TOPlist



Preview: Flyers vs. Rangers
24.10.2015 19:50

Po dvoudenní volnu se svěřenci kouče Davea Hakstola vracejí zpět na ledovou plochu. Letci z Philadelphie se po úspěšném utkání na ledě Bruins, kde dokázali domácí přetlačit a po výhře 5:4 po prodloužení se nakonec radovali ze zisku dvou bodů, se dnes představí na domácím ledě ve Wells Fargo Center, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou mužstvo New Yorku Rangers.




Flyers a Rangers na sebe během loňského ročníku v Metropolitní divizi narazili celkem čtyřikrát a úspěšnější byli ve vzájemných soubojích hokejisté z Manhattanu. Jako první se oba celky představily ve slavné Madison Square Garden, kde se z výhry radoval tým Alaina Vigneaulta, jenž dokázal zvítězit 2:0. O týden později se oba týmy střetly znovu, tentokrát však ve Wells Fargo Center, kde zvítězili hosté hladce 3:0. Také třetí zápas dopadl lépe pro Jezdce, kteří před vlastním publikem porazili Flyers 5:2. V posledním vzájemném zápase se Letcům podařilo alespoň částečně odčinit předchozí prohry, když ve Wells Fargo Center zvítězili 4:2.

V posledním zápase na ledě Bostonu přišli Letci z Philadelphie vinou zranění o dva své hráče. Do zápasu s Rangers tak dnes nezasáhne dvaadvacetiletý kanadský útočník Sean Couturier, jehož tvrdě atakovat bývalý spoluhráč Zac Rinaldo a způsobil mu tak zranění v horní části těla. O žádné vážnější zranění by se však jednat nemělo. Flyers dnes nebudou mít k dispozici ani svého druhého gólmana, kterým je sedmadvacetiletý Michal Neuvirth, jenž se zranil v zápase s Bruins a stejně jako Couturier laboruje se zraněním v horní části těla. Flyers dnes udělají změnu také v obranných řadách. Luka Schenna nahradí v sestavě Letců Brandon Manning. Společně se Schennem by měl dnešní zápas pouze z tribuny sledovat útočník Vincent Lecavalier.

Ani newyorské Rangers v úvodu nového ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě žádná vážná zranění netrápí. Kouč Jezdců Alain Vigneault se dnes v utkání na ledě Philadelphie může spolehnout na kompletní kádr. Pouze v roli náhradníků by dnes měli zápas sledovat Emerson Etem a Dylan McIlrath.

Jelikož Letci z Philadelphie nemají vinou zrnění v současné době k dispozici českého gólmana Michala Neuvirtha, v brance Flyers se představí brankářská jednička Steve Mason. Sedmadvacetiletý rodák z Oakvillu neprožívá nikterak vydařený vstup do sezóny, když měl v úvodu ročníku osobní problémy, které ovlivnily také jeho výkony. Urostlý Kanaďan odchytal během letošní sezóny celkem 4 zápasy s úspěšností zákroků 87.8% a průměrem 3.88 gólu na zápas. Jako náhradního gólmana vedení Flyers povolalo z farmy Lehigh Valley Phantoms zkušeného Jasona Labarberu.

Stejně jako Flyers, tak i Rangers dnes vsadí na svou jedničku a dlouholetou oporu, kterou je velezkušený švédský gólman Henrink Lundqvist. Třiatřicetiletý gólman patří také v úvodu letošního ročníku NHL k nejlepším brankářům ligy. Rodák z Are odchytal v dosavadním průběhu sezóny 7 utkání s úspěšností zákroků 93.8% a průměrem 2.00 gólu na zápas. Lundqvistovi bude v dnešním zápase krýt záda finský gólman Antti Raanta.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
22/10/15 Sean Couturier C Otřes mozku
22/10/15 Michal Neuvirth G Otřes mozku


New York Rangers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -




Flyers (V-P-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
22.10.2015 Bruins vs. Flyers 4:5p
21.10.2015 Flyers vs. Stars 1:2
15.10.2015 Flyers vs. Blackhawks 3:0
13.10.2015 Flyers vs. Panthers 1:0
11.10.2015 Panthers vs. Flyers 7:1

Rangers (V-V-PP-P-P)

Datum Zápas Skóre
23.10.2015 Rangers vs. Coyotes 4:1
20.10.2015 Rangers vs. Sharks 4:0
19.10.2015 Rangers vs. Devils 1:2p
16.10.2015 Canadiens vs. Rangers 3:3
14.10.2015 Rangers vs. Jets 1:4









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK RANGERS








Philadelphia Flyers vs. New York Rangers
Datum: 25.10. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél / Jan Richter