TOPlist



Preview: Flyers vs. Panthers
12.3.2016 20:30

Přesun o několik desítek kilometrů směrem na jih a druhý zápas během čtyřiadvaceti hodin čeká dnes hokejisty z Philadelphie, kteří se po včerejší výhře na ledě Tampy Bay 3:1 představí v BB&T Center, kde od 01:00 SEČ vyzvou Floridu Panthers v čele s nejproduktivnějším hráčem Panterů, a sice legendárním Jaromírem Jágrem. Celek z města Sunrise nebývá týmem, který by ve většině sezón útočil na čelní pozice, avšak letos je tomu zcela jinak. Svěřenci trenéra Gerarda Gallanta dokázali během 67 zápasů nasbírat již 83 bodů a v tabulce Východní konference jsou tak momentálně na 4. místě.




Hokejisté Flyers a Panthers na sebe v letošním ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě již jedenkrát narazili a dnešní zápas je tak posledním vzájemným střetnutí v této sezóně. První duel mezi těmito dvěma celky se uskutečnil hned v úvodu sezóny v BB&T Center, kde domácí Panthers zcela jasně převálcovali hráče z Philadelphie a za výhru 7:1 si tak připsali dva body. Odveta však na sebe nenechala dlouho čekat. O dva dny později se totiž obě mužstva představila ve Wells Fargo Center, kde to byl o poznání vyrovnanější zápas. Letci v něm zejména díky vynikajícímu Michalu Neuvirthovi dokázali zvítězit těsně 1:0.

Stejně jako Tampa Bay Lightning, tak i Florida Panthers vstoupila do NHL teprve začátkem 90. let. I přesto však spolu Flyers a Panthers během své historie odehráli již 88 zápasů. Mnohem úspěšnější jsou ve vzájemných zápasech právě Letci z Philadelphie, kteří jich dokázali vyhrát 48. Ve 33 zápasech se pak ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Floridy a 7 utkání skončilo pouze remízou. Flyers se také skvěle daří na ledě Panthers, kde z celkových 43 zápasů dokázali Letci vyhrát 28, 14 skončilo vítězství domácích Panterů a jedenkrát si oba celky body rozdělily.

Marodka Letců z Philadelphie vypadá již několik zápasů stejně a nic se nezmění ani před dnešním zápasem proti Floridě Panthers. Trenér Flyers Dave Hakstol tak bude v dnešním duelu na ledě BB&T Center postrádat trojici svých zraněných hráčů. Mimo hru je momentálně český útočník Jakub Voráček, jehož ze hry vyřadilo zranění v dolní části těla. Podle všech informací by se mohl rodák z Kladna vrátit zpět do sestavy Flyers již během úterního zápasu s Red Wings. Do letošního ročníku NHL však již vůbec nezasáhne pětadvacetiletý kanadský bek Michael Del Zotto, jenž laboruje se zraněním zápěstí. Spolehnout se dnes Letci nemohou ani na sedmadvacetiletého českého gólmana Michala Neuvirtha, který nenastoupí vinou střevních potíží. Posledním zraněným hráčem Letců je pak mladý forvard Jordan Weal, kterého trápí zranění v dolní části těla.

Ani mužstvo z Floridy netrápí v současné době nikterak rozsáhlá marodka. Panthers budou v dnešním zápase s Philadelphií vinou zdravotních problémů postrádat pouze dva hráče. Kouč Panterů Gerard Gallant se dnes nebude moci spolehnout na služby svého kapitána a velezkušeného obránce Willieho Mitchella. Osmatřicetiletého Kanaďan totiž do zápasu s Flyers nepustí zranění dolní části těla. Stejné zranění pak ze hry vyřadilo také devětadvacetiletého forvarda Davea Bollanda, který by měl svému týmu chybět také dnes. Zbytek svých svěřenců má však trenér Panthers plně k dispozici.

Jelikož Michala Neuvirtha trápí střevní potíže, v brance Letců z Philadelphie se dnes opět představí sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jenž si v posledních zápasech vede znamenitě. Rodák z Oakvillu odchytal všechna tři poslední utkání, během nichž za svá záda propustil pouhé tři střely. Celkové odchytal v dosavadním průběhu sezóny Mason 40 zápasů s úspěšností zákroků 91.6% a průměrem 2.56 gólu na zápas. Flyers byli vinou Neuvirthovi indispozice nuceni povolat z farmy Lehigh Valley Phantoms Anthonyho Stolarze, který tak dnes bude Masonovi krýt záda.

Brankáři na Floridě mají své role poměrně jasně rozdělené. Kouč Panthers Gerard Gallant tak i dnes pošle do brankoviště svou brankářskou jedničku, kterou je velezkušený kanadský gólman Roberto Luongo, jenž v NHL odchytal již téměř tisíc utkání. Rodák z Montrealu předvádí po výměně k Panthers výkony jako v mládí a hokejisté z města Sunrise se tak mohou na svého gólmana spolehnout. Šestatřicetiletý Luongo odchytal v letošní základní části již 52 zápasů s úspěšností zákroků 92.3% a průměrem 2.32 gólu na zápas. Záda by měl Luongovi krýt jedenatřicetiletý Al Montoya.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
26/02/2016 Jakub Voráček RW Dolní část těla
20/02/2016 Jordan Weal C Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí
12/03/2016 Michal Neuvirth G Nemoc


Florida Panthers
Datum Hráč Post Zranění
10/03/16 Dave Bolland C Dolní část těla
10/03/16 Willie Mitchell D Dolní část těla




Flyers (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
12.3.2016 Lightning vs. Flyers 1:3
8.3.2016 Flyers vs. Lightning 4:2
6.3.2016 Flyers vs. Blue Jackets 6:0
4.3.2016 Flyers vs. Oilers 0:4
1.3.2016 Flyers vs. Flames 5:3

Panthers (V-PP-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
11.3.2016 Panthers vs. Senators 6:2
8.3.2016 Panthers vs. Bruins 4:5p
6.3.2016 Coyotes vs. Panthers 5:1
4.3.2016 Avalanche vs. Panthers 3:2
2.3.2016 Jets vs. Panthers 2:3










BB&T Center (dříve také BankAtlantic Center ,Broward County Civic Arena, National Car Rental Center a Office Depot Center) je multifunkčí hala, která se nachází ve městě Sunrise na Floridě. V BB&T Center se odehrává také celá řada kulturních akcí včetně koncertů. Stadion je domovem Floridy Panthers (NHL) a dříve také Miami Caliente (Lingerie Football League) a Floridy Pit Bulls (American Basketball Association). Kapacita haly pro hokejové zápasy je 17.040 míst. Arena byla slavnostně otevřena 3. října 1998 a celkové náklady na stavbu činily 249 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






FLORIDA PANTHERS








Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers
Datum: 13.3. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: BB&T Center
TV:


Autor: David Hél