TOPlist



Review: Flyers 4:3 Sabres
18.1.2014 09:40

Souboj dvou zoufalých týmů. I tak by se dal popsat dnešní zápas Letců z Philadelphie, kteří se po dvou prohrách vydali do Buffala, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvali ve First Niagara Center domácí Sabres, kteří měli před dnešním duelem na kontě již devět proher v řadě a v tabulce Východní konference jim patřila až úplně poslední příčka. Do zápasu však vstoupily mnohem lépe Šavle, které se zásluhou Zimguse Girgensonse dostali do vedení. Ve druhé třetině se po 168 minutách a 50 vteřinách Letci dokázali konečně prosadit, když se trefil RJ Umberger. O pár minut později se Flyers dostali do vedení přesilovkovým gólem Marka Streita, avšak Sabres se ještě v téže třetině podařilo srovnat. Svěřencům kouče Craiga Berubeho se podařilo strhnout definitivně vedení na svou stranu v úvodu třetí části, kdy se prosadil Chris VandeVelde a Michael Raffl. V závěru už pak jen Zemgus Girgensons upravil svým druhým gólem večera kosmeticky na konečných 4:3 pro Flyers.




Do zápasu s Buffalem nebyl připraven nastoupit dvacetiletý forvard Scott Laughton, jenž během minulého týdne utrpěl zranění v horní části těla, když jej tvrdým hitem poslal do šatny obránce Washingtonu Matt Niskanen. V sestavě Letců se dnes nepředstavil ani devětadvacetiletý kanadský zadák Braydon Coburn, jenž laboruje se zraněním nohy. Mimo hru je momentálně také další zkušený obránce, a sice Nicklas Grossmann, jehož trápí zranění ramene. Spolehnout se Letci nemohli ani na svou brankářskou jedničku Steva Masona, jenž je mimo hru vinou zranění kolene. Posledním zraněným hráčem Flyers byl velezkušený Kimmo Timonen. Naopak do zápasu nakonec nastoupil útočník Matt Read, nad jehož startem visel kvůli chřipce otazník. Pozici náhradníka tím pádem zastával forvard Jason Akeson.

Mužstvo z Buffala v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Kouč Sabres Ted Nolan postrádal v dnešním zápase s Philadelphií vinou zdravotních problémů pouze trojici hráčů. Před vlastními fanoušky ve First Niagara Center se nepředstavil kapitán Sabres a velezkušený forvard Brian Gionta, jehož ze hry vyřadily následky po otřesu mozku. V sestavě Šavlí se nepředstavil ani třiadvacetiletý americký útočník Marcus Foligno, jenž v současné době laboruje se zraněním ruky. Třetím a zároveň posledním hráčem na marodce Buffala byl jedenatřicetiletý útočník Cody McCormick. Rodák z kanadského Londonu je mimo hru vinou zranění nohy. Pouze z tribuny v roli náhradníků dnešní zápas sledovali Andrej Meszároš a Mike Weber.

Jak již bylo avizováno před startem zápasu, mezi tři tyče Letců z Philadelphie se představil třiatřicetiletý gólman Rob Zepp, jenž v sestavě Flyers zastupuje zraněného Steva Masona, který již týden laboruje se zraněním kolene. Zkušený německý gólman předvedl v posledních zápasech velmi kvalitní výkony, na něž navázal také v dnešním zápase s Buffalem, kdy svůj celek několika důležitými zákroky podržel. Hokejisté Sabres vyslali na rodáka z kanadského Scarborough celkem 27 střel, z nichž 24 jich dokázal Rob Zepp zlikvidovat – úspěšnost zákroků 88.9%

Ani kouč Sabres Ted Nolan neposlal do brankoviště svého mužstva brankářskou jedničku, kterou je švédský gólman Jhonas Enroth. Na rozdíl od Flyers to však nebylo vinou zranění. Svatyni Šavlí tak v dnešním zápase hájil český gólman Michael Neuvirth, který stejně jako celé jeho mužstvo neprožívá zrovna vydařenou sezónu. Hokejisté z Philadelphie vyslali na rodáka z Ústí nad Labem 32 střel, z nichž až do sítě Sabres prošly hned čtyři – úspěšnost zákroků 87.5%

• GÓLY:

Flyers: RJ Umberger (Matt Read, Michael Del Zotto), Mark Streit (Claude Giroux, Jakub Voráček), Chris VandeVelde (Vincent Lecavalier, Carlo Colaiacovo), Michael Raffl (Michael Del Zotto, Luke Schenn)

Sabres: Zemgus Girgensons (Chris Stewart, Brian Flynn), Tyler Ennis (Matt Moulson, Rasmus Ristolainen), Zemgus Girgensons (Matt Moulson, Chris Stewart)


GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
18:51 BUF Z.GIRGENSONS(12) C.STEWART(8) B.FLYNN(8) 1:0

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
10:18 PHI M.RAFFL Nedovolené bránění

STŘELY:

Flyers: 7
Sabres: 8



GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
23:51 PHI R.UMBERGER(8) M.READ(15) M.DEL ZOTTO(9) 1:1
27:49 PHI M.STREIT(6) C.GIROUX(35) J.VORACEK(36) 1:2
39:05 BUF T.ENNIS(10) M.MOULSON(11) R.RISTOLAINEN(5) 2:2

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
22:04 BUF Z.GIRGENSONS Držení
26:30 BUF C.STEWART Nedovolené bránění
26:30 BUF C.STEWART Hrubost
26:30 BUF Z.RINALDO Nedovolené bránění
31:03 BUF P.VARONE Hákování

STŘELY:

Flyers: 12
Sabres: 8




GÓLY

Čas Tým Střelec Asistence Asistence Stav
45:54 PHI C.VANDEVELDE(4) V.LECAVALIER(6) C.COLAIACOVO(3) 2:3
48:39 PHI M.RAFFL(12) M.DEL ZOTTO(10) L.SCHENN(4) 2:4
58:51 BUF Z.GIRGENSONS(13) M.MOULSON(12) C.STEWART(9) 3:4

VYLOUČENÍ

Čas Tým Hráč Trest
57:34 PHI V.LECAVALIER Držení hole

STŘELY:

Flyers: 13
Sabres: 11











Další zápas čeká hokejisty z Philadelphie hned v pondělí, kdy se netradičně od 19:00 SEČ představí na ledě Nassau Veterans Memorial Colisea, kde vyzvou nejlepší celek Východní konference, a sice mužstvo New Yorku Islanders. Pro Flyers to bude navíc vůbec poslední návštěva Long Islandu v historii. Ostrované se totiž od příštího ročníku stěhují do Brooklynu, kde budou ke svým utkáním nastupovat v aréně Barcley Center. Dokáží Flyers navázat na dnešní výhru také proti silným Islanders? To sledujte v pondělí od 19:00 SEČ na stanici Nova Sport.







Autor: David Hél
Statistiky: flyers.nhl.com/livesport.cz