TOPlist



Preview: Flyers vs. Islanders
19.1.2015 16:10

Další zápas před týdenní pauzou, kdy je na programu All-Star Game, čeká hokejisty z Philadelphie. Flyers se po výhře nad Buffalem přesunuli na Long Island, kde dnes večer trochu netradičně od 19:00 SEČ vyzvou v Nassau Veterans Memorial Coliseu domácí Islanders. Bude to navíc naposledy, co se Letci v této stařičké hale představí. Od nadcházející sezóny se totiž Ostrované přesunou do Brooklynu, kdy budou nastupovat v hale Barclays Center. Po nejhorším celku Východní konference čeká svěřence kouče Craiga Berubeho naopak jeden z nejlepších. Isles mají po 45 odehraných zápasech na kontě již 61 bodů a v tabulce jim patří 2. příčka pouhý bod za Tampou, která má o dva odehrané zápasy více. Dokáží Flyers proti Islanders uspět? To můžete sledovat dnes večer také na stanici Nova Sport.




Hokejisté Flyers a Islanders na sebe v letošní základní části již jedenkrát narazili. Koncem listopadu se oba celky střetly v Nassau Coliseu, kde byl k vidění zápas, který divákům nepřinesl vůbec žádnou branku. Islanders v utkání jasně dominovali, když dokázali na branku soupeře vyslat neuvěřitelných 46 střel, avšak brankářská jednička Letců Steve Mason dokázal všechny střely Isles zlikvidovat. Jelikož zápas nerozhodlo ani prodloužení, utkání došlo až do samostatných nájezdů, v nichž byli úspěšnější Ostrované, kteří si tak připsali bonusový bod.

V dnešním zápase nebudou mít Letci stále k dispozici teprve dvacetiletého forvarda Scotta Laughtona, jehož trápí zranění v horní části těla. Jeho stav je stále klasifikován jako day-to-day (zde dne na den). Flyers se budou muset v dnešním zápase na Long Islandu obejít bez zkušeného kanadského obránce Braydona Coburna, jehož ze hry vyřadilo zranění nohy. Mimo hru je v současné době také devětadvacetiletý Švéd Nicklas Grossmann, jenž laboruje se zraněním ramene. V brance Flyers se stále nepředstaví šestadvacetiletý gólman Steve Mason. Rodáka z Oakvillu trápí zranění kolene. Posledním hráčem na marodce týmu z Philadelphie je dlouhodobě zraněný Kimmo Timonen, jehož do hry nepustí krevní sraženina v noze.

To celek z New Yorku v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Trenér Jack Capuano bude v dnešním zápase s Philadelphií postrádat vinou zranění trojici svých hráčů. Před vlastními fanoušky se nepředstaví zkušený běloruský forvard Michail Grabovskij, jehož trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Mimo hru je také slovenský zadák Lubomír Višňovský, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Zápas s Flyers vynechá také čtyřiatřicetiletý obránce Matt Carkner, který je na marodce Ostrovanů se zraněním zad.

Mezi tři tyče Flyers by se měl v dnešním zápase na ledě Ostrovanů opět představit zkušený německý gólman Rob Zepp, jenž po svém povolání do týmu Letců předvádí velmi kvalitní výkony, díky nimž svého kolegu Raye Emeryho do branky týmu z Philadelphie téměř nepouští. Třiatřicetiletý rodák z kanadského Scarborough odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku celkem 5 zápasů s úspěšností zákroků 90.4% a průměrem 2.38 gólu na zápas. Náhradním gólmanem by tak měl být i dnes při zranění Steva Masona dvaatřicetiletý Ray Emery.

Ani Islanders zatím ještě nepotvrdili, který z brankářů bude hájit svatyni jejich celku. Jack Capuano však s největší pravděpodobností vsadí na svou brankářskou jedničku, kterou je v letošní sezóně slovenský gólman Jaroslav Halák, jenž stejně jako jeho spoluhráči předvádí vynikající výkony. Devětadvacetiletý rodák z Bratislavy odchytal v letošní základní části celkem 33 zápasů s úspěšností zákroků 91.2% a průměrem 2.36 gólu na zápas. Záda by měl Halákovi krýt kanadský gólman Chad Johnson.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
09/01/15 Nicklas Grossmann D Rameno
10/01/15 Steve Mason G Koleno
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
15/01/15 Scott Laughton C Horní část těla


New York Islanders
10/01/15 Mikhail Grabovski C Horní část těla
06/01/14 Lubomir Visnovsky D Dolní část těla
01/11/14 Matt Carkner D Záda




Flyers (V-P-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
18.1.2015 Sabres vs. Flyers 3:4
15.1.2015 Flyers vs. Canucks 0:4
15.1.2015 Capitals vs. Flyers 1:0
13.1.2015 Flyers vs. Lightning 7:3
10.1.2015 Flyers vs. Bruins 1:3

Islanders (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
16.1.2015 Canadiens vs. Islanders 6:4
17.1.2015 Islanders vs. Penguins 6:3
14.1.2015 Rangers vs. Islanders 0:3
11.1.2015 Blue Jackets vs. Islanders 2:5
10.1.2015 Devils vs. Islanders 2:3









Nassau Veterans Memorial Coliseum (známý také jako Nassau Coliseum nebo Coliseum) je víceúčelová krytá hala v Uniondale, New York. Tato aréna je domovem týmu New York Islanders. Nassau Coliseum se nachází na Long Islandu, asi 31 km od New Yorku. Aréna Nassau Coliseum byla otevřena již 11.února 1972. Celkové náklady na stavbu činily 163 milionů dollarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW YORK ISLANDERS








Philadelphia Flyers vs. New York Islanders
Datum: 19. 1. 2015 (19:00 SEČ)
Stadion: Nassau Veterans Memorial Coliseum (Long Island, New York)
TV: Nova Sport


Autor: David Hél