Flyers CZ RSS



TOPlist


Review: Flyers 1:4 Rangers


První zápas letošních vyřazovacích bojů mají za sebou také hokejisté z Philadelphie, kteří však do playoff nevstoupili zrovna šťastně. Flyers se totiž dnes v noci od 01:00 SEČ představili na ledě Madison Sqaure Garden, kde se jim dlouhodobě nedaří. Svou nemohoucnost vyhrát na domácím stadionu Rangers předvedl Letci také tentokrát, když je newyorští Jezdci jasně přehráli a po zásluze si za výhru 4:1 připisují první bod v sérii.

Dominance domácích týmů v těchto vzájemných soubojích byla jasně patrná také během letošní základní části, kdy na sebe oba týmy narazily hned čtyřikrát. Ve Wells Fargo Center letos kralovali svěřenci Craiga Berubeho, kteří před vlastními fanoušky dokázali zvítězit 2:1 a 4:2, kdyžto ve slavné MSG se ze zisku dvou bodů radovali pokaždé Rangers, kteří nad Flyers vyhráli 3:1 a 4:1.

Hokejisté z Philadelphie se v dnešním prvním utkání museli obejít bez své brankářské jedničky Steva Masona, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Pětadvacetiletý gólman za svým týmem do New Yorku nakonec přicestoval a celé utkání sledoval z tribuny. Do tréninku by se měl rodák z Oakvillu vrátit v pátek. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers byl šestadvacetiletý útočník Steve Downie, jehož stejně jako Steva Masona trápí zranění v horní části těla.

V sestavě Letců se tak podle očekávaní představil třiadvacetiletý kanadský forvard Jason Akeson, který ve třetím útoku nahradil právě zraněného Steva Downieho. Ve druhém útoku se v zápase s Rangers představil rakouský forvard Michael Raffl, který doplnil Braydena Schenna a Wayna Simmonds. Do hry se po odpykání si čtyřzápasového trestu vrátil také Zac Rinaldo, který nastoupil ve čtvrtém útoku po boku Vincenta Lecavaliera a Adama Halla. Mimo hru dnes v roli náhradníků zůstali útočníci Jay Rosehill, Tye McGinn a obránci Erik Gustafsson a Hal Gill.

Tým z Manhattanu v současné době netrápí téměř vůbec žádní zranění. V Madison Sqaure Garden se dnes vinou zdravotních problémů nepředstavil pouze jediný hráč, a sice dvaadvacetiletý americký forvard Chris Kreider, který laboruje se zraněním ruky. Zbytek svých svěřenců měl trenér Alain Vigneault plně k dispozici.

Mezi tři tyče Letců z Philadelphie se při zranění Steva Masona postavil jedenatřicetiletý gólman Ray Emery, jenž po většinu sezóny Masonovi pouze kryl záda. Rodák z kanadského Hamiltonu se proti Rangers prezentoval velmi kvalitním výkonem, na který však nedokázali nevázat jeho spoluhráči v poli, kteří jej často nechávali napospas ofenzivě Rangers. Jezdci z New Yorku na Emeryho vyslali 36 střel, z nichž 32 jich dokázal zkušený gólman zlikvidovat – úspěšnost zákroků 88.9%

To Rangers se mohli v dnešním zápase s Philadelphií spolehnout na svou brankářskou jedničku a dlouholetou oporu Henrika Lundqvista, který se však vinou nemohoucnosti útočných řad Flyers ve svém prvním zápase v letošním playoff téměř vůbec nezapotil. Letci z Philadelphie na švédského gólmana vyslali pouhých 15 střel, z nichž až do branky Jezdců prošla pouze střela obránce Andrewa MacDonalda – úspěšnost zákroků 93.3%

• GÓLY:

Flyers: Andrew MacDonald (Scott Hartnell)
Rangers: Mats Zuccarello (Benoit Pouliot, Marc Staal), Brad Richards (Martin St. Louis, Rick Nash), Derek Stepan (Brad Richards, Martin St. Louis), Carl Hagelin (Brad Richards, Jesper Fast)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
07:28 PHI A.MACDONALD(1) A.MACDONALD(1) - 0:1
10:53 NYR M.ZUCCARELLO(1) B.POULIOT(1) M.STAAL(1) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
02:31 PHI A.HALL Nedovolené bránění

STŘELY:

Flyers: 6
Rangers: 14



• BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
36:55 PHI B.SCHENN Vysoká hůl
36:55 NYR M.ZUCCARELLO Hrubost

STŘELY:

Flyers: 8
Rangers: 9




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
48:22 NYR B.RICHARDS(1) M.ST. LOUIS(1) R.NASH(1) 2:1
49:09 NYR D.STEPAN(1) B.RICHARDS(1) M.ST. LOUIS(2) 3:1
55:52 NYR C.HAGELIN(1) B.RICHARDS(2) J.FAST(1) 4:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
40:46 NYR R.MCDONAGH Vysoká hůl
47:35 PHI J.AKESON Vysoká hůl (4 min)
52:01 PHI C.GIROUX Sekání
57:01 PHI Z.RINALDO Sekání
59:11 PHI B.SCHENN Krosček

STŘELY:

Flyers: 1
Rangers: 13











Druhý zápas této série je na programu tuto neděli od 18:00 SEČ v newyorské Madison Sqaure Garden. Dokáží Flyers konečně na ledě Rangers po dlouhých letech uspět a srovnat tak stav série na 1:1 nebo se z výhry budou opět radovat svěřenci kouče Alaina Vigneaulta? To sledujte v neděli od 18:00 SEČ na našem webu či na stanici Nova Sport.







Datum: 18.4.2014
Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz