Flyers CZ RSS



TOPlist


Preview: Flyers vs. Penguins




Poslední venkovní utkání v letošní základní části dnes čeká hokejisty Flyers, kteří se dnes večer od 21:00 SEČ představí v Consol Energy Center, kde vyzvou domácí Pittsburgh Penguins. Letcům se v nové hale Tučňáků opravdu daří. Svěřenci kouče Craiga Berubeho zde od jejího otevření, které proběhlo v roce 2010, osmkrát vyhráli, jednou prohráli po prodloužení a pouze jednou zde padli v základní hrací době.

Letci z Philadelphie a Tučňáci z Pittsburghu na sebe během letošní základní části narazili již čtyřikrát. Hned z prvního vzájemného měření sil sice vyšli jako vítězové hráči Dana Bylsmy, kteří na ledě Flyers zvítězili 4:1. Od té doby se však se zisku dvou bodů vždy radovali hokejisté z Philadelphie, kteří zvítězili 2:1, 4:0 a 4:3. Dnes je tak na programu již páté a zatím poslední pensylvánské derby v letošní sezóně. Obě mužstva však na sebe mohou narazit v blížícím se playoff.

Flyers budou i v dnešním utkání postrádat pouze jediného hráče. Mimo hru je třiadvacetiletý útočník Zac Rinaldo, jehož začátkem týdne potrestala disciplinární komise trestem na čtyři utkání, když minulou neděli zranil velmi nevybíravým zákrokem jednoho z obránců Buffala Sabres. V sestavě by se měl opět představit důrazný útočník Tye McGinn. Mezi náhradníky Flyers dnes s největší pravděpodobností budou obránci Erik Gustafsson, Hal Gill a útočník Jay Rosehill.

Penguins momentálně netrápí tak rozsáhlá marodka, jaká Tučňáky trápila zhruba před měsícem. Do sestavy Pens se totiž vrátili hráči jako James Neal, Chris Kunitz či obránce Kris Letang, jehož v únoru postihla mrtvice. Kouč Dan Bylsma však bude stále postrádat hned šestici svých hráčů. Vinou zranění se v duelu s Philadelphií nepředstaví útočníci Joe Vitale (horní část těla), Pascal Dupuis (koleno), Marcel Goc, Jevgenij Malkin, Chris Conner (všichni noha) a český gólman Tomáš Vokoun, jenž letos kvůli krevní sraženině v oblasti pánve neodchytal ani jedno utkání NHL.

Svatyni týmu z Philadelphie by měla v dnešním utkání hájit pětadvacetiletá brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž dostal ve čtvrtečním duelu s Lightning volno na odpočinek. Rodák z kanadského Oakvillu letos odchytal 60 utkání s procentuální úspěšností zákroků 91.7% a průměrem 2.51 gólu na zápas. Záda dnes bude Masonovi krýt Ray Emery.

Také Penguins dnes s největší pravděpodobností vsadí na svou jedničku a dlouholetou oporu Marca-Andreho Fleuryho, který při zranění Tomáše Vokouna pouští svého náhradníka mezi tři tyče jen sporadicky. Devětadvacetiletý Kanaďan odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku NHL již 63 duelů s procentuální úspěšností zákroků 91.7% a průměrem 2.35 gólu na zápas.

Jak již tomu bývá u Tučňáků zvykem, tak i v letošním ročníku patří Penguins k nejofenzivnějším mužstvům v NHL, když během 80ti zápasů dokázali nasázet již 244 branek. Největší hrozbou Pittsburghu bude s určitostí nejproduktivnější hráč ligy a kapitán Pens Sidney Crosby, jenž dokázal nasbírat již 103 kanadských bodů za 36 gólů a 67 asistencí.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -

Tým z Philadelphie momentálně netrápí vůbec žádná zranění. Jediným hráčem mimo hru je třiadvacetiletý útočník Zac Rinaldo, jenž si odpykává svůj čtyřzápasový trest. Zbytek týmu má Craig Berube plně k dispozici.

Pittsburgh Penguins
Datum Hráč Post Zranění
08/04/14 Joe Vitale C Horní část těla
28/03/14 Marcel Goc C Noha
26/03/14 Chris Conner RW Noha
25/03/14 Evgeni Malkin C Noha
27/12/13 Pascal Dupuis RW Koleno
30/09/13 Tomáš Vokoun G Pánev

Trenér Tučňáku Dan Bylsma bude v utkání s Flyers postrádat šestici svých svěřenců. Do zápasu s Philadelphií nezasáhne ruská hvězda Jevgenij Malkin, jenž laboruje se zraněním nohy. Stejné zranění jako Malkina trápí také třicetiletého amerického forvarda Chrise Connera a Němce Marcela Goce. Mimo hru je již od prosince také velezkušený forvard Pascal Dupuis, jehož ze hry vyřadilo zranění kolene. Na marodce Penguins je taktéž útočník Joe Vitale. Rodáka ze St. Louis trápí zranění v horní části těla. V sestavě Pittsburghu se dnes nepředstaví ani český gólman Tomáš Vokoun, jenž se na návrat po zranění pánve připravuje v AHL.



Flyers (P-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
11.4.2014 Lightning vs. Flyers 4:2
9.4.2014 Panthers vs. Flyers 2:5
7.4.2014 Flyers vs. Sabres 5:2
5.4.2014 Bruins vs. Flyers 5:2
4.4.2014 Flyers vs. Blue Jackets 0:2

Penguins (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
10.4.2014 Penguins vs. Red Wings 4:3n
7.4.2014 Avalanche vs. Penguins 2:3n
6.4.2014 Wild vs. Penguins 4:0
4.4.2014 Jets vs. Penguins 2:4
2.4.2014 Penguins vs. Hurricanes 1:4









CONSOL Energy Center je víceúčelová aréna na předměstí Pittsburghu, Pensylvánie. Tato aréna nahradila nejstarší arénu v NHL Mellon Arenu, ve které Penguins hrávali své domácí zápasy od roku 1961 do roku 2010. Hala je domovem hokejového klubu Pittsburghu Penguins (NHL) a fotbalového klubu Pittsburgh Power (AFL). Práce na novém domově Tučňáků začali 14. srpna 2008. Hala byla slavnostně otevřena 18.srpna roku 2010. Celkové náklady na výstavbu CONSOL Energy Center jsou 328 miliónů amerických dollarů. Mimo sportovní akce slouží Consol Enegry Center pro koncerty a jiné kulturní akce. Hala má pro hokejová utkání 18,387 míst. Průměrná návštěva na domácí zápasy Penguins je 17.433 diváků (96.38% z kapacity stadionu).


PHILADELPHIA FLYERS






PITTSBURG PENGUINS








Philadelphia Flyers vs. Pittsburgh Penguins
Datum: 12.4. 2014 (21:00 SEČ)
Stadion: Consol Energy Center (Pittsburgh, Pensylvánie)
TV: Nova Sport


Datum: 12.4.2014
Autor: David Hél