TOPlist



Preview: Flyers vs. Sabres
19.2.2015 22:00

Po nepovedeném utkání s Columbusem Blue Jackets čeká hokejisty z Philadelphie další veledůležitý zápas. Letci dnes v noci od 02:00 SEČ pokračují ve své čtyřzápasové sérii domácích utkání, když na svém ledě ve Wells Fargo Center vyzvou nejhorší celek letošního ročníku NHL, a sice mužstvo Buffala Sabres. Celek z Buffala dokázal v dosavadním průběhu základní části nasbírat pouhých 36 bodů a pochlubit se Šavle nemohou ani počtem vstřelených a obdržených branek. V obou aspektech jsou totiž svěřenci kouče Teda Nolana vůbec nejhorším týmem v lize. Start dnešního utkání byl o hodinu posunut, jelikož od 01:00 SEČ se bude před zraky fanoušků Flyers konat uvedení obránce Erica Desjardinse do síně slávy Flyers.




Flyers a Sabres na sebe v dosavadním průběhu letošního ročníku narazili již dvakrát, což znamená, že dnes se oba celky utkají naposledy. Obě předchozí utkání se uskutečnila na ledě First Niagara Center a v obou případech se ze zisku dvou bodů radovali Letci z Philadelphie. První vzájemný zápas se uskutečnil v polovině ledna. Domácí Sabres sice díky brance Zemguse Girgensonse vedli 1:0, avšak Flyers góly RJ Umbergera a Marka Streita zápas dokázali otočit. Šavlím se ještě ve druhé části podařilo díky brance Tylera Ennise srovnat na 2:2, ale Chris VandeVelde a Michael Raffl na začátku třetí část strhli vedení na svou stranu. Zemgus Girgensons pak v závěru zápasu upravil skóre na konečných 4:3 pro Flyers. Druhý zápas se uskutečnil začátkem tohoto týdne a Letci z Buffala po těsné výhře 2:1 odvezli další dva body.

Stejně jako v předchozích zápasech, tak i dnes se bude muset kouče Letců z Philadelphie Craig Berube obejít pouze bez dvojice svých zraněných hráčů. Hokejisté Flyers se v dnešním zápase s Buffalem budou muset obejít bez své brankářské jedničky Steva Masona, jenž je mimo hru se zraněním kolene. Druhým a zároveň posledním zraněným hráčem Flyers je velezkušený obránce Kimmo Timonen, jenž se již zapojil do týmového tréninku a během týdne by se mohl vrátit zpět do sestavy Flyers. Pouze z tribuny budou dnešní zápas v roli náhradníků sledovat obránci Andrew MacDonald, Carlo Colaiacovo a útočník Zac Rinaldo, jemuž před utkáním s Blue Jackets vypršel osmizápasový trest.

Ani Sabres v současné době nikterak rozsáhlá marodka netrápí. Trenér Šavlí Ted Nolan bude v zápase na ledě Wells Fargo Center postrádat čtveřici svých svěřenců. V dresu Buffala se dnes s určitostí nepředstaví nová posila Sabres, a sice Evander Kane, jenž podstoupil operaci ramene a v letošní sezóně si tak již nezahraje. Mimo hru je také útočník Patrick Kaleta, jehož momentálně trápí zranění v dolní části těla. V sestavě Sabres se dnes nepředstaví ani forvard Michail Grigorenko, jenž laboruje se zraněním kolene. Posledním hráčem Sabres mimo hru je zkušený kanadský útočník Cody McCormick, jehož trápí zranění nohy.

V brance Letců z Philadelphie se dnes počtvrté v řadě představí dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery, jenž je při zranění brankářské jedničky Steva Masona, podle očekávání první volbou kouče Craiga Berubeho. Zkušenému Kanaďanovi sice poslední zápas stejně jako zbytku týmu příliš nevyšel, avšak Emery i přesto podává v současné době velmi kvalitní výkony. Rodák z Hamiltonu odchytal v dosavadním průběhu letošní sezóny celkem 25 zápasů s úspěšností zákroků 89.0% a průměrem 3.22 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Letců bude i dnes německý brankář Rob Zepp.

Stejně jako v minulém zápase s Philadelphií, tak i dnes vsadí trenér Sabres Ted Nolan na českého brankáře Michala Neuvirtha. Šestadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem odchytal v průběhu letošní základní části zatím pouze 21 zápasů, z nichž pouhé tři utkání Sabres dokázali vyhrát, s úspěšností zákroků 91.1% a průměrem 3.16 gólu na zápas. Záda dnes bude Neuvirthovi krýt švédský gólman Andres Lindback, jehož Sabres získali výměnou za Jhonase Enrotha.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
08/02/15 Michael Raffl G Koleno


Buffalo Sabres
15/02/15 Patrick Kaleta RW Dolní část těla
06/02/15 Evander Kane LW Rameno
03/02/15 Mikhail Grigorenko C Koleno
13/01/15 Cody McCormick C Noha




Flyers (P-V-PP-PP-V)

Datum Zápas Skóre
18.2.2015 Flyers vs. Blue Jackets 2:5
16.2.2015 Sabres vs. Flyers 1:2
14.2.2015 Blue Jackets vs. Flyers 4:3p
6.2.2015 Canadiens vs. Flyers 2:1p
8.2.2015 Capitals vs. Flyers 1:3

Sabres (PP-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
18.2.2015 Devils vs. Sabres 2:1n
16.2.2015 Sabres vs. Flyers 1:2
11.2.2015 Sabres vs. Senators 1:2
9.2.2015 Sabres vs. Islanders 2:3
8.2.2015 Sabres vs. Stars 3:2









Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






BUFFALO SABRES








Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Datum:20. 2. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, Pensylvánie)
TV: -


Autor: David Hél