Flyers CZ RSS



TOPlist


Review: Flyers 5:2 Panthers


Hokejisté Flyers odstartovali třízápasovou sérii utkání na ledě soupeřů. Dnes v noci se Letci z Philadelphie představili ve městě Sunrise, kde od 01:30 SEČ v BB&T Center vyzvali domácí Floridu Panthers, která patří mezi nejhorší mužstva letošního ročníku NHL. V případě zisku dvou bodů si již dnes mohli svěřenci kouče Craiga Berubeho zajisti účast v playoff, které startuje již příští středu.

Oba soupeři na sebe v dosavadním průběhu základní části již dvakrát nerazili, což znamená, že dnešní duelu byl posledním měřením sil těchto dvou mužstev v letošní sezóně. V předchozích dvou zápasech se z výhry vždy radovali domácí. V úvodu sezóny dokázali Flyers před vlastními příznivci ve Wells Fargo Center zvítězit těsně 2:1, kdežto v BB&T Center uspěli Panthers, kteří se radovali z výhry 3:1.

Po dvoutýdenní rekonvalescenci se do sestavy Flyers vrátil šestadvacetiletý kanadský forvard Steve Downie, který opět nastoupil ve třetím útoku po boku Seana Couturiera a Matta Reada. Kouč Flyers Craig Berube se však musel obejít bez třiadvacetiletého útočníka Zaca Rinalda, jenž si odpykává čtyřzápasový trest za nevybíravý zákrok v nedělním utkání s Buffalem. V sestavě tak Rinalda nahradil důrazný útočník Tye McGinn, který doplnil dvojici Vincent Lecavalier, Adam Hall.

Také trenér Panthers Peter Horachek mohl mít alespoň nějaký důvod k radosti. Do sestavy týmu z Floridy se totiž po zranění vrátili útočníci Jonathan Huberdeau a Brad Boyes. Panthers se tak v utkání s Philadelphií museli obejít pouze bez trojice zraněných hráčů, a sice útočníků Aleksandera Barkova (koleno), Tomáše Kopeckého (hlava) a obránce Toma Gilberta (kýla). Na marodku navíc těsně před zápasem přibyl kanadský gólman Roberto Luongo, jenž nenastoupil kvůli zranění v dolní části těla.

V brance Letců z Philadelphie se dnes opět podle očekávání představila pětadvacetiletý brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž patří k nejvytěžovanějším gólmanům v celé lize. Rodák z Oakvillu měl oproti utkání s Buffalem o poznání více práce. Panthers totiž na Masona vyslali úctyhodných 40 střel, z nichž 38 jich dokázal zneškodnit – úspěšnost 95.0%

Mezi tři tyče Panthers se podle všech informací měl postavit velezkušený kanadský gólman Roberto Luongo, jehož však těsně před utkání vyřadilo ze hry zranění v dolní části těla. V brance Floridy tak dostal šanci třiatřicetiletý Dan Ellis, kterému se však utkání příliš nevydařilo. Rodák ze Saskatoonu totiž z 27 střel Flyers kapituloval hned pětkrát – úspěšnost zákroků 81.5%

• GÓLY:

Flyers: Vincent Lecavalier (Adam Hall), Claude Giroux (Nicklas Grossmann, Luke Schenn), Claude Giroux (Mark Streit Scott Hartnell), Sean Couturier (Braydon Coburn, Matt Read), Tye McGinn (Vincent Lecavalier, Adam Hall)
Panthers: Erik Gudbranson (Scottie Upshall, Vincent Trocheck), Jonathan Huberdeau (Drew Shore, Colby Robak)


GÓLY

• BEZ GÓLU:

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
13:51 FLA D.SHORE Vysoká hůl (4 min)
16:11 FLA S.UPSHALL Sekání

STŘELY:

Flyers: 12
Panthers: 10



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
22:02 PHI V.LECAVALIER(20) A.HALL(4) - 1:0
26:29 PHI C.GIROUX(26) N.GROSSMANN(13) L.SCHENN(8) 2:0
28:50 PHI C.GIROUX(27) M.STREIT(30) S.HARTNELL(30) 3:0
35:03 PHI S.COUTURIER(11) B.COBURN(12) M.READ(18) 4:0

VYLOUČENÍ

• BEZ VYLOUČENÍ:


STŘELY:

Flyers: 12
Panthers: 14




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
41:14 FLA E.GUDBRANSON(3) S.UPSHALL(22) V.TROCHECK(3) 4:1
45:36 FLA J.HUBERDEAU(9) J.WINCHESTER(9) D.SHORE(2) 4:2
55:06 PHI T.MCGINN(4) V.LECAVALIER(17) A.HALL(5) 5:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
51:57 PHI M.RAFFL Vysoká hůl

STŘELY:

Flyers: 3
Panthers: 16











Hokejisté Flyers zůstávají i nadále na Floridě, kde je hned zítra čeká další zápas. Letci z Philadelphie se totiž v noci ze čtvrtka na pátek od 01:30 SEČ představí na ledě Tampa Bay Times Forum, kde je přivítají domácí Lightning, kteří vyhráli oba předchozí vzájemné duely. Před vlastním publikem Bolts zvítězili 4:2. Ve Wells Fargo Center pak hokejisté z Tampy zvítězili 6:3. Dokáží Flyers tentokrát proti Lightning uspět? To sledujte v noci ze čtvrtka na pátek od 01:30 SEČ na našem webu.







Datum: 9.4.2014
Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz