TOPlist



Review: Flyers 7:2 Red Wings
14.3.2014 21:10

Po krátké pauze na odpočinek dnes čekal svěřence kouče Craiga Berubeho další zápas. Po bezbrankovém utkání na ledě St. Louis, kde domácí Blues zvítězili až po samostatných nájezdech se dnes od 18:00 SEČ hokejisté Flyers představili opět před vlastním publikem ve Wells Fargo Center, kde vyzvali Detroit Red Wings. Do utkání vstoupili mnohem lépe domácí Letci, kteří se díky brankám Wayna Simmonds a Nicklase Grossmanna dostali během první třetiny do dvoubrankového vedení. Na začátku druhé části sice snížil Justin Abdelkader, avšak o pár minut později vrátil Flyers dvoubrankové vedení forvard Brayden Schenn. Ve třetí třetině pak Letci svého soupeře jasně přehráli a díky brankám Braydena Schenna, Pierra-Edouarda Bellemara, Zaca Rinalda a Matta Reada dokázali Flyers zvítězit vysoko 7:2.




Tým z Philadelphie se dnes vinou zranění musel obejít bez trojice zraněných hráčů. Do zápasu s Red Wings dnes nezasáhl zkušený útočník RJ Umberger, jenž je nucen podstoupit operaci kyčle a do letošního ročníku NHL tak již nezasáhne. Mimo hru byl také čtyřiadvacetiletý obránce Michael Del Zotto, který se již sice vrátil do tréninku, avšak zpět do sestavy Letců by se mohl vrátit až v úterním zápase s Vancouverem. Kouč Craig Berube postrádal stejně jako v posledních zápasech také českého obránce Radko Gudase, jenž laboruje se zraněním kolene a podobně jako Umberger již do letošní základní části nezasáhne.

Také mužstvo z Motor City v současné době podobně jako Letce z Philadelphie netrápí příliš rozsáhlá marodka. Trenér Mike Babcock dnes ve Wells Fargo Center postrádal hned čtveřici svých zraněných hráčů. V sestavě Red Wings se nepředstavil slovenský útočník Tomáš Jurčo, jehož trápí problémy s okem. Do zápasu s Philadelphií nezasáhl ani brankář Jonas Gustavsson, který je momentálně mimo hru vinou otřesu mozku. Rudá Křídla se nemohla spolehnout ani na služby forvard Darrena Helma, jehož ze hry vyřadilo svalové zranění. Posledním hráčem na marodce Red Wings je útočník Johan Franzen, který dnes stejně jako Jonas Gustavsson nenastoupil kvůli otřesu mozku.

Trenér Letců z Philadelphie Craig Berube poslal podle očekávání mezi tři tyče svou brankářskou jedničku Steva Mason, pro kterého to byl již osmý start v řadě. Rodák z kanadského Oakvillu patří v letošním ročníku k vůbec nejlepším hráčům Flyers, což ukazují i jeho statistik, s nimiž je šestadvacetiletý gólman mezi nejlepšími brankáři celé ligy. Také dnes předvedl Mason jeden ze svých vynikajících výkonů, když dokázal zastavit 31 z 33 střel Red Wings – úspěšnost zákroků 93.9%

Jelikož se celek z Detroitu v současné době nemůže spolehnout na svou dvojku Jonase Gustavssona, v brance Red Wings se tak představil americký gólman Jimmy Howard, jenž v Detroitu již několik let jasnou jedničkou. Na dnešní duel s Philadelphií však třicetiletý rodák z Syracuse nebude vzpomínat zrovna v dobrém. Hokejisté Flyers vyslali během dnešního zápasu na Howarda celkem 36 střel, z nichž hned 7 skončilo až v brance Rudých Křídel – úspěšnost zákroků 80.6%

• GÓLY:

Flyers: Wayne Simmonds (Brayden Schenn, Mark Streit), Nicklas Grossmann (Sean Couturier, Wayne Simmonds), Brayden Schenn (Wayne Simmonds, Claude Giroux), Brayden Schenn (Jakub Voráček, Claude Giroux), Pierre-Edouard Bellemare (Zac Rinaldo, Vincent Lecavalier), Matt Read (Andrew MacDonald, Carlo Colaiacovo), Zac Rinaldo (Ryan White, Michael Raffl)

Red Wings: Justin Abdelkader (Henrik Zetterberg, Danny DeKeyser), Eric Cole (Marek Židlický, Pavel Datsyuk)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
05:22 PHI B.SCHENN(13) M.STREIT(35) C.GIROUX(44) 1:0
17:07 PHI N.GROSSMANN(5)) S.COUTURIER(17) W.SIMMONDS(19) 2:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
05:10 DET J.ABDELKADER Hkování
06:30 DET J.ABDELKADER Vysoká hůl

STŘELY:

Flyers: 15
Red Wings: 4



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
24:14 DET J.ABDELKADER(19) H.ZETTERBERG(42) D.DEKEYSER(22) 2:1
33:39 PHI B.SCHENN(14) W.SIMMONDS(20) C.GIROUX(45) 3:1

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
29:33 PHI W.SIMMONDS Hákování
33:02 DET P.DATSYUK Podražení

STŘELY:

Flyers: 6
Red Wings: 18




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
40:11 PHI B.SCHENN(14) J.VORACEK(48) C.GIROUX(45) 4:1
48:22 PHI P.BELLEMARE(5) Z.RINALDO(3) V.LECAVALIER(11) 5:1
50:57 DET E.COLE(19) M.ZIDLICKY(21) P.DATSYUK(34) 5:2
56:40 PHI M.READ(7) A.MACDONALD(10) C.COLAIACOVO(5) 6:2
57:18 PHI Z.RINALDO(1) R.WHITE(6) M.RAFFL(6) 7:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
49:14 PHI N.GROSSMANN Sekání
52:45 PHI W.SIMMONDS Hrubost
52:45 PHI W.SIMMONDS Osobní trest (10 min)
55:19 DET D.DEKEYSER Hákování

STŘELY:

Flyers: 15
Red Wings: 11











Svěřence kouče Craiga Berubeho nyní čeká trip po Kanadě, kde Letci postupně vyzvou Ottawu Senators, Vancouver Canucks, Calgary Flames i Edmonton Oilers. Jako první tedy Flyers zavítají do hlavního města Kanady, kde hned zítra od 00:00 SEČ vyzvou v Canadian Tires Center domácí Senátory, kteří v současné době bojují o postup do playoff. Oba celky na sebe v průběhu letošního ročníku narazily zatím pouze jednou a to na začátku ledna ve Wells Fargo Center, kde se domácí Flyers radovali z výhry 2:1 po samostatných nájezdech.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz