TOPlist



Review: Flyers 4:7 Islanders
19.1.2014 22:40

Další zápas letošní základní části mají za sebou hokejisté z Philadelphie, které čekalo druhé venkovní utkání v řadě. Po výhře nad Buffalem se svěřenci kouče Craiga Berubeho přesunuli o New Yorku, kde dnes večer od 19:00 SEČ vyzvali ve stařičkém Nassau Veterans Memorial Coliseu domácí, ve formě hrající, New York Islanders. Do zápasu mnohem lépe vstoupili Ostrované, kteří se hned v úvodu dostali díky brance Michaela Grabnera do vedení. Ještě v první dvacetiminutovce se dokázal prosadit Nikolaj Kulemin a bylo to 2:0 pro domácí hokejisty. Ve druhé části Islanders své vedení navýšili, když se při hře v oslabení trefil podruhé v zápase Nikolaj Kulemin. Flyers se přeci jen podařilo skórovat. Mark Streit snížil na 1:3. Netrvalo však dlouho a bylo to opět o tři branky. Prosadit se totiž dokázal útočník Josh Bailey. Letcům se opět podařilo snížit, a sice z hole obránce Michaela Del Zotta. Těsně před koncem druhé třetiny se však Ostrované vrátili přesilovkovým gólem Johna Tavarese do tříbrankového vedení. Třetí třetina se nesla ve stejném znamení jako ta předchozí. Na straně Flyers se prosadili Claude Giroux a Chris VandeVelde, kdežto za Islanders skórovali Nick Leddy a Anders Lee. Isles tak nakonec deklasovali Flyers 7:4.




Stejně jako v předchozích zápasech, tak i dnes se celek z Philadelphie musel obejít bez pětice zraněných hráčů. Do zápasu s Islanders nebyl zatím ještě připraven nastoupit dvacetiletý forvard Scott Laughton, jenž laboruje se zraněním v horní části těla. V sestavě Flyers se nepředstavila ani brankářská jednička Steve Mason, jenž je mimo hru se zraněním kolene. Obejít se Letci museli také bez devětadvacetiletého švédského gólmana Nicklase Grossmanna, jehož trápí zranění ramene. Na marodce týmu z Philadelphie byl také zkušený kanadský bek Braydon Coburn, jenž do zápasu nenastoupil vinou zranění nohy. Posledním zraněným hráčem, který proti Isles nenastoupil, byl velezkušený finský bek Kimmo Timonen, jenž je mimo hru kvůli krevní sraženině v noze.

To kouč Jack Capuano si v současné době nemusí dělat s marodkou svého mužstva nikterak velké starosti. Islanders se v dnešním zápase s Philadelphií museli obejít bez trojice zraněných hráčů. V Nassau Veterans Memorial Coliseu se totiž nepředstavil zkušený forvard Michail Grabovskij, jenž je mimo hru se zraněním v horní části těla. Do zápasu s Flyers nezasáhl ani slovenský obránce Lubomír Višňovský, jehož momentálně trápí blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Posledním hráčem, který byl dnes na marodce Islanders, byl forvard Matt Carkner, jenž laboroval se zraněním zad.

V brance Letců z Philadelphie se od úvodních minut představil podle očekávání třiatřicetiletý gólman Rob Zepp, jenž v předchozích utkáních, kdy zastupoval zraněného Steva Masona, předváděl vynikající výkony a jen díky němu se Flyers velmi často drželi až do konce zápasu ve hře. Dnešní duel se však německému gólmanovi nevyšel, když z 20ti střel obdržel hned 4 branky (úspěšnost zákroků 80.0%) a byl nahrazen Rayem Emery. Rodák z Hamiltonu čelil ve zbytku zápas 20 střelám Islanders, z nichž do branky prošly dvě – úspěšnost zákroků 90.0%

Také trenér Islanders Jack Capuano neučinil žádné překvapení a mezi tři tyče poslal svou brankářskou jedničku, kterou je zkušený slovenský brankář Jaroslav Halák, který prožívá vydařený ročník. I v dnešním duelu s Philadelphií nepředvedl kromě jedné chyby při gólu kapitána Clauda Girouxa rodák z Bratislavy nikterak špatný výkon a pomohl tak svému celku k zisku dvou bodů. Letci z Philadelphie vyslali na Haláka celkem 29 střel, z nichž 25 jich dokázal slovenský reprezentant zneškodnit – úspěšnost zákroků 86.2%

• GÓLY:

Flyers: Mark Streit (Brayden Schenn, Jakub Voráček), Michael Del Zotto (Jakub Voráček, Brayden Schenn), Claude Giroux (bez asistence), Chris VandeVelde (Luke Schenn)

Islanders: Michael Grabner (Nikolaj Kulemin, Johny Boychuk), Nikolaj Kulemin (Johny Boychuk, Michael Grabner), Nikolaj Kulemin (bez asistence), Josh Bailey (Nick Leddy, Ryan Strome), John Tavares (Frans Nielsen, Kyle Okposo), Nick Leddy (John Tavares, Josh Bailey), Anders Lee (bez asistence)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
01:32 NYI M.GRABNER(4) N.KULEMIN(9) J.BOYCHUK(17) 1:0
08:06 NYI N.KULEMIN(10) J.BOYCHUK(18) M.GRABNER(2) 2:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
04:35 PHI J.VORACEK Vražení na hrazení
15:48 NYI C.DE HAAN Podražení

STŘELY:

Flyers: 14
Islanders: 9



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
24:53 NYI N.KULEMIN(11) - - 3:0
29:07 PHI M.STREIT(7) B.SCHENN(18) J.VORACEK(37) 3:1
31:49 NYI J.BAILEY(8) N.LEDDY(14) R.STROME(25) 4:1
35:12 PHI M.DEL ZOTTO(3) J.VORACEK(38) B.SCHENN(19) 4:2
39:52 NYI J.TAVARES(21) F.NIELSEN(16) - 5:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
23:05 NYI B.NELSON Držení
28:17 NYI C.CIZIKAS Vysoká hůl
29:44 PHI S.COUTURIER Hákování
36:25 PHI A.MACDONALD Podražení
39:04 PHI J.VORACEK Hákování

STŘELY:

Flyers: 7
Islanders: 20




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
40:49 PHI C.GIROUX(15) - - 5:3
45:45 NYI N.LEDDY(7) J.TAVARES(25) K.OKPOSO(30) 6:3
57:36 PHI C.VANDEVELDE(5) L.SCHENN(5) - 6:4
58:57 NYI A.LEE(13) - - 7:4

VYLOUČENÍ

    • BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 8
Islanders: 12











Další zápas odehrají Letci z Philadelphie hned zítra, což bude poslední zápas před týdenní přestávkou, která je v NHL na programu vinou All-Star Game, které se bude tento víkend konat na ledě Columbusu. Diváky čeká velmi atraktivní utkání, když proti sobě nastoupí k druhému pensylvánskému derby v letošní sezóně mužstva Flyers a Penguins. První zápas těchto dvou rivalů se uskutečnil v Consol Energy Center, kde byli úspěšnější svěřenci kouče Craiga Berubeho, kteří zvítězili 5:3. Dokáží Flyers odčinit dnešní prohru zápasem s Tučňáky? To můžete sledovat v noci z úterý na středu od 01:30 SEČ na stanici Nova Sport.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz