TOPlist



Review: Flyers 1:2n Panthers
19.12.2014 01:30

Čtvrté utkání na domácím ledě v řadě čekalo hokejisty z Philadelphie, kteří dnes v noci od 01:00 SEČ přivítali na svém ledě celek Floridy Panthers. Oba celky se v letošním ročníku střetly již dvakrát a dnešním duel tak byl posledním vzájemným zápasem těchto dvou mužstev v letošní základní části. Do utkání vstoupili lépe hosté z Floridy, kteří se díky brance Scottieho Upshalla dostali v první dvacetiminutovce do vedení. Na začátku druhé části však přesně umístěnou střelou dokázal srovnat nejproduktivnější hráč Flyers, a sice český útočník Jakub Voráček. Do konce základní hrací doby se diváci ve Wells Fargo Center již žádného dalšího gólu, a když nerozhodlo ani prodloužení, na řadu přišli samostatné nájezdy. Ani podesáté v řadě však Letci v nájezdech nedokázali uspět a z utkání si tak odnášejí pouze bod.




Tým z Philadelphie nemá v poslední době příliš mnoho starostí se zraněnými hráči, jako tomu bylo v úvodu sezóny. Trenér Letců Craig Berube se v dnešním zápase musel obejít pouze bez dvou zraněných hráčů. Mimo hru byl útočník Ryan White, jenž laboruje se zraněním břicha. Do zápasu s Panthers nenastoupil ani dlouhodobě zraněný obránce Kimmo Timonen, jehož ze hry vyřadily krevní sraženiny. Pouze v roli náhradníků navíc dnešní duel sledovali obránci Michael Del Zotto, Carlo Colaiacovo a útočník Chris VandeVelde. Zpět do sestavy Flyers se tedy vrátil velezkušený útočník Vincent Lecavalier, jenž byl vinou špatných výkonů mimo hru sedm zápasů.

Ani celek z Floridy v současné době nikterak vážná zranění netrápí a na marodce Panthers tak není mnoho hráčů. Trenér týmu z města Sunrise Gerard Gallant se tak na ledě Wells Fargo Center musel obejít pouze bez jediného hráče, a sice sedmatřicetiletého důrazného forvarda Shawna Thorntona, jehož ze hry vyřadilo zranění třísel. Zbytek svých svěřenců měl Gallant k dispozici. Dnešní zápas s Philadelphií pouze z tribuny sledovali Vincent Trocheck a Brad Boyes, kteří tak plnili roli náhradníků.

Jak již bylo avizováno před začátkem utkání, v brance Letců z Philadelphie se dnes i potřetí v řadě představila brankářská jednička Flyers Steve Mason, jenž svým dalším vynikajícím výkonem držel svůj celek v průběhu celého utkání. Hokejisté z Floridy vyslali na šestadvacetiletého rodáka z kanadského Oakvillu 32 střel, z nichž pouze jedna skončila až v brance Flyers – úspěšnost zákroků 96.9%. Na čem by však měl urostlý gólman Letců zapracovat, jsou nájezdy, v nichž dlouhodobě nepodává nikterak přesvědčivé výkony.

Také trenérský personál Floridy se nerozhodl učinit ve svém brankovišti žádné změny a podle očekávání poslal mezi tři tyče svou brankářskou jedničku Roberta Luonga, jenž v letošním ročníku předvádí vynikající výkony. Stejně jako Mason, tak i rodák z Montrealu předvedl v dnešním zápase skvělý výkon, který navíc pečetil výhrou v samostatných nájezdech. Letci vyslali na pětatřicetiletého gólmana 26 zápasů, z nichž 25 jich Luongo dokázal zlikvidovat – úspěšnost zákroků 96.2%

• GÓLY:

Flyers: Jakub Voráček (Pierre-Edouard Bellemare, Nicklas Grossmann)
Panthers: Scottie Upshall (Tomáš Kopecký, Dylon Olsen), Dave Bolland - rozhodující nájezd


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
09:37 FLA S.UPSHALL(4) T.KOPECKY(4) D.OLSEN(5) 0:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
12:36 PHI N.SCHULTZ Nedovolené bránění
13:39 FLA A.EKBLAD Vysoká hůl

STŘELY:

Flyers: 8
Panthers: 12



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
24:07 PHI J.VORACEK(12) P.BELLEMARE(2) N.GROSSMANN(5) 1:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
20:36 PHI B.COBURN Podražení
20:36 FLA J.HUBERDEAU Filmování
35:44 PHI C.GIROUX Sekání

STŘELY:

Flyers: 9
Panthers: 11




GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

    • BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 5
Panthers: 7






GÓLY

    • BEZ GÓLU

VYLOUČENÍ

    • BEZ VYLOUČENÍ


STŘELY:

Flyers: 4
Panthers: 2

















Celek z Philadelphie nyní čeká tradiční vánoční trip, během něhož se Letci představí hned na osmi stadionech soupeře. Flyers postupně vyzvou Toronto Maple Leafs, Winnipeg Jets, Minnesontu Wild, Nashville Predators, Phoenix Coyotes, Colorado Avalanche, Carolinu Hurricanes a New Jersey Devils. Jako v první se tedy Letci představí v Air Canada Centre, kde v noci ze soboty na neděli od 01:00 SEČ vyzvou domácí Maple Leafs.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz