forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Sharks

11.2.2017 18:05

Poslední utkání z pětizápasové série ve Wells Fargo Center dnes čeká hokejisty Flyers, kteří na svém ledě přivítají od 19:00 SEČ celek San José Shars. Svěřenci kouče Davea Hakstola předvádějí zejména směrem do ofenzivy v posledních zápasech doslova ostudné výkony, když během posledních třech duelů dokázali vstřelit jen jednu branku a to ještě při přesilové hře, kdy kotouč jen stěží přešel brankovou čáru. Letci se dnes budou muset hodně snažit, aby tu jednu branku vůbec vstřelili, protože právě Sharks patří k týmům s vynikající defenzivou. Celek ze San José obdržel v letošním ročníku pouze 132 branek a lepší obranou se tak mohou pochlubit jen Wild a Capitals.



Hokejisté Flyers a Sharks na sebe v dosavadním průběhu letošní základní části již jednou narazili a dnes se tak obě mužstva střetnou naposledy. První duel se uskutečnil koncem prosince v SAP Center a skončil přesně tak, jak se dalo očekávat – s čistým kontem pro San José. Tým z Philadelphie sice drželi ve hře brankáři, když jak Steve Mason, tak Anthony Stolarz pustili pouze po jednom gólu, avšak jejich spoluhráči v útoku je vůbec nepodpořili a nováčka Aarona Della nepřekonali ani jednou. Sedmadvacetiletý kanadský gólman tak vychytal svou první nulu v kariéře.

Jelikož celek ze San José vstoupil do nejprestižnější hokejové ligy na světě teprve začátkem 90. let minulého století, Flyers a Sharks doposud odehráli pouhých 38 vzájemných utkání. Žraloci však nejsou pro Letce příliš snadným soupeřem. Z 38 zápasů dokázali hokejisté z Philadelphie zvítězit jen čtrnáctkrát, dvacetkrát se z výhry radovali Sharks a 4 zápasy skončily remízou. Ani na domácím ledě ve Wells Fargo Center se Flyers proti Žralokům vůbec nedaří, když z 18 duelů vyhráli pouze 6, desetkrát se radovali hosté z Kalifornie a pouze 2 zápasy vítěze utkání neurčily.

Stejně jako v posledním zápase, tak i dnes budou Flyers vinou zranění postrádat jediného hráče, kterým je mladičký forvard Travis Konecny, který bude svému celku chybět kvůli zranění v dolní části těla zhruba měsíc. Trenér Dave Hakstol pro zápas se Sharks vyzkouší nové sloužení formací, když v první lajně po boku Clauda Girouxa nastoupí Wayne Simmonds a Brayden Schenn. Do druhé formace se posunul Jakub Voráček, jehož doplní Sean Couturier a Jordan Weal, kterého vedení Letců povolalo z farmy Lehigh Valley Phantoms. Třetí útok by se pak měl představit ve složení Michael Raffl – Nick Cousins – Matt Read. Jediná čtvrtá lajna zůstává beze změn, když vedle sebe znovu nastoupí Chris VandeVelde, Pierre-Edouard Bellemare a Roman Ljubimov.

Ani Sharks si v současné době nemohou stěžovat na rozsáhlou marodku. Kouč Peter DeBoer se bude v zápase na ledě Philadelphie obejít pouze bez dvojice svých svěřenců. V sestavě Žraloků se dnes nepředstaví třiadvacetiletý obránce Dylan DeMelo, jehož trápí zranění zápěstí. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Sharks je pak finský forvard Joonas Donskoi, kterého do utkání nepustí zranění v horní části těla. Zbytek svých hráčů má kouč DeBoer plně k dispozici.

Podle včerejšího tréninku je téměř jisté, že Letci z Philadelphie dnes vsadí na osmadvacetiletého českého brankáře Michala Neuvirtha, který vynechal utkání s Islanders vinou menší virózy. Rodák z Ústí nad Labem odchytal během dosavadního průběhu letošní základní části celkem 18 utkání s úspěšností zákroků 89.3% a průměrem 2.79 gólu na zápas. Záda by měl Neuvirthovi krýt kanadský brankář Steve Mason.

To, který brankář se dnes postaví mezi tři tyče San José, zatím není jasné. Sharks však mají v letošním ročníku roli brankářské jedničky jasnou a tak je velmi pravděpodobné, že trenér Peter DeBoer pošle svou oporu, kterou je sedmadvacetiletý Martin Jones, do brankoviště také v duelu s Flyers. Rodák z Vancouveru odchytal v průběhu letošní sezóny již 47 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.30 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Sharks by měl být kanadský brankář Aaron Dell.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
07/02/17 Travis Konecny C Dolní část těla


San Jasé Sharks
Datum Hráč Post Zranění
02/09/17 Joonas Donskoi RW Horní část těla
15/01/17 Dylan DeMelo D Zápěstí




Flyers (P-P-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
10.2.2017 Flyers vs. Islanders 1:3
7.2.2017 Flyers vs. Blues 0:2
4.2.2017 Flyers vs. Kings 0:1p
3.2.2017 Flyers vs. Canadiens 3:1
1.2.2017 Hurricanes vs. Flyers 5:1

Sharks (P-PP-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
10.2.2017 Bruins vs. Sharks 6:3
8.2.2017 Sabres vs. Sharks 5:4p
5.2.2017 Sharks vs. Islanders 2:3n
3.2.2017 Canucks vs. Sharks 1:4
1.2.2017 Sharks vs. Blackhawks 3:1/span>





PHILADELPHIA FLYERS






SAN JOSÉ SHARKS










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. San José Sharks
Datum: 11.2. 2017 (19:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, PA)
TV:


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS