TOPlist



Preview: Flyers vs. Kings
6.12.2014 21:40

Třetí zápas na půdě Kalifornie dnes čeká hokejisty Philadelphie Flyers. Po utkáních s Anaheimem a San José, v nichž Letci předvedli dobrý výkon, který však stačil k zisku pouze jednoho bodu, se svěřenci kouče Craiga Berubeho představí dnes večer od 22:00 SEČ na ledě Staples Center, kde vyzvou úřadující šampióny, a sice Los Angeles Kings. Co se týče defenzivní činnosti, Králům se v posledních utkáních opravdu daří. Celek z LA nedostal branku již dlouhých 122 minut. Útočné řady Flyers tak čeká pořádná výzva. Dokáží Letci navázat na své povedené výkony a konečně získat oba důležité body? To dnes můžete sledovat také na stanici Nova Sport.




Flyers a Kings na sebe v průběhu letošního ročníku již jedenkrát narazili. Dnešní zápas tak bude posledním vzájemným duelem těchto dvou celků v letošní základní části. Obě mužstva se utkala koncem října ve philadelphském Wells Fargo Center a k vidění byl velmi vyrovnaný zápas. Letci sice po první dvacetiminutovce nad Kings zásluhou branek Michaela Raffla a Chrise VandeVeldeho vedli 2:1, avšak ve třetí třetině dokázal vyrovnat bývalý útočník Flyers Mike Richards. Zápas tak dospěl až do prodloužení, v němž rozhodl třiadvacetiletý útočník Brayden Schenn.

Stejně jako v předchozích duelech, tak i dnes nebudou hokejisté z Philadelphie postrádat příliš mnoho zraněných hráčů. Na marodce Flyers jsou v současné době pouze dva hráči. Jedním z nich je kanadský útočník Ryan White, jenž od začátku letošní sezóny laboruje se zraněním břicha. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Letců je velezkušený obránce Kimmo Timonen, jehož ze hry vyřadily krevní sraženiny. Zpět do hry by se měl dnes vrátit čtyřiadvacetiletý obránce Michael Del Zotto, jenž poslední dvě utkání sledoval pouze z tribuny. V roli náhradníků by tak měl v zápase s Los Angeles být obránce Luke Schenn, Carlo Colaiacovo a útočník Vincent Lecavalier.

Trenér Letců z Philadelphie Craig Berube se před zápasem na ledě LA Kings rozhodl pouze pro drobné úpravy sestavy svého celku. První i druhá útočná formace Letců dnes zůstat beze změny. Zpět do třetího útoku se vrací dvaatřicetiletý útočník RJ Umberger, jenž tak nastoupí po boku Seana Couturiera a Matta Reada. Čtvrtá formace tak bude hrát opět ve složení Pierre-Edouard Bellemare, Zac Rinaldo a Chris VandeVelde.

Podobně jako Flyers, tak i Kings momentálně nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Kouč Králů Darryl Sutter se dnes v utkání s Philadelphií bude muset obejít bez dvojice svých hráčů. Vinou zranění v horní části těla se v sestavě Los Angeles nepředstaví zkušený slovenský snajpr Marián Gáborík. Před vlastními fanoušky ve Staples Center se nepředstaví ani ruský zadák Slava Voynov, pro nějž neustále platí suspendace za domácí násilí. Zbytek svých svěřenců má trenér Kings plně k dispozici.

Trenér Flyers Craig Berube sice ještě nepotvrdil, který z brankářů se dnes postaví mezi tři tyče Flyers, avšak s největší pravděpodobností by to měla být opět brankářská jednička Flyers Steve Mason. Šestadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu v letošním ročníku odchytal již 17 utkání s úspěšností zákroků 91.4% a průměrem 2.78 gólu na zápas. Záda by měl Masonovi krýt zkušený Ray Emery.

To trenérský personál Králů s Los Angeles již potvrdil, který z brankářů dnes bude hájit svatyni Kings. V brance týmu z Kalifornie se dnes představí jeden z nejlepších brankářů současné NHL Jonathan Quick, jenž je jednou z hlavních opor týmu Darryla Suttera. Osmadvacetiletý Američan odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny již 20 zápasů s úspěšností zákroků 93.3% a průměrem 2.15 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Kings by měl být čtyřiadvacetiletý Kanaďan Martin Jones.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Ryan White C Břicho
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny


Los Angeles Kings
30/11/14 Marian Gaborik RW Horní část těla
20/10/14 Slava Voynov D Suspendace




Flyers (PP-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
4.12.2014 Ducks vs. Flyers 5:4n
3.12.2014 Sharks vs. Flyers 2:1
29.11.2014 Rangers vs. Flyers 5:2
28.11.2014 Flyers vs. Rangers 0:3
27.11.2014 Red Wings vs. Flyers 5:2

Kings (V-V-P-V-PP)

Datum Zápas Skóre
5.12.2014 Coyotes vs. Kings 0:4
3.12.2014 Kings vs. Bruins 2:0
30.11.2014 Kings vs. Blackhawks 1:4
27.11.2014 Wild vs. Kings 0:4
26.11.2014 Predators vs. Kings 4:3n









Staples Center je víceúčelová sportovní aréna v centru Los Angeles. Je domovem Los Angeles Lakers (NBA), Los Angeles Clippers (NBA), Los Angeles D-Fenders (NBA D-League), Los Angeles Kings (NHL) a Los Angeles Sparks (WNBA). Slavnostní otevření haly proběhlo 17. října 1999 a celkové náklady na stavbu činily 375 milionů dolarů. V současné době má Staples Center kapacitu 18.118 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






LOS ANGELES KINGS








Philadelphia Flyers vs. Los Angeles Kings
Datum: 6. 12. 2014 (22:00 SEČ)
Stadion: Staples Center (Los Angeles, Kalifornie)
TV: -


Autor: David Hél