TOPlist



Preview: Flyers vs. Lightning
16.12.2014 21:00

Třetí zápas v řadě na domácím ledě čeká hokejisty z Philadelphie, kteří dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou na svém ledě ve Wells Fargo Center mužstvo Tampy Bay Lightning, které letos patří k vůbec nejlepším týmům ve Východní konferenci, když během 32 zápasů dokázal nasbírat již 41 bodů. V posledních zápasech se však Bolts příliš nedaří. Celek z Tampy totiž z posledních pěti zápasů dokázal vytěžit pouhé dva body za jednu výhru a čtyři prohry. Úvod dnešního zápasu bude provázet ceremoniál na počest legendárního švédského hokejisty Petera Forsberga, jenž byl letos uveden do Hokejové síně slávy.




Flyers a Lightning na sebe v průběhu letošního ročníku již jedenkrát narazili. Oba celky se utkaly koncem října v Amalie Areně, kde byli úspěšnější domácí hokejisté. Bolts se v úvodu zápasu dostali do vedení, když se dokázal prosadit Vladislav Namestnikov, avšak Flyers o pár minut později z hole Wayna Simmondse srovnali. Na konci druhé a na začátku třetí části se dvěma brankami blýsknul Steven Stamkos. Jakub Voráček sice snížil na rozdíl jediné branky, ale pouhé čtyři minuty před koncem se trefil Jason Garrison. Při hře bez brankáře Letci díky gólu Michaela Raffla už jen snížili na konečných 3:4.

Stejně jako v minulých zápasech, tak i v dnešním utkání před vlastními fanoušky se hokejisté z Philadelphie budou vinou zranění muset obejít pouze bez dvojice zraněných hráčů. V zápase s Lightning se nepředstaví útočník Ryan White, jenž laboruje se zraněním břicha. Druhým hráčem na marodce Flyers je velezkušený obránce Kimmo Timonen, který je mimo hru kvůli krevním sraženinám. Pouze z tribuny budou dnešní utkání sledovat obránci Michael Del Zotto, Carlo Colaiacovo a útočník Vincent Lecavalier, který je v roli náhradníka již sedmý zápas v řadě.

To Lightning na rozdíl od Flyers postihlo v minulém týdnu hned několik zranění. Ani Bolts však netrápí nikterak početná marodka. Trenér Tampy Bay Jon Cooper bude v dnešním zápase na ledě Philadelphie postrádat čtveřici svých svěřenců. Vinou zdravotních problémů se v sestavě Blesků dnes v noci nepředstaví obránci Radko Gudas (nemoc), Mattias Ohlund (koleno), útočník Ondřej Palát (dolní část těla) a brankářská jednička týmu z Tampy Ben Bishop, jehož ze hry vyřadilo blíže nespecifikované zranění v dolní části těla.

V brance Letců z Philadelphie se stejně jako v zápase s Hurricanes představí šestadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jenž si po nevydařeném stratu sezóny vybojoval zpět pozici brankářské jedničky Flyers. Rodák z Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku již 20 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.60 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers bude dvaatřicetiletý Ray Emery.

Kouč Lightning Jon Cooper se dnes bude muset obejít bez své brankářské jedničky, kterou je urostlý Ben Bishop, jenž je momentálně se zraněním v dolní části těla na marodce Bolts. Mezi tři tyče týmu z Tampy se tak v duelu s Flyers s největší pravděpodobností postaví velezkušený ruský gólman Jevgenij Nabokov. Rodák z kazašského Kamenogorsku odchytal v letošním ročníku pouze 8 utkání s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 2.99 gólu na zápas. Záda by měl Nabokovovi krýt brankář Andrej Vasilevskij, jehož vedení Lightning povolalo z farmy Syracuse Crunch.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Ryan White C Břicho
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny


Tampy Bay Lightning
15/12/14 Ben Bishop G Dolní část těla
13/12/14 Radko Gudas D Nemoc
11/12/14 Ondřej Palát LW Dolní část těla
04/11/14 Mattias Ohlund D Koleno




Flyers (V-V-PP-V-PP)

Datum Zápas Skóre
13.12.2014 Flyers vs. Hurricanes 5:1
12.12.2014 Flyers vs. Devils 4:1
10.12.2014 Blue Jackets vs. Flyers 3:2p
6.12.2014 Kings vs. Flyers 1:2
4.12.2014 Ducks vs. Flyers 5:4n

Lightning (PP-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
16.12.2014 Penguins vs. Lightning 4:2
14.12.2014 Capitals vs. Lightning 4:2
12.12.2014 Lightning vs. Hurricanes 2:1
10.12.2014 Lightning vs. Capitals 3:5
7.12.2014 Lightning vs. Blue Jackets 1:3









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






TAMPA BAY LIGHTNING








Philadelphia Flyers vs. Tampa Bay Lightning
Datum: 17. 12. 2014 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphie, Pensylvánie)
TV:


Autor: David Hél