TOPlist



Review: Flyers 2:5 Red Wings
27.11.2014 14:20

Po kratičké jednodenní pauze se dnes hokejisté z Philadelphie představili v dalším utkání letošní základní části NHL. Flyers se po utkání na Long Islandu přesunuli do Detroitu, kde dnes v noci od 01:30 SEČ vyzvali domácí Red Wings. Do utkání vstoupila lépe domácí Rudá Křídla, která se v první dvacetiminutovce ujala vedení 1:0. Letcům se sice na začátku druhé třetiny podařilo z hole Clauda Girouxe srovnat, avšak Red Wings dokázali odpovědět třemi slepenými brankami. Ve třetí části se oba celky trefily jednou. Svěřenci kouče Mikea Babcocka tak nakonec dokázali zvítězit snadno 5:2.




Před zápasem na ledě Joe Louis Areny přišli Flyers se skvělou zprávou. Zpět do sestavy Letců z Philadelphie se po zhruba měsíční pauze vrátil rakouský útočník Michael Raffl, který byl mimo hru se zraněním nohy. Vinou zranění tak Letci v dnešním zápase postrádali trojici hráčů. Na marodce Flyers dnes byli útočníci Ryan White (břicho), Chris VandeVelde (dolní část těla) a obránce Kimmo Timonen (krevní sraženiny). Pouze mezi náhradníky dnes byli Jason Akeson, Luke Schenn a Carlo Colaiacovo.

Ani svěřence kouče Mikea Babcocka v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Red Wings se museli v duelu s Philadelphií obejít bez dvojice zraněných hráčů. V sestavě Rudých Křídel se dnes vinou zdravotních problémů nepředstavil velezkušený švédský útočník Daniel Alfredsson (záda) a gólman Jonas Gustavsson (rameno). Pouze v roli náhradníků dnešní zápas sledovali Joakim Andersson, Daniel Cleary a Brian Lashoff.

V brance Letců z Philadelphie se po vynikajícím výkonu na ledě Islanders opět představila brankářská jednička Steve Mason. Šestadvacetiletý kanadský gólman však zápas s Red Wings nedochytal, když jej po třech brankách vystřídal Ray Emery. Rodák z Oakvillu čelil v dnešním zápase 14 střelám, z nichž do branky Flyers prošly 3 (úspěšnost zákroků 78.6%). Na Raye Emeryho vyslali hokejisté z Motor City 10 střel, z nichž jich dvaatřicetiletý gólman dokázal zneškodnit 9 (úspěšnost zákroků 90.0%).

V brance Red Wings se dnes při zranění Jonas Gustavssona představila jednička týmu z Detroitu Jimmy Howard, jenž své brankářské kolegy do brankoviště příliš často nepouští. Letci vyslali na zkušeného Američana 24 střel, z nichž v brance Red Wings skončily pouze pokusy Clauda Girouxa a Jakuba Voráčka - úspěšnost zákroků 91.7%

• GÓLY:

Flyers: Claude Giroux (bez asistence), Jakub Voráček (Wayne Simmonds, Claude Giroux)
Red Wings: Stephen Weiss (Darren Helm, Jakub Kindl), Tomáš Jurčo (Danny DeKeyser, Kyle Quincey), Pavel Datsyuk (Jakub Kindl), Pavel Datsyuk (Darren Helm, Stephen Weiss), Henrik Zetterberg (Gustav Nyquist, Jonathan Ericsson)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
10:12 DET S.WEISS(3) D.HELM(7) J.KINDL(3) 1:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
01:28 DET J.ERICSSON Podražení
13:08 DET H.ZETTERBERG Držení
15:35 PHI M.RAFFL Krosček

STŘELY:

Flyers: 7
Red Wings: 7



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
22:31 PHI C.GIROUX(7) - - 1:1
30:18 DET T.JURCO(2) D.DEKEYSER(9) K.QUINCEY(3) 2:1
31:47 DET P.DATSYUK(6) J.KINDL(4) - 3:1
38:39 DET P.DATSYUK(7) D.HELM(8) S.WEISS(1) 4:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
24:59 PHI C.GIROUX Nedovolené bránění
31:42 PHI J.VORACEK Držení
32:23 DET D.DEKEYSER Nedovolené bránění
34:53 DET K.QUINCEY Bitka (5 min)
34:53 PHI S.COUTURIER Bitka (5 min)

STŘELY:

Flyers: 6
Red Wings: 13




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
52:25 PHI J.VORACEK(8) W.SIMMONDS(7) C.GIROUX(19) 4:2
58:38 DET H.ZETTERBERG(5) G.NYQUIST(4) J.ERICSSON(5) 5:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
52:13 DET N.KRONWALL Držení

STŘELY:

Flyers: 11
Red Wings: 5











Po dvou utkáních na ledě soupeře se svěřenci kouče Craiga Berubeho vracejí zpět do Philadelphie, kde je čeká souboj s dalším divizním rivalem. V pátek se totiž na ledě Flyers ve Wells Fargo Center představí celek New Yorku Rangers, s nímž Letci odehrál první vzájemné utkání letošního ročníku již před týdnem. V Madison Sqaure Garden se tedy z výhry 2:0 radovali domácí Jezdci. Dokáží Flyers celku z Manhattanu minulou porážku vrátit? To sledujte v pátek netradičně od 19:00 SEČ na našem webu nebo na stanici Nova Sport.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz