TOPlist



Preview: Flyers vs. Predators
21.2.2015 18:10

Po jednodenním volnu pokračují hokejisté Flyers ve své čtyřzápasové sérii domácích utkání. Letci z Philadelphie dnes od 19:00 SEČ před vlastními fanoušky ve Wells Fargo Center přivítají vůbec nejlepší celek letošního ročníku NHL, a sice mužstvo Nashvillu Predators. Speciální bude dnešní duel zejména pro kouče Predátorů Petera Lavioletta, který se po více než roce vrací do Philadelphie, kde vedl Flyers čtyři sezóny a v roce 2010 se s nimi dokázal probojovat až do finále Stanley Cupu. Jak již bylo zmíněno, hokejisté z Nashvillu prožívají vynikající sezónu, když během 58 zápasů dokázali již 84 bodů a vévodí tak tabulkám celé ligy. Naopak Flyers se v posledních zápasech vůbec nedaří. Letci totiž během posledních dvou zápasů nestačili na Blue Jackets a Sabres, což znamená, že svěřenci kouče Craiga Berubeho ztrácí v současné době na playoff 6 bodů.




Flyers a Predators na sebe v průběhu letošního ročníku již jedenkrát narazili, což znamená, že dnes se oba celky utkají naposledy. První vzájemný duel těchto dvou mužstev byl na programu koncem prosince v Bridgestone Areně. Od začátku utkání byli domácí Preds lepším týmem, když se hned v 10. Minutě dokázal prosadit Filip Forsberg. Letci sice na začátku druhé části z hole Clauda Girouxa srovnali na 1:1, avšak to bylo ze strany Flyers vše. Za Predators se postupně trefili Mike Fisher, a dvakrát Colin Wilson, což znamená, že hokejisté z Nashvillu dokázali zvítězit snadno 4:1.

Tým z Philadelphie netrápí v současné době téměř vůbec žádná zranění. Kouč Letců Craig Berube bude v zápase s Predators postrádat pouze dvojici hráčů. Stejně jako v posledních zápasech, tak i dnes se Flyers budou muset obejít bez své brankářské jedničky, kterou je šestadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason. Rodák z Oakvillu začal po zranění kolene s tréninkem a zpět do hry by se měl vrátit zhruba za týden. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Letců je devětatřicetiletý obránce Kimmo Timonen, jehož do hry nepustí krevní sraženiny. Pouze z tribuny budou dnešní duel s Predators sledovat obránce Carlo Colaiacovo a velezkušený forvard Vincent Lecavalier, jehož tak v sestavě nahradí Zac Rinaldo.

Kouč Flyers Craig Berube se navíc odhodlal k dalším změnám v sestavě svého celku. Poprvé v letošním ročníku si spolu nezahrají dva nejproduktivnější hráč Jakub Voráček a Calude Giroux, které se Berube rozhodl rozdělit. V elitním útoku se tak dnes po boku kapitána Clauda Girouxe představí Wayne Simmonds a Michael Raffl. Druhá formace dnes nastoupí ve složení Sean Couturier, Jakub Voráček a Matt Read. Ve třetím útoku pak společně nastoupí Ryan White, Brayden Schenn a RJ Umberger. Čtvrtou lajnu pak bude tvořit trojice Zac Rinaldo, Pierre-Edaourd Bellemare a Chris VandeVelde.

Ani mužstvo z Nashvillu v současné době netrápí téměř vůbec žádná marodka. Ve Wells Fargo Center se dnes bude muset trenér Peter Laviolette obejít pouze bez dvou zraněných hráčů. Mimo hru je v současné době zkušený ruský obránce Anton Volochenkov. Rodáka z Moskvy totiž vyřadilo blíže nespecifikované zranění v dolní části těla. Stejné zranění jako Volochenkova pak trápí také čtyřiadvacetiletého kanadského beka Ryana Ellise, jenž je posledním zraněným hráčem Predators. Zbytek svých svěřenců dnes bude mít kouč Peter Laviolette plně k dispozici.

Jelikož posledních pět utkání odchytal dvaatřicetiletý gólman Ray Emery a Letci z Philadelphie se v současné době nemohou spolehnout ani na svou jedničku Steva Masona, jenž laboruje se zraněním kolene, v brance Flyers dostane v dnešním zápase šanci zkušený německý gólman Rob Zepp, jehož vedení týmu z Philadelphie povolalo z farmy Lehigh Valley Phantoms. Třiatřicetiletý rodák ze Scarborough již letos v NHL nastoupil k šesti zápasům s úspěšností zákroků 88.9% a průměrem 2.92 gólu na zápas.

Trenérský personál Predators zatím neoznámil, který z brankářů bude hájit svatyni týmu z Nashvillu. S největší pravděpodobností to však bude brankářská jednička Preds a dlouholetá opora Pekka Rinne, jenž je letos jedním z hlavních aspirantů na zisk Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana základní části. Dvaatřicetiletý Fin odchytal během letošní sezóny celkem 44 zápasů s úspěšností zákroků 93.0% a průměrem 2.01 gólu na zápas. Záda by měl Rinnemu krýt devětadvacetiletý Carter Hutton.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
08/02/15 Michael Raffl G Koleno


Nahsville Predators
17/02/15 Anton Volchenkov D Dolní část těla
10/01/15 Ryan Ellis D Dolní část těla




Flyers (PP-P-V-PP-PP)

Datum Zápas Skóre
20.2.2015 Flyers vs. Sabres 2:3n
18.2.2015 Flyers vs. Blue Jackets 2:5
16.2.2015 Sabres vs. Flyers 1:2
14.2.2015 Blue Jackets vs. Flyers 4:3p
6.2.2015 Canadiens vs. Flyers 2:1p

Predators (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
20.2.2015 Islanders vs. Predators 5:2
18.2.2015 Predators vs. Sharks 5:1
15.2.2015 Predators vs. Devils 3:1
13.2.2015 Predators vs. Jets 3:1
11.2.2015 Predators vs. Lightning 3:2









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






NASHVILLE PREDATORS








Philadelphia Flyers vs. Nashville Predators
Datum:21. 2. 2015 (19:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél