TOPlist



Preview: Flyers vs. Maple Leafs
19.1.2016 21:25

Velmi nabitým programem dnes pokračují hokejisté Flyers, kteří se po výhře nad Detroitem vracejí zpět domů do Philadelphie, kde v noci od 01:00 SEČ před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center přivítají celek Toronta Maple Leafs. Tým z Kanady letos neprožívá zrovna vydařenou sezóny, když během 43 zápasů dokázal nasbírat pouhých 39 bodů a v tabulce Východní konference je tak až na 15. místě. Hůře je na tom v celé NHL pouze Columbus Blue Jackets. Svěřencům kouče Mika Babcocka se navíc v posledních zápasech vůbec nedaří. Leafs nedokázali vyhrát ani jedno z posledních 5ti zápasů s celkovým skóre 5:19.




Přestože je již půlka letošní základní části za námi, Flyers a Maple Leafs na sebe narazí vůbec poprvé. Jelikož se oba celky nacházejí ve Východní konferenci, v uplynulém ročníku spolu odehrály hned tři utkání a více se ve vzájemných duelech dařilo hokejistům z Philadelphie. První zápas se uskutečnil v Air Canada Centre, kde Flyers předvedli vynikající obrat a z Toronta se odvezli dva cenné body za výhru 7:4. Odvetné klání těchto mužstev se uskutečnilo ve Wells Fargo Center, kde byli opět úspěšnější domácí Letci, kteří zvítězili fotbalovým výsledkem, a sice 1:0. K poslednímu zápasu se oba celky přesunuly opět do Kanady a tentokrát se z výhry mohli radovat Leafs, kteří zvítězili těsně 3:2.

Dnešní zápas bude již 172. měřením sil těchto dvou celků v nejprestižnější hokejové lize na světě. Letci z Philadelphie ve vzájemných duelech naprosto dominují, když ze 171 utkání dokázali zvítězit hned 92krtá, pouze 57krát se z výhry radovali Leafs a 22 zápasů skončilo dělbou bodů. Na domácím kluzišti je dominance Flyers snad ještě výraznější. Z celkových 85 zápasů ve Philadelphii dokázali domácí hokejisté vyhrát hned 53, 24krát se z výhry radoval kanadský celek a 8 utkání skončilo remízou.

Nejenže se Flyers v poslední době herně velice daří, kouč Letců Dave Hakstol si navíc nemusí dělat vůbec žádné starosti s marodkou svého celku. Tým z Philadelphie totiž netrápí vůbec žádná zranění a tak budou pro dnešní duel s Torontem všichni hráči plně připraveni. Chybět dnes Letcům nebude ani kanadský forvard Ryan White, jenž byl v nedělním zápase s Detroitem vyloučen za tvrdý hit na 5 minut + do konce utkání. Disciplinární komise NHL však důraznému forvardovi neudělila žádný dodatečný trest.

Mužstvo z největšího kanadského města se bude muset na ledě Wells Fargo Center obejít bez trojice svých zraněných hráčů. Maple Leafs budou dnes postrádat šestadvacetiletého útočníka Jamese Van Riemsdyka, jehož ze hry vyřadila zlomenina nohy. Javorové listy se dnes nebudou moci spolehnout ani na velezkušeného obránce Stephana Robidase, který laboruje se zraněním kolene. Posledním hráčem Toronta, jehož dnes do hry nepustí zdravotní problémy, je kanadský útočník Nick Spaling, jenž je mimo hru se zraněním v horní části těla.

O víkendu se v brance Letců z Philadelphie vystřídali oba brankáři Flyers. Dnes do utkání s Torontem kouč Dave Hakstol pošle svou brankářskou jedničku Steva Masona, jenž tak odchytá již pátý z posledních šesti zápasů. Po nevydařeném úvodu sezóny se sedmadvacetiletý Kanaďan dostal do optimální formy, díky čemuž mají Flyers k dispozici dva kvalitní brankáře. Rodák z Oakvillu odchytal v letošním ročníku NHL celkem s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.66 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers dnes bude sedmadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth.

Ani Maple Leafs nemají v letošním ročníku určené, který z gólmanů by byl brankářskou jedničkou. Velezkušený kouč Mike Babcock dnes v duelu s Philadelphií vsadí na sedmadvacetiletého kanadského gólmana Jamese Reimera, jenž i přes špatné výsledky týmu podává v brance Toronta vynikající výkony. Rodák z Moorweny odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 20 zápasů s úspěšností zákroků 93.4% a průměrem 2.03 gólu na zápas. Záda dnes bude Reimerovi krýt Jonathan Bernier.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -


Toronto Maple Leafs
Datum Hráč Post Zranění
18/01/16 Nick Spaling C Horní část těla
11/01/16 James Van Riemsdyk LW Noha
28/12/15 Stephane Robidas D Koleno




Flyers (V-PP-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
18.1.2016 Red Wings vs. Flyers 1:2n
16.1.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n
14.1.2016 Flyers vs. Bruins 3:2
9.1.2016 Flyers vs. Islanders 4:0
8.1.2016 Wild vs. Flyers 3:4p

Maple Leafs (P-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
17.1.2016 Bruins vs. Maple Leafs 3:2
16.1.2016 Maple Leafs vs. Blackhawks 1:4
14.1.2016 Maple Leafs vs. Blue Jackets 1:3
10.1.2016 Sharks vs. Maple Leafs 7:0
8.1.2016 Kings vs. Maple Leafs 2:1










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






TORONTO MAPLE LEAFS








Philadelphia Flyers vs. Toronto Maple Leafs
Datum: 20.1. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél