TOPlist



Preview: Flyers vs. Devils
8.3.2015 20:30

Po velmi nešťastné prohře na ledě Bostonu, kde Flyers domácím Bruins podlehli 2:3 po prodloužení, se svěřenci kouče Craiga Berubeho přesunuli do Newarku, kde dnes večer od 22:00 SEČ vyzvou v Prudential Center dlouholetého divizního rivala, a sice New Jersey Devils. Tým trenérů Scotta Stevense a Adama Oatese neprožívá stejně jako Flyers zrovna vydařený ročník. Ďáblové z New Jersey mají v současné době po 65 odehraných zápasech na kontě 64 bodů a na pozice zajišťující účast v letošních vyřazovacích bojích ztrácejí již 11 bodů. Také Letci budou o postup do letošního playoff bojovat už jen velice těžko. Tým z Philadelphie ztrácí momentálně na osmý Boston již 7 bodů a Bruins mají navíc jeden zápas k dobru.




Hokejisté Flyers a Devils na sebe v průběhu letošního ročníku narazili již třikrát a dnešní zápas tak bude posledním vzájemným utkáním těchto dvou mužstev v této základní části. Poprvé na sebe Letci a Ďáblové narazili hned v úvodu sezóny, kdy byli úspěšnější hráči z Newarku, kteří ve Wells Fargo Center dokázali zvítězit 6:4. Odvetný zápas se uskutečnil opět na ledě Philadelphie a domácí tentokrát svým soupeřům dokázali předchozí porážku oplatit. Letci dokázali před svým publikem zvítězit 4:1. Zatím poslední zápas těchto dvou mužstev byl na programu začátkem ledna v Prudential Center, kde zvítězili domácí Devils i díky hattricku Jaromíra Jagra snadno 5:2.

V posledním zápase Letcům na marodku přibyl obránce Michael Del Zotto, což znamená, že dnes na ledě New Jersey by měl kouč Flyers Craig Berube postrádat pouze trojici hráčů. Hokejisté Flyers se dnes budou muset obejít pouze bez třicetiletého švédského zadáka Nicklase Grossmanna, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Druhým hráčem, který se dnes v sestavě Flyers nepředstaví je čtyřiadvacetiletá posila Letců, a sice český obránce Radko Gudas, jenž laboruje se zraněním kolene a do letošní základní části již s největší pravděpodobností nezasáhne. Do zápasu s Devils dnes nenaskočí již výše zmíněný Michael Del Zotto, jenž bude podle posledních informací 7 až 10 dní mimo hru se zraněním v dolní části těla. Vedení Letců se proto rozhodlo povolat mladého zadáka Brandona Manninga.

Ani tým z Newarku nemá v současné době nikterak velké problémy se zraněnými hráči. Ďáblové z New Jersey se tak budou muset v dnešním zápase s Philadelphií obejít pouze bez dvou hráčů. Jedním ze zraněných hokejistů Devils je kapitán a velezkušený kanadský obránce Bryce Salvador, jehož již od ledna trápí zranění zad. Před vlastními příznivci se dnes vinou zranění nepředstaví ani dvaatřicetiletý útočník Ryane Clowe, který laboruje s následky po otřesu mozku. Zbytek svých svěřenců budou mít trenéři Scott Stevens a Adam Oates plně k dispozici.

I přesto, že včerejší náročný zápas s Bostonem Bruins odchytala brankářská jednička Flyers Steve Mason, šestadvacetiletý gólman by měl s největší pravděpodobností dostat příležitost mezi třemi tyčemi Letců z Philadelphie také v dnešním zápase proti Devils. Pro rodáka z kanadského Oakvillu, který odchytal během dosavadního průběhu letošní základní části již 39 zápasů s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.25 gólu na zápas, by to tak měl být již druhý start během čtyřiadvaceti hodin. Náhradním gólmanem Flyers bude dvaatřicetiletý Ray Emery.

To trenérský personál Devils se rozhodl, že pro dnešní zápas s Philadelphií pošlou do brankoviště svou dvojku, kterou je pětadvacetiletý Americký gólman Keith Kinkaid, jenž tak nahradí Coryho Schenida, jenž je s 57 odchytanými zápasy druhým nejvytěžovanějším gólmanem v celé NHL. Rodák z Farminvillu odchytal během letošního ročníku celkem 12 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.59 gólu na zápas. Jak již bylo zmíněno, záda bude krýt Kinkaidovi osmadvacetiletý Corey Schneider.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
03/03/15 Nicklas Grossmann D Horní část těla
08/03/15 Michael Del Zotto D Dolní část těla


New Jersey Devils
23/01/15 Bryce Salvador D Záda
03/01/15 Ryane Clowe LW Otřes mozku




Flyers (PP-V-PP-V-P)

Datum Zápas Skóre
7.3.2015 Bruins vs. Flyers 3:2p
6.3.2015 Flyers vs. Blues 3:1
1.3.2015 Flyers vs. Flames 2:3p
1.3.2015 Flyers vs. Rangers 4:2
27.2.2015 Maple Leafs vs. Flyers 3:2

Devils (P-V-V-PP-P)

Datum Zápas Skóre
7.3.2015 Devils vs. Blue Jackets 2:3
4.3.2015 Devils vs. Predators 3:1
1.3.2015 Blue Jackets vs. Devils 0:2
28.2.2015 Devils vs. Bruins 2:3p
26.2.2015 Devils vs. Flames 1:3









Prudential Center (též známá jako "The Rock") je víceúčelová krytá hala nacházející se v centru Newarku, New Jersey. Aréna byla navržena společností HOK Sport a hlavním designérem se stal Adjmi Morris. Je domovem hokejového týmu New Jersey Devils (NHL) a univerzitního basketbalového týmu NJIT Highlanders (NCAA). Stadion byl slavnostně otevřen 25. října 2007 a celkové náklady na stavbu činily 397 milionů dollarů. Kapacita arény pro hokejová utkání je 17.625 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






NEW JERSEY DEVILS








Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Datum:8. 3. 2015 (19:00 SEČ)
Stadion: Prudential Center (Newark, New Jersey)
TV: -


Autor: David Hél