Flyers CZ RSS



TOPlist


Review: Flyers 4:2 Rangers


Druhé utkání na ledě Madison Square Garden čekalo dnes večer od 18:00 SEČ hokejisty Philadelphie Flyers, kteří v prvním kole letošních vyřazovacích bojů narazili na tým New Yorku Rangers, který si lepším umístěním v tabulce vybojoval výhodu domácího prostředí. Jelikož Letci první vzájemný zápas v MSG prohráli, museli dnes zabojovat, aby se celá série nepřesouvala do Philadelphie za stavu 2:0 pro Jezdce.

Jak již bylo zmíněno, obě mužstva odehrála ve čtvrtek první utkání série a šťastnějšími byli po skončení utkání svěřenci trenéra Alaina Vigneaulta, kteří Flyers jasně přehráli a po zásluze zvítězili 4:1, díky čemuž si připsali první bod v sérii.

Tým z Philadelphie se dnes musel podle očekávání obejít bez dvojice zraněných hráčů. Kouč Craig Berube totiž postrádal svou brankářskou jedničku Steva Masona, jehož stále ještě nepustí do hry zranění v horní části těla, které utrpěl minulý týden během utkání s Penguins. Druhým hráčem na marodce Letců je šestadvacetiletý kanadský forvard Steve Downie, jenž podobně jako Mason laboruje se zraněním v horní části těla. I dnes se tak v sestavě Flyers představil Jason Akeson, který svému celku pomohl k výhře vůbec prvním gólem v jeho kariéře playoff.

Také Rangers nastoupili k dnešnímu utkání s Philadelphií ve stejném složení jako ke čtvrtečnímu duelu. Newyorští Jezdci tak postrádali pouze jediného hráče, a sice dvaadvacetiletého forvarda Chrise Kreidera, který je mimo hru se zraněnou rukou. Pouze z tribuny utkání s Flyers sledovali útočníci Dan Carcillo, J.T. Miller a obránci Justin Falk a Raphael Diaz.

Mezi tři tyče Letců z Philadelphie se podle očekávání postavil jedenatřicetiletý Kanaďan Ray Emery, jenž je pro Flyers při zranění Steva Masona jasnou volbou. Velezkušený gólman předvedl vynikající výkon již v prvním utkání letošního playoff, avšak podpory svých spoluhráčů se nedočkal. V dnešním zápase se Emery prezentoval ještě famóznějším výkonem, kdy ze svého repertoáru tasil jeden skvělý zákrok za druhý. Jezdci na Emeryho vyslali 33 střel, z nichž do branky prošly pouze dvě – úspěšnost zákroků 93.9%

V brance newyorských Jezdců se dnes opět představila brankářská jednička a dlouholetá opora Rangers Henrik Lundqvist. Švédský brankář sice v prvním utkání pustil pouze jeden gól, avšak k poměrně snadné práci mu přispěli Letci, kterým se vůbec nedařilo. Druhý zápas série však již nebyl pro dvaatřicetiletého rodáka z Are tak lehkým soustem, jako byl ten první. Flyers na Lundqvista vyslali 24 střel, z nichž 21 jich dokázal zkušený Švéd zneškodnit – úspěšnost zákroků 87.5%

• GÓLY:

Flyers: Jakub Voráček (Scott Hartnell, Claude Giroux), Jason Akeson (Bayden Schenn, Vincent Lecavalier), Luke Schenn (Adam Hall, Michael Raffl), Wayne Simmonds (Matt Read)
Rangers: Martin St. Louis (Derek Stepan, Rick Nash), Benoit Pouliot (Derick Brassard, Mats Zuccarello)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
04:08 NYR M.ST. LOUIS(1) D.STEPAN(1) R.NASH(2) 1:0
08:22 NYR B.POULIOT(1) D.BRASSARD(1) M.ZUCCARELLO(1) 2:0
14:14 PHI J.VORACEK(1) S.HARTNELL(2) C.GIROUX(1) 2:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
01:04 PHI W.SIMMONDS Držení
06:55 PHI S.COUTURIER Hrubost
09:56 NYR C.HAGELIN Držení
17:16 PHI J.VORACEK Sekání

STŘELY:

Flyers: 8
Rangers: 9




Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
25:45 PHI J.AKESON(1) B.SCHENN(1) V.LECAVALIER(1) 2:2
31:18 PHI L.SCHENN(1) A.HALL(1) M.RAFFL(1) 2:3

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
23:48 NYR A.STRALMAN Nedovolené bránění
28:40 NYR M.ZUCCARELLO Filmování
28:40 PHI A.MACDONALD Nedovolené bránění
28:58 PHI K.TIMONEN Držení
31:41 PHI W.SIMMONDS Krosček
31:41 PHI S.HARTNELL Nesportovní chování
31:41 NYR D.DORSETT Filmování
31:41 NYR D.MOORE Nesportovní chování
35:55 PHI B.COBURN Držení

STŘELY:

Flyers: 9
Rangers: 17




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
59:34 PHI W.SIMMONDS(1) M.READ(1) - 2:4

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
43:15 PHI N.GROSSMANN Nedovolené bránění
58:41 NYR TÝM Příliš mnoho hráčů na ledě

STŘELY:

Flyers: 8
Rangers: 7











Série se nyní za stavu 1:1 přesouvá do Philadelphie, kde oba celky čeká v noci z úterý na středu třetí vzájemný zápas. Dokáží svěřenci kouče Craiga Berubeho navázat na svůj povedený výkon také na domácím ledě ve Wells Fargo Center? To sledujte v noci z úterý na středu od 02:00 SEČ na našem webu.







Datum: 20.4.2014
Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz