Flyers CZ RSS



TOPlist


Preview: Flyers vs. Islanders




Po krátké jednodenní pauze je na programu další utkání hokejistů z Philadelphie. Svěřenci trenéra Craiga Berubeho se dnes představí na domácím ledě ve Wells Fargo Center, kde od 01:00 SEČ přivítají mužstvo New Yorku Islanders, které z posledních osmi utkání prohrálo pouze dvakrát.

Dlouholetí divizní rivalové na sebe v průběhu letošního ročníku narazili již dvakrát a v obou případech se radovali Letci z Philadelphie. V prvním utkání, které se odehrálo koncem října v Nassau Veterans Memorial Coliseu, zvítězili Flyers 5:2. Stejný výsledek dokázala Berubeho parta zopakovat také o měsíc později před vlastními fanoušky.

Kouč Letců Craig Berube si v současné době s rozsáhlou marodkou nemusí dělat starosti. V sestavě Flyers se totiž stejně jako v posledních utkáních nepředstaví pouze třiadvacetiletý kanadský forvard Zac Rinaldo, jehož ze hry vyřadilo zranění kotníku. Zbytek týmu má trenér Berube plně k dispozici.

Ani mužstvo z Long Islandu momentálně žádná větší zranění netrápí. Kouč Jack Capuano se však i přesto bude muset obejít bez trojice svých svěřenců. Ve Wells Fargo Center se tak nepředstaví obránci Lubomír Višňovský (otřes mozku), Travis Hamonic (horní část těla) a velezkušený ruský brankář Jevgenij Nabokov, jenž laboruje se zraněním v dolní části těla.

V brance Flyers se i potřetí v řadě představí brankářská jednička Letců z Philadelphie, a sice pětadvacetiletý Steve Mason, jenž dnes podepsal nový tříletý kontrakt. Rodák z Oakvillu odchytal v letošní sezóně již 36 utkání s procentuální úspěšností 91.7% a průměrem 2.48 gólu na zápas. Náhradním gólmanem tak bude i dnes jedenatřicetiletý Ray Emery.

Při zranění zkušeného brankáře Jevgenije Nabokova dostává v poslední době více příležitostí třiadvacetiletý Kanaďan Kevin Poulin, který se v brance Ostrovanů představí také v utkání s Philadelphií. Rodák z Montrealu letos odchytal 23 zápasů s procentuální úspěšností 89.8% a průměrem 3.01 gólu na zápas.

Defenziva Islanders patří vůbec k nejhorším v celé NHL. Tým z Long Islandu obdrží v každém utkání v průměru 3.14 gólu na zápas. Ofenzivu má však mužstvo Ostrovanů vynikající. Největší hrozbou Capuanova mužstva je bezesporu kapitán John Tavares, který má na kontě již 57 kanadských bodů (21+36). Pozadu nezůstává ani Kyle Okposo se 46ti kanadskými body za 19 branek a 27 asistencí.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
9/1/14 Zac Rinaldo LW Kotník

Hokejisty Philadelphie v současné době žádná rozsáhlá marodka netrápí. Ve Wells Fargo Center se dnes vinou zranění nezasáhne pouze třiadvacetiletý útočník Zac Rinaldo, jenž je mimo hru s výronem levého kotníku. Kanadský forvard by měl být ještě více než měsíc mimo hru.

New York Islanders
Datum Hráč Post Zranění
15/1/14 Travis Hamonic D Horní část těla
7/1/14 Evgeni Nabokov G Dolní část těla
21/10/14 Lubomir Visnovsky D Otřes mozku

Celek z Long Islandu bude v dnešním utkání na ledě Flyers postrádat trojici svých hráčů. V sestavě Islanders se dnes nepředstaví třiadvacetiletý obránce Travis Hamonic, jehož trápí zranění v horní části těla. Mimo hru je také slovenský bek Lubomír Višňovský, který letos vinou otřesu mozku odehrál pouhých osm zápasů. Posledním hráčem mezi zraněním Ostrovany je ruský brankář Jevgenij Nabokov, který laboruje se zraněním v dolní části těla.



Flyers (PP-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
17.1.2014 Flyers vs. Predators 3:4n
15.1.2014 Sabres vs. Flyers 3:4
13.1.2014 Rangers vs. Flyers 4:1
11.1.2014 Flyers vs. Lightning 3:6
9.1.2014 Flyers vs. Canadiens 3:1

Islanders (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
17.1.2014 Lightning vs. Islanders 1:2
15.1.2014 Panthers vs. Islanders 4:2
13.1.2014 Stars vs. Islanders 2:4
11.1.2014 Avalanche vs. Islanders 1:2
8.1.2014 Maple Leafs vs. Islanders 3:5









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NASVILLE PREDATORS








Philadelphia Flyers vs. New York Islanders
Datum: 19.1. 2014 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Datum: 18.1.2014
Autor: David Hél