TOPlist



Preview: Flyers vs. Rangers
28.2.2015 23:10

Po dvou nevydařených zápasech na ledě soupeře, kdy Flyers nedokázali porazit jak Carolinu Hurricanes, tak Toronto Maple Leafs, se svěřenci kouče Craiga Berubeho vracejí zpět domů do Philadelphie, kde dnes v noci od 02:00 SEČ vyzvou před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center svého dlouholetého rivala, a sice celek New Yorku Rangers. Jezdci prožívají na rozdíl od Letců velmi vydařenou základní část, když během 60 zápasů dokázali nasbírat již 82 bodů a v tabulce Východní konference jim tak patří 3. příčka. Tým kouče Alaina Vigneaulta se stejně jako v předchozích letech, tak i letos může spolehnout zejména na spolehlivou defenzivu, která je druhou nejlepší v celé lize. Rangers obdrželi v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 148 branek, což je v průměru 2.4 gólu na zápas.




Flyers a Rangers na sebe v průběhu letošního ročníku narazili již třikrát a dnes se tak oba celky utkají během základní části naposledy. Jezdci v letošních vzájemných zápasech s Letci dominují. První vzájemný zápase se uskutečnil na ledě Madison Sqaure Garden, kde domácí hokejisté nedali Flyers vůbec žádnou šanci a zvítězili hladce 2:0. Také druhý zápas, který se odehrál na ledě Philadelphie, měl jasného vítěze. Rangers dokázali svého soupeře i podruhé vynulovat a po výhře 3:0 se radovali z dalších dvou bodů. Ke třetímu vzájemnému utkání se oba týmy přesunuly opět na Manhattan, kde zvítězili opět svěřenci kouče Alaina Vigneaulta. Tentokrát se hokejisté z New Yorku radovali z vítězství 5:3. Celkové letošní skóre z letošních vzájemných zápasů je tedy 10:2 pro Rangers.

Kouč Letců z Philadelphie Criag Berube má před dnešním zápasem k dispozici kompletní kádr. Zpět do hry se totiž již v minulém zápase na ledě Maple Leafs vrátila šestadvacetiletá brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž laboroval se zraněním kolene. Připraven do hry je již také druhý gólman Letců, a sice dvaatřicetiletý Ray Emery. Rodáka z kanadského Hamiltonu v minulém týdnu trápilo zranění v dolní části těla, avšak dnes by měl být velezkušený gólman již připraven na svůj návrat. Svědčí o tom také fakt, že vedení Flyers zapsal na waiver list třiatřicetiletého Rob Zeppa, který by se měl přesunout na farmu Lehigh Valley Phantoms. Na marodce Letců již nefiguruje ani velezkušený finský bek Kimmo Timonen, jenž byl včera vyměněn do týmu Chicaga Blackhawks.

Ani mužstvo z Manhattanu v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Rangers se však v dnešním zápase na ledě Wells Fargo Center budou muset obejít bez své brankářské jedničky a dlouholeté opory Henrika Lundqvista, který momentálně laboruje se zraněním krku. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem newyorských Jezdců je třiadvacetiletý švédský forvard Jesper Fast, který je mimo hru vinou zranění kolene. Zbytek svých svěřenců má trenér Alain Vigneault plně k dispozici.

V brance Letců se dnes představí jednička Philadelphie Steve Mason. Šestadvacetiletý gólman se po zranění kolene vrátil ve čtvrtečním utkání v Torontu, kde ve druhé třetině vystřídal svého kolegu Roba Zeppa. Mason si v utkání s Maple Leafs připsal 8 úspěšných zákroků a za svá záda pustil jeden gól. Steve Mason v letošní sezóně odchytal celkem 35 utkání s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.26 obdržených branek na zápas.

Brankoviště Jezdců z New Yorku bude v dnešním střetnutí střežit Cam Talbot, jemuž se v posledních utkáních s Flyers neskutečně dařilo. Sedmadvacetiletý brankář v letošní sezóně proti Letcům odchytal dvě utkání a z obou odešel bez jediné inkasované branky. Talbot v letošním ročníku NHL odchytal 22 utkání s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.49 obdržených branek na zápas. Talbotovi bude v dnešním utkání krýt záda mladičký Mackenzie Skapski, jelikož jednička Rangers Henrik Lundqvist je mimo hru se zraněním krku.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
-/-/- - - -


New York Rangers
10/02/15 Henrik Lundqvist G Krk
07/02/15 Jesper Fast RW Koleno




Flyers (P-P-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
27.2.2015 Maple Leafs vs. Flyers 3:2
25.2.2015 Hurricanes vs. Flyers 4:1
22.2.2015 Flyers vs. Capitals 3:2
21.2.2015 Flyers vs. Predators 3:2n
20.2.2015 Flyers vs. Sabres 2:3n

Rangers (V-V-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
27.2.2015 Rangers vs. Coyotes 4:3
25.2.2015 Rangers vs. Flames 1:0
23.2.2015 Rangers vs. Blue Jackets 4:3
21.2.2015 Sabres vs. Rangers 1:3
20.2.2015 Rangers vs. Canucks 4:5n









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK RANGERS








Philadelphia Flyers vs. New York Rangers
Datum:1. 3. 2015 (02:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél