřadilo zranění v dolní části těla. Největší ztrátou je však pro Toronto zranění kapitána a nejlepšího zadáka týmu Diona Phaneufa, který laboruje se zraněním ruky.

Jelikož není zcela fit brankářská jednička Letců z Philadelphie Steve Mason, ani náhradní gólman Ray Emery, trenér Flyers pošle i dnes mezi tři tyče až svého třetího gólmana, kterým je třiatřicetiletý německý brankář Rob Zepp, jehož vedení povolalo z farmy Lehigh Valley Phantoms. Rodák z kanadského Scarborough odchytal poslední tři zápasy Flyers a v letošní základní části tak odchytal již celkem 9 zápasů s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 2.80 gólu na zápas. Náhradním gólmanem týmu z Philadelphie dnes bude Steve Mason.

To celek z Toronta má v současné době k dispozici oba dva brankáře. Trenér Maple Leafs Pater Horachek pošle do brankoviště svého celku svou brankářskou jedničku, kterou je v letošním roce šestadvacetiletý kanadský gólman Jonathan Bernier, jenž je mnohem vytěžovanější než jeho brankářský kolega. Rodák z Lavelu odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 41 zápasů s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.73 gólu na zápas. Záda bude krýt Bernierovi šestadvacetiletý James Reimer.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
23/02/15 Ray Emery G Dolní část těla


Toronto Maple Leafs
21/02/15 Stephane Robidas D Ruka
21/02/15 Trevor Smith C Dolní část těla
07/02/15 Dion Phaneuf D Ruka




Flyers (P-V-V-PP-P)

Datum Zápas Skóre
25.2.2015 Hurricanes vs. Flyers 4:1
22.2.2015 Flyers vs. Capitals 3:2
21.2.2015 Flyers vs. Predators 3:2n
20.2.2015 Flyers vs. Sabres 2:3n
18.2.2015 Flyers vs. Blue Jackets 2:5

Maple Leafs (V-P-P-PP-P)

Datum Zápas Skóre
22.2.2015 Maple Leafs vs. Jets 4:3
21.2.2015 Hurricanes vs. Maple Leafs 2:1
18.2.2015 Maple Leafs vs. Panthers 2:3
15.2.2015 Canadiens vs. Maple Leafs 2:1n
13.2.2015 Islanders vs. Maple Leafs 3:2









V únoru 1999 se super moderní Air Canada Centre stalo novým domovem Maple Leafs. Současný stadion je vybudován na místě, kde stávala budova Kanadské Pošty. Během stavby arény vznikl program zachování původní fasády budovy, byla zachována jižní zeď v ulici Lakeshore Boulevard a východní zeď na Bay Street. Na zdích bylo obnoveno původní kamenné zdivo, basreliéfy a historické profily oken. Zbytek původní budovy směrem k Union Station byl zbourán a vznikl tak prostor pro stavbu nové haly. Hledište v Air Canada Centre obsahuje 1020 klubových sedadel, 40 Platinum Lounges, 65 Executive Suites, 32 Theatre Suites a 16 Loge Suites. Z celkové kapacity je upraveno 1% pro invalidní návštěvníky. Kapacita stadionu pro hokejová utkání činí 18.819 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






TORONTO MAPLE LEAFS








Philadelphia Flyers vs. Toronto Maple Leafs
Datum:27. 2. 2015 (01:30 SEČ)
Stadion: Air Canada Centre (Toronto, Ontario)
TV: -


Autor: David Hél