TOPlist



Preview: Flyers vs. Sabres
30.10.2015 18:25

Pětizápasovou sérii venkovních utkání odstartují dnes hokejisté Flyers, kteří se po nevydařeném utkání ve Wells Fargo Center, kde včera podlehli hostům z New Jersey 1:4, přesunuli do First Niagara Center, kde je v noci od 00:00 SEČ čeká duel s domácím Buffalem Sabres. Svěřenci kouče Dana Bylsmy neprožívají start sezóny, jaký si příznivci Šavlí představovali. Tým od Niagarských vodopádů totiž dokázal během 10ti utkáních letošní základní části nasbírat pouhých 6 bodů a v současné době se tak krčí až na 14. místě v tabulce Východní konference. Hůře jsou na tom pouze Maple Leafs a Blue Jackets.




I přesto, že se jedná teprve o začátek letošního ročníku NHL, Flyers a Sabres na sebe v průběhu této sezóny již jedenkrát narazili. První vzájemný duel těchto dvou mužstev se uskutečnil v noci z úterý na středu ve Wells Fargo Center, kde byl k vidění velmi zajímavý zápas. Šavle se díky skvělému napadání a úspěšnému forčekingu dostali v úvodu utkání do dvoubrankového vedení, avšak Letcům se z hole Braydena Schenna a Chrise VandeVeldeho povedlo srovnat. V polovině třetí části však tým z Buffala domácím Flyers znovu odskočil. Kouč Dave Hakstol se tak v závěru utkání rozhodl pro hru bez brankáře, což se Letcům vyplatilo. Na 3:3 srovnal povedenou tečí útočník Brayden Schenn. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, kde se ze zisku druhého bodu radovali hosté z Buffala.

Jelikož čeká Letce z Philadelphie druhé utkání během čtyřiadvaceti hodin, nedá se očekávat, že by některý ze zraněných hráčů Flyers mohl do dnešního zápasu nastoupit. Trenér Flyers Dave Hakstol se tak v dnešním duelu na ledě Buffala bude muset obejít opět bez dvojice svých hráčů. Tým z Philadelphie se stále ještě nebude moci spolehnout na služby mladého kanadského forvarda Seana Couturera, jenž minulý týden utrpěl otřes mozku, kvůli čemuž musel vynechat již 3 zápasy. V dresu Flyers se dnes nepředstaví ani druhý zraněný hráč, kterým je francouzský forvard Pierre-Edouard Bellemare, který laboruje se zraněním nohy.

To celek z Buffala v současné době trápí mnohem větší marodka než právě Letce z Philadelphie. Sabres bude v dnešním zápase proti Flyers chybět hned sedm hráčů. Včerejší utkání s Pittsburghem nedohrál útočník Šavlí Patrick Kaleta, který je tak mimo hru se zraněním kolene. Trenér Dan Bylsma se nebude moci spolehnout ani na zkušeného forvarda Tylera Ennise, jehož ze hry vyřadilo zranění v dolní části těla. Na více než měsíc přišli Sabres o důrazného útočníka Evandera Kanea, jenž laboruje se zraněním kolene. Mimo hru dnes bude také obránce Mike Weber, jehož v současné době trápí blíže nespecifikované zranění. Ve Wells Fargo Center se dnes nepředstaví ani pětadvacetiletý americký bek Zach Bogosian, jehož ze hry vyřadilo zranění v dolní části těla. Sabres se dnes nebudou moci spolehnout ani na služby zkušeného forvarda Codyho McCormicka, který vynechá zápas s Flyers vinou onemocnění. Posledním hráčem na marodce Buffala je brankář Robin Lehner, jenž je mimo hru se zraněním kotníku.

Jelikož včerejší utkání s New Jersey odchytala brankářská jednička Flyers Steve Mason, v dnešním utkání s Buffalem dostane příležitost český gólman Michal Neuvirth, jenž doléčil své zranění v horní části těla, které utrpěl během minulého týdne v utkání s Bostonem. Rodák z Ústí nad Labem odchytal v průběhu letošního ročníku celkem 4 zápas s úspěšností zákroků 94.7% a průměrem 1.55 gólu na zápas. Sedmadvacetiletý brankář má navíc na svém kontě již 2 čistá konta. Náhradním gólmanem Letců bude kanadský gólman Steve Mason.

Tým z Buffala se v současné době musí obejít bez švédského gólmana Robina Lehnera, a tak v brance Šavlí dostane dnes příležitost jeho krajan, a sice dvaadvacetiletý Linus Ullmark. Rodák ze švédského Lugnviku je v NHL naprostým nováčkem. Mladý brankář odchytal v nejprestižnější hokejové lize na světě zatím pouze jeden jediný zápas s úspěšností zákroků 85.7% a průměrem 4.14 gólu na zápas. Záda bude mladičkému Švédovi krýt devětadvacetiletý Chad Johnson.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
22/10/15 Sean Couturier C Otřes mozku
22/10/15 Michal Neuvirth C Koleno


Buffalo Sabres
Datum Hráč Post Zranění
30/10/15 Patrick Kaleta RW Koleno
29/10/15 Tyler Ennis RW Dolní část těla
26/10/15 Evander Kane LW Koleno
24/10/15 Mike Weber D Nespecifikováno
12/10/15 Robin Lehner G Kotník
9/10/15 Zach Bogosian D Dolní část těla
9/10/15 Cody McCormick C Nemoc




Flyers (P-PP-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
30.10.2015 Flyers vs. Devils 1:4
28.10.2015 Flyers vs. Sabres 3:4p
25.10.2015 Flyers vs. Rangers 3:2n
22.10.2015 Bruins vs. Flyers 4:5p
21.10.2015 Flyers vs. Stars 1:2

Sabres (P-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
30.10.2015 Penguins vs. Sabres 4:3
28.10.2015 Flyers vs. Sabres 3:4p
25.10.2015 Sabres vs. Devils 3:4
24.10.2015 Sabres vs. Canadiens 2:7
22.10.2015 Sabres vs. Maple Leafs 2:1p










First Niagara Center (dříve HSBC Arena) je multifunkční arena v centru města Buffalo ve státě New York. Arena byla otevřena 21. září 1996 jako náhrada za Buffalo Memorial Auditorium. V době stavby nesla název Crossroads Arena.Hlavní týmy hrající ve First Niagara Center jsou hokejoví Buffalo Sabres z NHL a lakrosoví Buffalo Bandits z NLL. Dříve se tu hrál i americký fotbal v podání Buffalo Destroyers, fotbal zde hráli Buffalo Blizzard a hráli zde také in-line hokejoví Buffalo Wings. Stadion je také pravidelně místem konání univerzitních sportovních událostí a koncertů. Finále mužských basketballových univerzitních lig NCAA a MAAC se zde hrálo už čtyřikrát. V roce 2003 se ve First Niagara Center odehrálo NCAA Frozen Four, finále hokejové NCAA. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 19.070 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






BUFFALO SABRES








Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Datum: 31.10. 2015 (00:00 SEČ)
Stadion: First Niagara Center (Buffalo, New York)
TV:


Autor: David Hél