TOPlist



Preview: Flyers vs. Avalanche
24.3.2016 21:00

Po velice smolné prohře na ledě Columbusu Blue Jackets, kde Letci nestačili na domácí hokejisty v samostatných nájezdech, se svěřenci kouče Davea Hakstola přesouvají do Denveru, kde dnes v noci od 02:00 SEČ vyzvou v Pepsi Center domácí Avalanche. Hokejisté z Colorada jsou na tom v současné době téměř stejně, jako právě Flyers. Laviny totiž během 73 zápasů letošní základní části dokázali nasbírat 80 bodů a na příčky zajišťující postup do letošního playoff ztrácejí pouhý bod. To Flyers jsou na tom podobně. S 83 body jsou Letci momentálně na posledním postupovém místě a navíc mají oproti devátému Detroitu zápas k dobru.




Jelikož se Flyers a Avalanche v letošním ročníku nejprestižnější hokejové ligy na světě již jedenkrát střetli, dnešní duel bude posledním měřením sil těchto dvou mužstev v této sezóně. První vzájemný duel dnešních soupeřů byl na programu začátkem listopadu ve Wells Fargo Center. Hosté z Colorada zápas absolutně ovládli, když dokázali zvítězit velmi snadno, a sice 4:0.

Tým z Denveru působí v NHL teprve 20 let, což znamená, že dnešní soupeři se ve své historii mnohokrát nepotkali. Flyers a Avalanche se utkali pouze 28krát a mnohem lépe se ve vzájemných duelech vede Coloradu. Avs zvítězili z 28 zápasů hned 16krát, Flyers se se zisku dvou bodů radovali pouze v osmi případech a čtyři zápasy skončily nerozhodně. Mizerná je statistika Letců na ledě Colorada. Z celkových 15ti zápasů na ledě Lavin vyhráli hokejisté z Philadelphie pouze dva, devět skončilo lépe pro domácí hráče a čtyřikrát si oba týmy body rozdělily.

Flyers v současné době netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol se však musí obejít hned bez dvou hráčů, kteří jsou pro svůj celek klíčový. Flyers budou zřejmě ve zbytku letošní základní části postrádat sedmadvacetiletého českého brankáře Michala Neuvirtha, jenž v letošní sezóně předváděl vynikající výkony. Rodák z Ústí nad Labem je momentálně mimo hru vinou zranění v dolní části těla. Druhým a zároveň posledním zraněným Letcem je pětadvacetiletý kanadský bek Michael Del Zotto, který se v této sezóně v dresu Flyers již s určitostí nepředstaví. Ofenzivně laděného obránce totiž ze hry vyřadilo zranění zápěstí.

Velkou smůlu mají před koncem letošní základní části hokejisté Colorada. Minimálně v dnešním zápase s Philadelphií totiž budou postrádat své dva nejproduktivnější hráče, a sice útočníka Matta Duchenea a Nathana MacKinnona, když oba hráče trápí zranění kolene. Kouč Avalanche Patrick Roy se dnes nebude moci spolehnout ani na služby čtyřiadvacetiletého obránce Erica Gelinase, jehož do zápasu nepustí zranění lokte. V dresu Avalanche se dnes nepředstaví ani velezkušený obránce Brad Stuart, který laboruje se zraněním zad. Posledním hráčem mimo hru na straně Lavin je dvaatřicetiletý útočník Jesse Winchester, který je mimo hru vinou otřesu mozku.

Do vynikající formy se při zranění českého gólmana Michala Nuvirtha rozchytal sedmadvacetiletý Kanaďan a brankářská jednička Letců z Philadelphie Steve Mason. Rodák z Oakvillu se v minulém utkání na ledě Blue Jackets prezentoval neuvěřitelným výkonem, když dokázal zastavit 51 střeleckých pokusů soupeře. Steve Mason odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 45 zápasů s úspěšností zákroků 91.8% a průměrem 2.56 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers je při absenci Michala Neuvirtha teprve dvaadvacetiletý mladík Anthony Stolarz, který čeká na svou šanci v NHL.

V Coloradu mají gólmani Avalanche své role jednoznačně rozděleny. Trenér Lavin Patrick Roy již dokonce oznámil, který z gólmanů se postaví mezi tři tyče v utkání s Flyers. Avalanche nechtějí riskovat a do branky tak pošlou svou jedničku, kterou je sedmadvacetiletý ruský gólman Sergej Varlamov. Rodák ze Samary odchytal během letošní základní části již 49 zápasů s úspěšností zákroků 91.7 % a průměrem 2.66 gólu na zápas. Záda by měl v dnešním utkání s Philadelphií krýt Varlamovi třiadvacetiletý kanadský gólman Kevin Pickard.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/03/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Colorado Avalanche
Datum Hráč Post Zranění
22/03/16 Matt Duchene C Koleno
22/03/16 Nathan MacKinnon C Koleno
21/03/16 Eric Gelinas D Loket
20/03/16 Jesse Winchester C Otřes mozku
16/03/16 Brad Stuart D Záda




Flyers (PP-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
23.3.2016 Blue Jackets vs. Flyers 3:2n
22.3.2016 Islanders vs. Flyers 1:4
19.3.2016 Flyers vs. Penguins 1:4
18.3.2016 Blackhawks vs. Flyers 2:3
17.3.2016 Flyers vs. Red Wings 4:3

Avalanche (V-V-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
21.3.2016 Oilers vs. Avalanche 2:3
19.3.2016 Flames vs. Avalanche 3:4
17.3.2016 Canucks vs. Avalanche 1:3
13.3.2016 Jets vs. Avalanche 3:2
10.3.2016 Avalanche vs. Ducks 3:0










Pepsi Center, přezdívaná „The Can“, je multifunkční aréna v Denveru v Coloradu. Je domovem Colorada Avalanche (NHL), Denveru Nuggets (NBA) a Colorada Mammoth (NLL). Hala byla slavnostně otevřena 1. října 1999. Celkové nákdy na stavbu činily 187 milionů dolarů. Pro hokejová utkání domácích Lavin má Pepsi Center v současné době kapacitu 18.007 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






COLORADO AVALANCHE








Philadelphia Flyers vs. Colorado Avalanche
Datum: 25.3. 2016 (02:00 SEČ)
Stadion: Pepsi Center
TV:


Autor: David Hél