TOPlist



Preview: Flyers vs. Devils (příprava)
30.9.2015 22:20

Po krátké pauze na odpočinek čeká svěřence kouče Davea Hakstola další přípravné utkání na blížící se základní část. Hokejisté Flyers se po utkání na ledě Madison Sqaure Garden, kde nestačili na domácí Rangers, kteří vyhráli 3:2 po prodloužení, vracejí zpět domů do Philadelphie. Ve Wells Fargo Center totiž dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou tým New Jersey Devils.




Tým z Philadelphie má za sebou již 5 přípravných utkání, z nichž třikrát dokázali Flyers zvítězit, jednou prohráli po prodloužení a jednou po základní hrací době. To Devils se v letošní přípravě vůbec nedaří. Hokejisté z New Jersey odehráli stejně jako Letci již 5 přípravných zápasů, avšak hned ve čtyřech z nich prohráli a pouze jednou zvítězili.

Kouč Letců z Philadelphie Dave Hakstol se dnes bude muset obejít bez dvojice zraněných hráčů. Mimo hru jsou totiž v současné době útočníci Sean Couturier a Michael Raffl, které trápí blíže nespecifikované zranění v horní části těla. Dobrou zprávou pro Flyers je však to, že do dnešního utkání nastoupí jak útočník Matt Read, jenž měl svalové problémy, tak brankář Michal Neuvirth, který dostal od vedení Flyers během včerejška volno na odpočinek.

Také Devils trápí v současné době několik zranění. Do dnešního zápasu s Philadelphií nezasáhne velezkušený český útočník Patrik Eliáš, jenž bude se zraněním kolene mimo hru až do konce tréninkového kempu. Ve Wells Fargo Center se dnes nepředstaví ani obránce Marc-Andre Gragnani, který laboruje s blíže nespecifikovaným lehkým zraněním.

Jak již tedy bylo zmíněno, mezi tři tyče Flyers se dnes po jednozápasové pauze opět postaví český gólman Michal Neuvirth, který tak v brankovišti Letců nahradí brankářskou jedničku Steva Masona, jenž odchytal pondělní utkání s Rangers. Sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem nastoupil během letošní přípravy již ke dvěma zápasům, během nichž na něj soupeř vyslal celkem 44 střel – úspěšnost zákroků 88.6%, průměr 2.50 gólu na zápas.

Stejně jako Flyers, tak i Ďáblové z New Jersey dnes vsadí na svou brankářskou dvojku, kterou je šestadvacetiletý americký gólman Keith Kinkaid. Rodák z Farmingville odchytal ve své dosavadní kariéře v NHL celkem 20 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.59 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Devils dnes bude Corey Schneider.




Flyers (PP-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
29.9.2015 Rangers vs. Flyers - příprava 3:2p
26.9.2015 Flyers vs. Islanders - příprava 5:2
23.9.2015 Flyers vs. Rangers - příprava 5:3
22.9.2015 Flyers vs. Islanders - příprava 5:3
22.9.2015 Islanders vs. Flyers - příprava 3:2

Devils (P-V-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
27.9.2015 Devils vs. Rangers - příprava 3:4
26.9.2015 Devils vs. Islanders - příprava 4:2
24.9.2015 Islanders vs. Devils - příprava 2:1
22.9.2015 Rangers vs. Devils - příprava 6:3
21.9.2015 Bruins vs. Devils - příprava 2:0





Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS

Schenn - Giroux - Voracek
Gagner - Lecavalier - Simmonds
Read - Laughton - Umberger
VandeVelde - White - Bellemare

Schultz - Streit
Del Zotto - Medvedev
Schenn - Manning

Michal Neuvirth (Steve Mason)

NEW JERSEY DEVILS

Boucher – Zajac – Palmieri
Henrique – Josefson – Ruutu
Stempniak - Kalinin – Tlustý
Matteau – Zacha – Tootoo

Severson – Merrill
Schlemko – Larsson
Helgeson – Gelinas

Keith Kinkaid (Cory Schneider)




Philadelphia Flyers vs. New Jersey Devils
Datum: 1. 10. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél