TOPlist



Preview: Flyers vs. Wild
7.1.2016 20:05

Další zápas letošní základní části NHL čeká dnes v noci hokejisty z Philadelphie. Flyers po výhře na domácím ledě zavítají do města Saint Paul, kde od 02:00 SEČ vyzvou v Xcel Energy Center domácí Wild. Hokejisté Minnesoty jsou na tom momentálně velice dobře. Svěřenci Mikea Yea dokázali během 39 zápasů nasbírat 49 bodů a v tabulce Západní konference jim tak patří 5. příčka. Wild se navíc skvěle daří právě na domácím ledě, kde z 20ti zápasů vyhráli hned 14, pětkrát prohrál a pouze jedenkrát na svého soupeře nestačili po prodloužení.




Flyers a Wild se v letošním ročníku střetnou vůbec poprvé. Oba celky čeká kromě dnešního duelu také utkání ve Wells Fargo Center, které se uskuteční 26. února. Stejně jako v letošní sezóně, tak i loni proti sobě dnešní soupeři odehráli dva zápasy a v obou případech se z vítězství radovali hosté. Letci si z Minnesoty odvezli dva body za výhru 5:2, když se dokázali prosadit Claude Giroux, Vincent Lecavalier, Sean Couturier, Wayne Simmonds a Michael Raffl. Divočáci však Flyers porážku oplatili, když ve Philadelphii zvítězili těsně 3:2.

Jelikož Minnesota působí v nejprestižnější hokejové lize na světě teprve od roku 2000 a navíc patří k týmům ze Západní konference, Flyers a Wild ve své historii příliš mnoho vzájemných utkání nesehráli. Obě mužstva se střetla cekem 17krát – 10 výher si připsali Letci z Philadelphie, 6krát se z výhry radovali hráči z Minnesoty a jeden zápas skončil remízou.

Letci z Philadelphie si v současné době nemusejí dělat se zraněnými hráči vůbec žádné starosti. Na marodce Flyers se momentálně nenachází ani jeden z hráčů, což znamená, že má kouč Dave Hakstol pro dnešní zápas k dispozici kompletní kádr. Jediný, kdo zápas s Wild nestihne je třiadvacetiletý forvard Jordan Weal, jehož celek z Pensylvánie získal teprve včera z Los Angeles a mladý Kanaďan se zatím nestihl připojit ke svému novému celku. Pouze z tribuny bude po odchodu Vincenta Lecavaliera sledovat dnešní duel jen obránce Brandon Manning.

Trenér Wild Mike Yeo se dnes bude moci spolehnout na služby svého kapitána a nejproduktivnějšího hráčem týmu Mikka Koivu, který v utkání s Blue Jackets narazil nepříjemně do mantinelu, kvůli čemuž byl dokonce převezen do nemocnice. O žádné závažné zranění se však nejednalo, což znamená, že Koivu nebude v dnešním klání chybět. Celek ze Saint Paul se tak v dnešním duelu s Philadelphií bude muset obejít pouze bez dvojice svých zraněných hráčů. Před vlastními příznivci se nepředstaví útočník Ryan Carter, jehož trápí zranění ruky. Mimo hru je momentálně také brankář Darcy Kuemper, kterého do hry nepustí otřes mozku.

Jelikož poslední dva zápasy Flyers odchytal český gólman Michal Neuvirth, dnes se budou Letci z Philadelphie spoléhat na sedmadvacetiletého kanadského gólmana Steva Masona, jenž se se svým brankářským kolegou pravidelně střídá. Rodák z Oakvillu odchytal během dosavadního průběhu letošní sezóny celkem 23 zápasů s úspěšností zákroků 91.0% a průměrem 2.85 gólu na zápas. Neuvirth, jenž patří v letošním ročníku k nejlepším brankářům v lize, tak dnes bude pouze na lavičce.

Tým z Minnesoty nemá v současné době příliš na výběr. Jelikož Darcy Kuemper laboruje s otřesem mozku, kouč Mike Yao pošle mezi tři tyče svou brankářskou jedničku, kterou je devětadvacetiletý Kanaďan Devan Dubnyk, jenž v letošní sezóně předvádí vynikající výkony. Rodák z Reginy odchytal během letošní základní části již 32 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 2.28 gólu na zápas. Záda bude Dobnykovi krýt velezkušený finský brankář Nicklas Backstrom, jenž se do branky Wild v letošním ročníku zatím ještě nepodíval.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
- - - -


Minnesota Wild
Datum Hráč Post Zranění
05/01/16 Ryan Carter C Ruka
05/01/15 Darcy Kuemper G Otřes mozku




Flyers (V-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
6.1.2016 Flyers vs. Canadiens 4:3
2.1.2016 Kings vs. Flyers 2:1
31.12.2015 Sharks vs. Flyers 4:2
28.12.2015 Ducks vs. Flyers 4:2
22.12.2015 Flyers vs. Blues 4:3

Wild (V-P-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
6.1.2016 Blue Jackets vs. Wild 2:4
4.1.2016 Panthers vs. Wild 2:1
3.1.2016 Lightning vs. Wild 3:2p
1.1.2016 Blues vs. Wild 1:3
29.12.2015 Wild vs. Red Wings 3:1










Xcel Energy Center (známá též jako The X, The Forest či The Hive) je multifunkční aréna ve městě Saint Paul v Minnesotě. Moderní hala je v současné době domovem dvou celků, a sice Minnesoty Wild (NHL) a lakrosového mužstva Minnesota Swarm (NLL). Xcel Energy Center bylo slavnostně otevřeno dne 23. Června 2010 a celkové náklady na stavbu činily 170 milionů dolarů. Stadion má pro hokejová utkání kapacitu 17.954 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






MINNESOTA WILD








Philadelphia Flyers vs. Minnesota Wild
Datum: 8.1. 2016 (02:00 SEČ)
Stadion: Xcel Energy Center
TV:


Autor: David Hél