TOPlist



Preview: Flyers vs. Oilers
3.3.2016 20:00

Jelikož Pittsburgh Penguins i Detroit Red Wings, kteří v současné době drží pozici takzvané divoké karty, ve svých posledních zápasech prohráli, Letce z Philadelphie čeká dnes v noci velmi důležitý zápas. Svěřenci kouče Davea Hakstola přivítají dnes v noci ve Wells Fargo Center od 01:00 SEČ mužstvo Edmontonu Oilers, které i letos patří k nejslabším v lize. Olejáři totiž během dosavadního průběhu základní části dokázali získat v 65 zápasech pouhých 55 bodů a v tabulce Západní konference jim tak patří 14. čili poslední příčka.




Dnešní soupeři na sebe během letošní sezóny již jedenkrát narazili a tak se Flyers s Oilers utkají v tomto ročníku naposledy. První vzájemný duel byl na programu hned na začátku listopadu v Rexall Center. Celek z Kanady byl po celou dobu utkání jasně lepším týmem, což ukazuje i počet střel. Oilers totiž během prvního vzájemného zápasu vyslal na Michala Neuvirtha neskutečných 49 střeleckých pokusů. Edmonton se v první třetině ujal zásluhou Ryana Nugenta-Hopkinse vedení, avšak Flyers se díky brankám Scotta Laughtona a Ryana Whitea podařilo zápas otočit. Ve třetí třetině však Oilers předvedli ofenzivní smršť a do tabulky si nakonec připsali dva body za výhru 4:2.

Flyers a Oilers patří v NHL k tradičním týmům, avšak během sezóny na sebe příliš často nenarazí, o čemž svědčí také statistiky vzájemných zápasů těchto dvou mužstev. Dnešní soupeři na sebe ve své historii narazili pouze 70krát, z čehož tým z Philadelphie dokázal zvítězit ve 32 zápasech, třicetkrát se radovali Olejáři a 9 zápasů skončilo remízou. Na domácím ledě mají však Letci proti Olejářům statistiku mnohem více pozitivní. Z celkových 36 zápasů, které se ve Philadelphii odehráli, dokázali domácí Flyers zvítězit hned ve 23 případech, 11 utkání skončilo výhrou Oilers a pouze dvakrát si oba celky body rozdělily.

Stejně jako v posledních zápasech, tak i dnes budou hokejisté z Philadelphie postrádat trojici zraněných hráčů. Zhruba dva týdny se nebude moci kouč Flyers Dave Hakstol spolehnout na služby druhého nejproduktivnějšího hráčem týmu, a sice českého útočníka Jakuba Voráčka, jehož ze hry vyřadilo zranění v dolní části těla. Dlouhodobě zraněným je navíc jeden z klíčových obránců Michael Del Zotto, který laboruje se zraněním zápěstí. Posledním hráčem Letců, jehož trápí zdravotní problémy, je mladý forvard Jordan Weal, kterého do zápasu nepustí zranění v horní části těla.

Také Oilers se v závěru základní části musejí vyrovnávat hned s několika zraněními. Trenér Edmontonu Todd McLellan bude v dnešním duelu na ledě Flyers postrádat pětici svých svěřenců. Mimo hru je momentálně teprve dvaadvacetiletý kanadský útočník Ryan Nugent-Hopkins, jehož trápí zranění ruky. Oilers se nebudou moci spolehnout ani na služby obránce Adrew Ference, který je na marodce se zraněním kyčle. Ve Wells Fargo Center se dnes nepředstaví ani sedmadvacetiletý bek Eric Gryba, kterého do hry nepustí zranění kolene. V sestavě Oilers bude chybět také útočník Benoit Pouliot, jenž laboruje se zraněním ramene. Do zápasu s Philadelphií by neměl zasáhnout ani obránce Oscar Klefbom, který je mimo hru s infekcí.

Kouč Letců z Philadelphie Dave Hakstol letos své brankáře střídá poměrně pravidelně. V úvodu sezóny byl jasnou jedničkou kanadský gólman Steve Mason, jenž se však do hry v poslední době příliš nedostává. Poslední čtyři utkání v řadě totiž odchytal český brankář Michal Neuvirth a vedl si skvěle. V dnešním zápase tak dostane příležitost opět rodák z Ústí nad Labem. Sedmadvacetiletý český gólman odchytal v letošním ročníku celkem 29 zápasů s úspěšností zákroků 92.7% a průměrem 2.22 gólu na zápas. Záda bude dnes Neuvirthovi krýt opět Steve Mason.

To Oilers mají v letošní základní části jasně určené, který z brankářů je v Edmontonu jedničkou. Do brankoviště Olejářů se tak i v dnešním zápase s Philadelphií představí osmadvacetiletý rodák z kanadské Caledonie, a sice Cam Talbot. Bývalý gólman newyorksých Rangers odchytal v dosavadním průběhu sezóny celkem 43 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.60 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Oilers by měl dnes být teprve dvaadvacetiletý Laurent Brossoit.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
26/02/2016 Jakub Voráček RW Dolní část těla
20/02/2016 Jordan Weal C Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Edmonton Oilers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/16 Benoit Pouliot LW Rameno
02/03/16 Oscar Klefbom D Infekce
02/03/16 Ryan Nugent-Hopkins C Ruka
26/02/16 Andrew Ference D Kyčel
18/02/16 Eric Gryba D Koleno




Flyers (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
1.3.2016 Flyers vs. Flames 5:3
27.2.2016 Flyers vs. Coyotes 4:2
26.2.2016 Flyers vs. Wild 3:2
24.2.2016 Hurricanes vs. Flyers 3:1
21.2.2016 Maple Leafs vs. Flyers 4:5p

Oilers (V-V-PP-P-P)

Datum Zápas Skóre
2.3.2016 Sabres vs. Oilers 2:3
29.2.2016 Oilers vs. Islanders 3:1
27.2.2016 Ducks vs. Oilers 2:1p
26.2.2016 Kings vs. Oilers 2:1
24.2.2016 Oilers vs. Senators 1:4










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






EDMONTON OILERS








Philadelphia Flyers vs. Edmonton Oilers
Datum: 4.3. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél