TOPlist



Preview: Flyers vs. Hurricanes
23.2.2016 20:45

Poslední utkání pětizápasového tripu dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří si po výhře nad Torontem přesunuli zpět do Spojených států, a sice do města Raleigh, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou v PNC Areně domácí Carolinu Hurricanes. Oba celky jsou na tom v dosavadním průběhu letošního ročníku hodně podobně a oba bojují o účast v letošních vyřazovacích bojích. Canes mají po 60ti zápasech na kontě celkem 64 bodů, což je pouze o jeden více než právě Letci z Philadelphie, kteří mají navíc dva zápasy k dobru. Dá se tedy očekávat souboj o každý centimetr ledové plochy.




Flyers a Hurricanes na sebe v dosavadním průběhu letošního ročníku narazili již třikrát a dnes se tak oba týmy utkají naposledy. Všechny tři předchozí utkání nabídla velice vyrovnaný hokej vždy se šťastnějším koncem pro svěřence kouče Davea Hakstola. První zápas v PNC Areně dospěl za stavu 2:2 do prodloužení, kde rozhodl svým prvním gólem sezóny český útočník Jakub Voráček. Také odvetný duel ve Wells Fargo Center skončil stejným výsledkem. O výhře Flyers však v prodloužení rozhodl obránce Shayne Gostisbehere. Stejný hráč pak ukončil také poslední vzájemný zápas, když v prodloužení zařídil výhru svého celku 4:3.

Carolina Hurricanes je poměrně mladou organizací, když do NHL vstoupila teprve v roce 1997 poté, co nahradila tým Hartford Whalers. Flyers a Canes již však proti sobě odehráli 71 zápasů, z čehož 43 dokázal vyhrát celek z Philadelphie, 21krát se radovalo mužstvo z Raleigh a 7 utkání skončilo remízou. Letcům se poměrně daří také na ledě Hurikánů, kde z celkových 35 zápasů vyhráli 20, 11 duelů skončilo vítězství domácích Canes a čtyřikrát si oba týmy body rozdělily.

O návratu třiadvacetiletého útočníka Flyers Seana Couturiera zpět do sestavy se mluvilo již včera, avšak oficiálně vše tým z Philadelphie potvrdil až dnes. Rodák z Phoenixu se zařadí do druhého útoku, kde dnes nastoupí společně s Michaelem Rafflem a Jakubem Voráčkem. Nick Cousins se tak posunul na pozici centra třetího útoku, kde jej doplní Scott Laughton a Matt Read. Pouze v roli náhradníků tak budou dnešní zápas sledovat RJ Umberger a Evgeny Medveděv, jehož v sestavě nahradí Brandon Manning.

Letci z Philadelphie budou v dnešním zápase po návratu Seana Couturiera, jehož od začátku února trápilo zranění v dolní části těla, postrádat trojici hráčů. Trenér Flyers Dave Hakstol se stále ještě nebude moci spolehnout na služby svého kapitána Clauda Girouxa, jehož trápí drobné zranění v horní části těla, kvůli němuž vynechá druhý zápas v řadě. Novinky přinesl generální manažer Ron Hextall také o obránci Michaelu Del Zottovi, který se již vinou zranění zápěstí v letošním ročníku neobjeví. Posledním zraněným hráčem Flyers je mladý forvard Jordan Weal, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla.

Ani Hurricanes v současné době netrápí nikterak rozsáhlá marodka. Tým ze Severní Karolíny se bude muset v dnešním zápase s Philadelphií obejít bez dvojice zraněných hráčů. Velkým oslabením je pro Hurricanes ztráta nejlepšího obránce Justina Faulka, kterého do dnešního utkání nepustí zranění nohy. Kouč Canes Bill Peter nemůže počítat ani s dvaatřicetiletým americkým bekem Jamesem Wisniewskim, jehož od začátku letošního ročníku trápí zranění kolene.

Trenérský personál Letců z Philadelphie již také oznámil, který z brankářů bude v dnešním zápase hájit svatyni svého celku. Michal Neuvirth a Steve Mason se v poslední době v brankovišti poměrně často střídají a dnes je tak na řadě první jmenovaný. Sedmadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 25 zápasů s úspěšností zákrok 93.0% a průměrem 2.17 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Flyers tak bude kanadský brankář Steve Mason.

Také Hurricanes nemá v letošním ročníku určenou vyloženou brankářskou jedničku. Vytěžovanějším gólmanem je však přeci jen zkušený kanadský brankář Cam Ward, který dostane v brance Hurricanes přednost také dnes. Rodák ze Saskatoonu odchytal v průběhu letošní základní části celkem 38 zápasů s úspěšností zákrok 90.7% a průměrem 2.36 gólu na zápas. Záda by měl Wardovi v dnešním duelu krýt osmadvacetiletý švédský gólman Eddie Lack.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
20/02/2016 Jordan Weal C Dolní část těla
20/02/2016 Claude Giroux C Horní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Carolina Hurricanes
Datum Hráč Post Zranění
23/02/16 James Wisniewski D Koleno
22/02/16 Leo Komarov D Noha




Flyers (V-PP-V-P-PP)

Datum Zápas Skóre
21.2.2016 Maple Leafs vs. Flyers 4:5p
20.2.2016 Canadiens vs. Flyers 3:2n
17.2.2016 Devils vs. Flyers 3:6
15.2.2016 Rangers vs. Flyers 3:1
13.2.2016 Flyers vs. Devils 1:2p

Hurricanes (P-V-P-V-V)

Datum Zápas Skóre
22.2.2016 Hurricanes vs. Lightning 2:4
20.2.2016 Hurricanes vs. Sharks 5:2
19.2.2016 Senators vs. Hurricanes 4:2
17.2.2016 Hurricanes vs. Jets 2:1
14.2.2016 Hurricanes vs. Islanders 6:3










PNC Arena (dříve také RBC Center nebo Raleigh Entertainment & Sports Arena) je multifunkční hala nacházející se v městě Releigh v státě Severní Carolina. Na zápasy NHL má aréna kapacitu 18,176 míst a na NBA 19,722 míst včetně 66-ti luxusních lóží a 2000 klubových sedadel. Je domovem Caroliny Hurricanes (NHL) a North Carolina State Wolfpack (NCAA). Hala byla slavnostně otevřena 29. srpna roku 1999. Celkové náklady na stavbu činily 208 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






CAROLINA HURRICANES








Philadelphia Flyers vs. Carolina Hurricanes
Datum: 24.2. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: PNC Arena
TV:


Autor: David Hél