forum







TOPlist


Preview: Flyers vs. Devils

21.1.2017 18:40

Po téměř týdenní pauze se hokejisté Flyers vrací zpět do zápasového tempa, když dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou před svými fanoušky ve Wells Fargo Center celek New Jersey Devils. Tým z Philadelphie bude chtít zapomenout na výkony z posledních několika týdnů, když z posledních 15 zápasů dokázali po základní hrací době vyhrát pouze dvakrát a z 30 možných bodů získali pouze 11. To Ďáblům z New Jersey se v poslední době poměrně daří. Devils dokázali z posledních pěti duelů vytěžit hned 7 bodů.



Hokejisté Flyers a Devils na sebe v letošním ročníku základní části NHL již jedenkrát narazili, když se přesně před měsícem utkaly oba celky v Prudential Center. Letcům z Philadelphie se zápas před vánoční pauzou vůbec nevydařil a tým z Newarku toho dokázal naplno využít. Už v první třetině, kdy rozhodčí rozdali hned 46 trestných minut, se Devils dostali do dvoubrankového vedení, když se prosadili Parenteau a Woods. V další třetině pak zvýšil na 3:0 Adam Henrique. Svěřenci kouče Davea Hakstola si nedokázali vytvořit téměř žádnou šanci, když na gólmana Coryho Schneidera vyslali pouhých 16 střel. V poslední třetině se navíc prosadil Kyle Palmieri, který tak pečetil výhru domácí Devils 4:0.

Letci z Philadelphie a Ďáblové z New Jersey jsou dlouholetými divizními rivaly, čemuž odpovídá také počet zápasů, které mezi sebou tato dvě mužstva odehrála. Flyers a Devils na sebe během své historie narazili v již 199 duelech a úspěšnějším týmem je celek z New Jersey. Devils totiž dokázali ze 199 utkání vyhrát již 102, 82 zápasů skončilo ve prospěch Flyers a v 15 utkáních se diváci vítěze nedočkali. Na domácím ledě se Letcům daří přeci jen více. Oba celky se na ledě Philadelphie střetly v celkem 99 duelech, z nichž 50 dokázali vyhrát Flyers, 40 duelů skončilo lépe pro tým z Newarku a devětkrát se fanoušci vítěze nedočkali.

Flyers měli téměř týden na to, vyléčit drobné šrámy, modřiny a odřeniny. Po pětidenní pauze tak celek z Philadelphie nemá na marodce ani jednoho ze svých hráčů a trenér Dave Hakstol se tak může spolehnout na všechny své svěřence. Podle včerejšího tréninku by Flyers měli nastoupit v podobném složení jako v posledních zápasech. Pouze z tribuny budou zápas sledovat obránci Brandon Manning, Nick Schultz a útočník Dale Weise.

To New Jersey bude v dnešním zápase na ledě Wells Fargo Center postrádat vinou zdravotních problémů hned čtyři své hráče. Do zápasu s Flyers nezasáhne zkušený obránce a kapitán Devils Andy Greene, jehož do utkání nepustí zranění v horní části těla. Mimo hru je momentálně také čtyřiadvacetiletý americký bek Jon Merrill, kterého vyřadila nemoc. V sestavě Devils se s největší pravděpodobností nepředstaví ani John Moore, jehož trápí otřes mozku. Poslední zraněným hráčem Ďáblů z New Jersey je zkušený forvard Vernon Fiddler, který laboruje se zraněním v dolní části těla.

Trenér Dave Hakstol již také oznámil, na kterého z brankářů v dnešním duelu vsadí. Mezi tři tyče Flyers se pro dnešní duel s Devils postaví osmadvacetiletý český gólman Michal Neuvirth. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části vinou zranění kolene zatím pouze 13 utkání s úspěšností zákroků 87.7% a průměrem 3.30 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers bude v dnešním zápase kanadský gólman Steve Mason.

Devils mají na pozici brankářské jedničky jasno a kouč John Hynes nebude s největší pravděpodobností pro dnešní duel s Flyers nic měnit. V brankovišti New Jersey se tak představí třicetiletý americký gólman Cory Schneider, který se stal po odchodu legendárního Martyho Brodeura v týmu z Newarku jasnou jedničkou, což potvrzují také jeho statistiky. Rodák z Marblehead odchytal v letošní sezóně již 35 zápasů s úspěšností zákroků 91.0% a průměrem 2.69 gólu na zápas. Záda bude Schneiderovi krýt sedmadvacetiletý Keith Kinkaid.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -


New Jersey Devils
Datum Hráč Post Zranění
20/01/17 Vernon Fiddler C Dolní část těla
20/01/17 Andy Greene D Horní část těla
20/01/17 Jon Merrill D Nemoc
17/01/17 John Moore D Otřes mozku




Flyers (P-P-V-P-PP)

Datum Zápas Skóre
15.1.2017 Capitals vs. Flyers 5:0
14.1.2017 Bruins vs. Flyers 6:3
13.1.2017 Flyers vs. Canucks 5:4n
11.1.2017 Sabres vs. Flyers 4:1
9.1.2017 Blue Jackets vs. Flyers 2:1p

Devils (P-V-V-V-PP)

Datum Zápas Skóre
21.1.2017 Devils vs. Canadiens 1:3
18.1.2017 Wild vs. Devils 3:4
16.1.2017 Canucks vs. Devils 1:2p
14.1.2017 Flames vs. Devils 1:2
13.1.2017 Oilers vs. Devils 3:2p/span>





PHILADELPHIA FLYERS






NEW JERSEY DEVILS










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Datum: 22.1. 2017 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, PA)
TV:


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS