TOPlist



Preview: Flyers vs. Blackhawks
25.3.2015 22:00

Po téměř čtyřdenním volnu čeká Letce další utkání letošní základní části. Flyers mají za sebou čtyřzápasový trip po Kanadě, kde dokázali získat pouhé dva body za dvě prohry po prodloužení. Svěřenci kouče Craiga Berubeho se tak vracejí zpět domů do Philadelphie, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou celek Chicaga Blackhawks. Speciální bude dnešní duel zejména pro velezkušeného finského obránce Kimmo Timonena, jenž se ve Wells Fargo Center představí ve své hráčské kariéře s největší pravděpodobností po svém přestupu k Jestřábům naposledy. Dokáží Flyers před vlastním publikem uspět nebo se ze zisku dvou bodů bude radovat Kimmo Timonen a jeho spoluhráči?




Flyers a Blackhawks na sebe v průběhu letošní základní části již jednou narazili, což znamená, že se tyto dva celky potkávají při neúčasti Letců v letošním playoff naposledy. První vzájemný duel byl na programu v polovině října v United Center, kde domácí Jestřábi dokázali zvítězit snadno 4:0.

Celek z Philadelphie v závěru letošního ročníku netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Flyers by tak dnes měli vinou zdravotních problémů postrádat pouze dvojici hráčů. Do zápasu s Blackhawks nezasáhne zkušený útočník RJ Umberger, jenž podstoupil operace kyčle a do letošní sezóny tak již nezasáhne. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Letců je důrazný český obránce Radko Gudas, jenž od ledna laboruje se zraněním kolene. Brankáře Steva Masona sice do posledního utkání nepustila nemoc, avšak dnes by měl být šestadvacetiletý gólman plně k dispozici.

Tým Chicaga Blackhawks bude v dnešním střetnutí postrádat svoji dlouhodobě zraněnou oporu Patricka Kanea, jenž je mimo se zlomeninou klíční kosti. Šestadvacetiletý forvard by měl Jestřábům chybět až do května. Kromě hvězdného útočníka Blackhawks v současné době žádné další hráče na marodce nemají.

V brance Flyers se v dnešním duelu představí jednička týmu Steve Mason. Šestadvacetiletý brankář se tak mezi tři tyče vrací po jednozápasové pauze, když jej před čtvrtečním utkáním na ledě Calgary Flames ze hry vyřadila blíže nespecifikovaná viróza. Mason v letošním ročníku odchytal celkem 45 utkání s úspěšností zákroků 92.5% a průměrem 2.28 obdržených branek za zápas.

Stejně jako Flyers, tak i Blackhawks dnes do brankoviště vyšlou svoji jedničku. Corey Crawford prožívá v dresu Jestřábů další vynikající sezónu, když po 50 odchytaných utkáních jeho úspěšnost zákroků dosahuje 92.6% a průměrně za zápas obdrží 2.19 branek. Opoře Chicaga bude v dnešním utkání krýt záda šestadvacetiletý Američan Scott Darling.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
14/03/15 RJ Umberger RW Kyčel


Chicago Blackhawks
25/02/15 Patrick Kane RW Horní část těla




Flyers (PP-P-P-PP-V)

Datum Zápas Skóre
22.3.2015 Oilers vs. Flyers 5:4p
20.3.2015 Flames vs. Flyers 4:1
18.3.2015 Canucks vs. Flyers 4:1
16.3.2015 Senators vs. Flyers 2:1n
14.3.2015 Flyers vs. Red Wings 7:2

Blackhawks (V-P-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
24.3.2015 Hurricanes vs. Blackhawks 3:1
22.3.2015 Stars vs. Blackhawks 4:0
19.3.2015 Rangers vs. Blackhawks 0:1
18.3.2015 Blackhawks vs. Islanders 4:1
15.3.2015 Sharks vs. Blackhawks 2:6









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






CHICAGO BLACKHAWKS








Philadelphia Flyers vs. Chicago Blackhawks
Datum:23. 3. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél