TOPlist



Preview: Flyers vs. Flames
29.2.2016 22:00

Dalším utkáním na domácím ledě dnes pokračují Letci z Philadelphie, kteří tentokrát na před vlastními fanoušky přivítají ve Wells Fargo Center mužstvo Calgary Flames, které je jen slabým odvarem loňského týmu, který dokázal postoupit do playoff. Plameny se v letošním ročníku poměrně trápí, když během 61 zápasů dokázali nasbírat jen 56 bodů a účast v letošních bojích o Stanley Cup se jim tak vzdaluje. Flames totiž na poslední příčku zajišťující postup ztrácejí již 12 bodů. Úvod dnešního zápasu bude patřit legendě Letců Jimu Watsonovi, jenž bude uveden do síně slávy Flyers.




Flyers a Flames na sebe v průběhu letošní základní části již jedenkrát narazili a dnešní zápas je tak posledním vzájemným střetnutím těchto dvou mužstev v této sezóně. První utkání bylo na programu začátkem listopadu ve Scotiabank Saddledome, kde byl k vidění velice vyrovnaný defenzivní hokej. Hokejisté z Calgary se sice v úvodu první třetiny dostali díky brance Joshe Joorise do vedení, avšak Letci dokázali ve druhé dvacetiminutovce z hole Michaela Raffla srovnat. Utkání tak dospělo až do prodloužení, v němž se ze zisku bonusového bodu radovali Flames.

Plameny z Calgary figurují v nejprestižnější hokejové lize na světě od roku 1980, což znamená, že Flyers a Flames spolu odehráli již řadu utkání. Dnešní soupeři se ve své historii utkali celkem 67krát – 33 výher si připsali Letci z Philadelphie, 30 výher mají na kontě hokejisté z Calgary a čtyřikrát si oba celky doby rozdělily. Na domácím ledě přivítali Flyers hráče Flames v celkem 32 zápasech, z nichž 17 dotáhli do vítězného konce domácí hokejisté, 13krát se radovali hosté a dva zápasy skončily remízou.

V minulém utkání s Coyotes se zpět do sestavy vrátil po třízápasové pauze kapitán Letců z Philadelphie Claude Giroux, který laboroval s podezřením na otřes mozku. Flyers však přišli o dalšího ze svých hvězdných hráčů, a sice Jakuba Voráčka, který laboruje se zraněním v dolní části těla. Mimo hru je až do konce letošního ročníku obránce Michael Del Zotto, jehož ze hry vyřadilo zranění zápěstí. Posledním hráčem na marodce týmu z Pensylvánie je mladý forvard Jordan Weal, jehož trápí zranění v horní části těla. Zbytek svého týmu má kouč Dave Hakstol k dispozici.

Tým z Calgary v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Flames budou v dnešním zápase na ledě Philadelphie postrádat pouze dvojici svých hráčů. Mimo hru je momentálně třicetiletý český obránce Ladislav Šmíd, jehož dnes do zápasu s Flyers nepustí blíže nespecifikované zranění. Zbytek hráčů Flames nemá žádné zdravotní problémy. Trenér Bob Hartley se bude muset obejít také bez zkušeného obránce Dennise Widemana, jehož vedení ligy suspendovalo za atak na jednoho z čárových rozhodčích.

Kouč Letců z Philadelphie Dave Hakstol začal v posledních zápasech mnohem více sázet na sedmadvacetiletého českého brankáře Michala Neuvirtha, který dostane přednost také v dnešním utkání s Flames. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 28 zápasů s úspěšností zákroků 92.8% a průměrem 2.19 gólu na zápas. Náhradním brankářem Flyers bude i počtvrté v řadě gólman Steve Mason.

Také Flames v letošní sezóně poměrně často střídají své brankáře. V dnešním duelu ve Wells Fargo Center dostane příležitost druhý brankář Plamenů, kterým je čtyřiatřicetiletý Švýcar Jonas Hiller, jemuž se však letos vůbec nedaří. Rodák z Felben Wellhausen odchytal během letošní základní části celkem 22 zápasů s úspěšností zákroků 88.6% a průměrem 3.29 gólu na zápas. Záda bude Hillerovi krýt finský gólman Karri Ramo.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
26/02/2016 Jakub Voráček RW Dolní část těla
20/02/2016 Jordan Weal C Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Calgary Flames
Datum Hráč Post Zranění
25/02/16 Ladislav Šmíd D Nespecifikováno
24/02/16 Dennis Wideman D Suspendace




Flyers (V-V-P-V-PP)

Datum Zápas Skóre
27.2.2016 Flyers vs. Coyotes 4:2
26.2.2016 Flyers vs. Wild 3:2
24.2.2016 Hurricanes vs. Flyers 3:1
21.2.2016 Maple Leafs vs. Flyers 4:5p
20.2.2016 Canadiens vs. Flyers 3:2n

Flames (P-PP-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
28.2.2016 Flames vs. Senators 4:6
26.2.2016 Flames vs. Islanders 1:2p
24.2.2016 Kings vs. Flames 2:1
22.2.2016 Ducks vs. Flames 5:2
20.2.2016 Flames vs. Canucks 2:5










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






CALGARY FLAMES








Philadelphia Flyers vs. Calgary Flames
Datum: 1.3. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél