TOPlist


Stydíme se za svůj výkon, říkají Letci po další porážce
11.11.2015 22:30

Zřejmě nejhorší výkon Flyers v letošní sezóně. I tak by se dalo charakterizovat včerejší utkání Letců s Coloradem Avalanche, v němž Avs bez větších problémů přejeli svěřence kouče Davea Hakstola 4:0.




Občas se rozhodně může stát, že na soupeře prostě nestačíte a prohrajete vysokým rozdílem. Pokud však mužstvo naprosto bez náboje odbruslí 60 minut, nevytvoří si jedinou gólovou šanci a hráči na ledě působí, jakoby je to ani nebavilo, je nejvyšší čas k tomu, aby se nad sebou celý tým zamyslel.

Fanoušci, kteří včera sledovali utkání přímo ve Wells Fargo Center, dali svou nespokojenost hlasitě najevo. Letci tak velkou část utkání zaslouženě poslouchali bučení, které se neslo z tribun.

„Musíme hrát prostě lépe, zvláště na domácím hřišti,“ řekl po utkání Ryan White. „Stydíme se.“

Flyers působili v průběhu celého zápasu nesehraným dojmem, předvedli plno nepřesností a proti trápícím se Lavinám nedokázali vymyslet žádnou nebezpečnou akci.

„Nehráli jsme příliš chytře,“ uvedl Wayne Simmonds. „Přesně to se stalo. Pokud nehrajete chytře, soupeř vás v útoku přehraje. Nevedli jsme si dobře.“

„Pouštíme se do forčekinku, když je puk u našeho brankáře. Prostě neodehráváme puky na správná místa a to je problém,“ dodal Simmonds.

Po návratu z pětizápasového tripu, z něhož si Letci dovezli pouhé tři body, bylo včerejší utkání prvním z šesti domácích duelů, které Flyers v tomto měsíci čekají.

„Cítil jsem, že jsme dobře připraveni, ale nezvládli jsme druhou polovinu úvodní třetiny a začátek druhé třetiny a to bylo v utkání rozhodující,“ přiznal Hakstol.

„Nezvládli jsme se držet našeho systému celý zápas… a to platilo i o venkovních utkáních. Neodehrajeme kompletní zápas a nevydržíme se po celou dobu soustředit. V tomto ohledu máme problémy.“

Proti poslednímu týmu Západní konference Flyers nedokázali vymyslet takřka vůbec nic. Po utkání se proto hráči uzavřeli v šatně, aby mezi sebou probrali svůj podprůměrný výkon a ujistili se, že všichni i nadále táhnou za jeden provaz.

„Každý z nás si uvědomuje, jaký výkon jsme tady dnes předvedli,“ ujišťuje Mark Streit. „Je to nepřijatelné. Všichni musí hrát lépe a být zodpovědnější. Byl to opravdu slabý výkon.“

Na včerejší zápas s Coloradem nebude v nejlepším vzpomínat ani český brankář Michal Neuvirth, jenž v předchozích utkáních držel skvělými výkony svůj tým ve hře.

Neuvirth si nevedl špatně ani včera, ovšem obdržel branku hned v první minutě první i druhé třetiny a především úvodní gól hodně nešťastný. Sedmadvacetiletý gólman si na začátku utkání dostatečně nepohlídal svoji levou tyčku a lehké nahození Jaroma Iginli v velkého úhlu skončilo brankou.

„První gól nás trochu zaskočil,“ připustil Streit.

Michal Neuvirth však po utkání nehledal žádné výmluvy a přiznal, že jde Iginlův gól na jeho účet.

„Obrovský úhel, takové puky musím mít,“ prohlásil český brankář. „Musím se ujistit, že mám bližší tyčku dobře pokrytou. První gól hrál velkou roli a dostali jsme se díky němu do nevýhody.“

Nevýrazný výkon Letců se pochopitelně nelíbil ani jejich trenérovi Daveu Hakstolovi.

„Nevytvořili jsme si dostatek šancí, nedostávali jsme puk do útočného pásma,“ jmenoval nedostatky hlavní kouč Flyers. „To je důvod, proč nás přestřílel (25:40). Prostě jsme neútočili. Jeden hráč byl na puku a ostatním trvalo hrozně dlouho, než ho přijeli podpořit.“

Těžce nese současné výkony philadelphského klubu hlavně kapitán Letců Claude Giroux, který spoluhráče vyzývá, aby včerejší zápas odčinili hned v následujícím střetnutí s Washingtonem, které se hraje opět na ledě Wells Fargo Center.

„Ne, nebudeme se vymlouvat,“ řekl Giroux. „Myslím, že bychom se měli připravit na návrat do naší arény a odehrát kvalitní utkání. Náš brankář si vedl dobře. Dal nám šanci vrátit se do utkání, ale my jsme ji nevyužili.“


Autor: Lukáš Hél