TOPlist



Preview: Flyers vs. Red Wings
6.4.2016 18:50

Jeden z nejdůležitějších zápasů letošního ročníku NHL dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se po nevydařeném utkání s Penguins přesouvají do Detroitu, kde dnes v noci od 02:00 SEČ vyzvou v Joe Louis Areně domácí Red Wings. Právě Letci a Rudá křídla nemají zatím postup do letošních vyřazovacích bojů vůbec jistý a nadále bojují o poslední volná místa. Red Wings dokázali během 79 zápasů letošní základní části nasbírat celkem 91 bodů a v současné době jim tak patří třetí místo v tabulce Atlantické divize. Stejně bodů, jenže za 78 zápasů, mají na kontě také Flyers, kterým momentálně patří pozice na druhé divoké kartě.




Hokejisté z Philadelphie a Detroitu na sebe během letošního ročníku narazili již dvakrát a dnes se tak obě mužstva střetnou naposledy. Oba předchozí zápasy skončily lépe pro svěřence Davea Hakstola. První vzájemný zápas těchto dvou mužstev byl na programu v polovině ledna na ledě Red Wings, kde byl k vidění velice vyrovnaný hokej. Zápas totiž za stavu 1:1 musely rozhodnout až samostatné nájezdy, které se lépe vydařili hostům z Pensylvánie. Odvetný duel ve Wells Fargo Center ovládli Letci zejména díky vynikajícímu vstupu do zápasu, když po první dvacetiminutovce vedli o dvě branky. Wings se však podařilo vrátit do utkání a Flyers se tak museli spokojit s těsnou výhrou 4:3.

I přesto, že Rudá Křídla působila dlouhá léta v Západní konferenci, týmy z Philadelphie a Detroitu spolu ve své historii odehráli již spoustu zápasů. Flyers a Red Wings na sebe narazili celkem 132krát a lepšími statistikami se mohou pochlubit Letci, kteří dokázali zvítězit v 62 zápasech, 49krát se z výhry radovali Red Wings a 21 zápasů skončilo remízou. V Joe Louis Areně se však Letcům příliš nedaří. Z celkových 67 zápasů na ledě Detroitu zvítězili Flyers pouze 21krát, 36 zápasů skončilo jejich prohrou a 10krát si oba celky body rozdělily.

Letci z Philadelphie se budou na ledě Detroitu muset obejít bez dvojice zraněných hráčů. Minulý zápas s Pittsburghem vinou zraněné v horní části těla nedohrál devětadvacetiletý kanadský bek Andrew MacDonald, který však včera s týmem trénoval a podle posledních zpráv by svému celku neměl chybět. Mimo hru je neustále také český gólman Michal Neuvirth, jehož do zápasu nepustí zranění kolene. Rodák z Ústí nad Labem již však trénuje na ledě a v případě postupu do playoff by měl být plně k dispozici. Posledním zraněným hráčem Flyers je pětadvacetiletý obránce Michael Del Zotto, jenž laboruje se zraněním zápěstí a Letcům tak letos již s největší pravděpodobností nepomůže. Pouze z tribuny by pak dnešní duel měli sledovat útočníci Scott Laughton, Jordan Weal a RJ Umberger.

Ani celek z Michiganu v současné době netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Trenér Jeff Blashill bude v dnešním duelu s Philadelphií postrádat dvojici svých svěřenců. Před svými příznivci se dnes nepředstaví velezkušený švédský forvard Johan Franzen, jehož do zápasu nepustí otřes mozku. Druhým a zároveň posledním hráčem na marodce Red Wings je dvaatřicetiletý americký útočník Drew Miller, jehož trápí zranění kolene.

Flyers jde v současné době opravdu o všechno a kouč Letců z Philadelphie Dave Hakstol tedy nebude riskovat nasazení dvaadvacetiletého amerického brankáře Anthonyho Stolarze, který s NHL nemá vůbec žádné zkušenosti s NHL. V brance Flyers se tak dnes opět představí sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason, jenž v posledních zápasech předvádí skvělé výkony. Rodák z Oakvillu odchytal během letošního ročníku celkem 51 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.53 gólu na zápas. Anthony Stolarz tak dnes bude opět pouze náhradníkem.

Red Wings mají v závěru letošního ročníku k dispozici oba své brankáře. Přestože byl po celou sezónu brankářskou jedničkou čtyřiadvacetiletý český gólman Petr Mrázek, trenér Jeff Blashill dnes vsadí na zkušeného amerického gólmana Jimmyho Howarda, jenž momentálně předvádí mnohem lepší výkony než rodák z Ostravy. Dvaatřicetiletý gólman Wings odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 34 zápasů s úspěšností zákroků 90.6% a průměrem 2.81 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/03/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Detroit Red Wings
Datum Hráč Post Zranění
04/04/16 Drew Miller LW Koleno
23/03/16 Johan Franzen LW Otřes mozku




Flyers (P-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
3.4.2016 Penguins vs. Flyers 6:2
2.4.2016 Flyers vs. Senators 3:2
31.3.2016 Flyers vs. Capitals 2:1n
29.3.2016 Flyers vs. Jets 3:2p
27.3.2016 Coyotes vs. Flyers 2:1

Red Wings (V-V-P-V-P)

Datum Zápas Skóre
3.4.2016 Maple Leafs vs. Red Wings 2:3
2.4.2016 Red Wings vs. Wild 3:2
30.3.2016 Canadiens vs. Red Wings 4:3
29.3.2016 Red Wings vs. Sabres 3:2
26.3.2016 Red Wings vs. Penguins 2:7










Joe Louis Arena v Detroitu je jedna z nejstarších hokejových hal v NHL. Byla slavnostně otevřena v 12. prosince 1979 na památku boxera Joe Louise. Náklady na výstavbu v tehdejší době činily 57 miliónů amerických dolarů. Je ve vlastnictví města Detroit a provozuje jí společnost Olympia Entertaiment. V roce 1980 zde konalo republikánské národní shromáždění na němž byl jmenován jako kandidát na prezidenta Ronald Reagan. Původní kapacita byla 19 275, ale dnes činí 20 066. Jediným domovským týmem jsou Detroit Red Wings hrající NHL. Na jednu sezónu zde sídlily Detroit Pistons hrající NBA.


PHILADELPHIA FLYERS






DETROIT RED WINGS








Philadelphia Flyers vs. Detroit Red Wings
Datum: 7.4. 2016 (02:00 SEČ)
Stadion: Joe Louis Arena
TV:


Autor: David Hél