Flyers CZ RSS



TOPlist


Review: Flyers 2:4 Lightning


Již 80. zápas letošní základní části mají za sebou hokejisté Philadelphie Flyers. Letci se tentokrát představili na ledě Tampa Bay Times Forum, kde od 01:30 SEČ vyzvali domácí Lightning. Berubeho svěřenci si již sice zajistili účast v letošním playoff, avšak v utkání s Bolts stále bojovali o výhodu domácího prostředí.

Flyers a Lightning na sebe v průběhu letošní základní části narazili již dvakrát, což znamená, že dnes se oba celky potkaly naposledy. V obou předchozích duelech se ze zisku dvou bodů radovali svěřenci kouče Jona Coopera. Na vlastním ledě dokázali Blesky koncem listopadu zvítězit 4:2, kdežto ve Wells Fargo Center uspěli Bolts 6:3.

Před blížícím se playoff Flyers netrápí vůbec žádná zranění. Jediným hráčem, který se v sestavě Letců nepředstavil, byl třiadvacetiletý důrazný forvard Zac Rinaldo, který si odpykává svůj čtyřzápasový za faul v nedělním zápase s Buffalem Sabres. Mimo hru byl v utkání s Lightning také švédský zadák Nicklas Grossmann, jehož nahradil Erik Gustafsson.

Ani svěřence trenéra Jona Coopera v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Lightning se dnes museli obejít pouze bez dvojice zraněných hráčů. V utkání s Philadelphií se nepředstavil velezkušený finský bek Sami Salo, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Mimo hru byla také brankářská jednička Tampy Ben Bishop, který vinou zranění lokte přijde i o začátek letošního playoff.

V brance Letců z Philadelphie dostal po dvouzápasové pauze šanci jedenatřicetiletý rodák z Hamiltonu, a sice gólman Ray Emery. Zkušený Kanaďan předvedl poměrně kvalitní výkon, avšak na zisk dvou bodů to Flyers nestačilo. Bolts vyslali na Emeryho 30 střel, z nichž 26 jich dokázal zneškodnit - úspěšnost zákroků 86.6%

To Lightning museli vinou zranění Bena Bishopa vsadit na svého náhradního gólmana Anderse Lindbacka, který se proti Flyers prezentoval famózním výkonem. Hokejisté z Philadelphie vyslali na švédského brankáře 36 střel, z nichž pouze dvě skončily až v brance Tampy - úspěšnost zákroků 94.4%

• GÓLY:

Flyers: Wayne Simmonds (Claude Giroux, Jakub Voráček), Sean Couturier (Mark Streit)
Lightning: Tyler Johnson (Steven Stamko, Michael Kostka), Richard Panik (Victor Hedman, Michael Kostka), Eric Brewer (Tyler Johnson, Ondřej Palát), Steven Stamkos (Valtteri Filppula, Victor Hedman)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
02:00 TBL T.JOHNSON(24) S.STAMKOS(15) M.KOSTKA(5) 1:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
03:51 TBL N.KUCHEROV Hákování

STŘELY:

Flyers: 12
Lightning: 10



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
38:39 PHI W.SIMMONDS(27) C.GIROUX(55) J.VORACEK(37) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
24:32 PHI S.HARTNELL Nedovolené bránění
32:47 PHI A.MACDONALD Nedovolené bránění
38:11 TBL T.JOHNSON Podražení

STŘELY:

Flyers: 15
Lightning: 11




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
43:33 TBL R.PANIK(3) V.HEDMAN(41) M.KOSTKA(6) 2:1
49:43 TBL E.BREWER(2) T.JOHNSON(26) O.PALAT(36) 3:1
52:22 PHI S.COUTURIER(12) M.STREIT(31) - 3:2
54:14 PHI S.STAMKOS(25) V.FILPPULA(33) V.HEDMAN(42) 4:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
40:35 TBL A.ŠUSTR Nedovolené bránění
53:19 PHI S.HARTNELL Držení

STŘELY:

Flyers: 9
Lightning: 9











Již zítra čeká Flyers poslední utkání na ledě soupeře v letošní základní části. Letci se musejí přesunout z Floridy do Pittsburghu, kde odehrají již čtvrté pensylvánské derby v letošní sezóně. Berubeho svěřenci dokázali proti Penguins zvítězit 4:3 a 4:0, kdežto Tučňáci se v jednom případě radovali z výhry 4:1. Dokáží Flyers proti svěřencům Dana Bylsmy opět uspět? To sledujte v sobotu od 21:00 SEČ na našem webu nebo na stanici Nova Sport.







Datum: 11.4.2014
Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz