TOPlist



Preview: Flyers vs. Sabres
17.1.2015 19:15

Další zápas letošní základní části dnes čeká hokejisty z Philadelphie. Svěřenci kouče Craiga Berubeho se po nevydařeném zápase na domácím ledě, kdy podlehli Vancouveru Canucks 0:4, přesunuli do Buffala, kde dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou ve First Niagara Center domácí Sabres. Šavle jsou na tom v letošním ročníku ještě hůře než Letci, když během 45 zápasů dokázali nasbírat jen 31 bodů a v tabulce Východní konference jim patří až úplně poslední příčka. Buffalo má navíc doslova otřesnou formu. Sabres nedokázali zvítězit ani v jednom z posledních devíti zápasů, což znamená, že na svou první výhru v letošním kalendářním roce stále čekají. Další nelichotivou bilancí svěřenců Teda Nolana je počet vstřelených a obdržených branek. V obou statistikách jsou totiž Šavle vůbec nejhorší v celé NHL.




Stejně jako v předchozím zápase s Canucks, tak i dnes proti Buffalu budou Letci z Philadelphie postrádat pětici svých hráčů. Ve First Niagara Center se nepředstaví dvacetiletý útočník Scott Laughton, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla, které utrpěl v zápase s Washingtonem, kdy ho tvrdým hitem srazil k zemi obránce Matt Niskanen. Spolehnout se Flyers nebudou moci ani na služby zkušeného obránce Braydona Coburna, jenž je mimo hru se zraněním nohy. Do zápasu s Buffalem nezasáhne ani švédský zadák Nicklas Grossmann, který laboruje se zraněním ramene. V brance Flyers se nepředstaví brankářská jednička Steve Masona, jehož již týden trápí zranění kolene a ještě týden by tak měl svému celku chybět. Na marodce Letců je neustále také dlouhodobě zraněný obránce Kimmo Timonen, jehož do hry nepustí krevní sraženiny. Otázka navíc visí nad startem Matta Reada, jehož trápí chřipka.

Vedení Letců z Philadelphie se dnes rozhodlo povolat z farmy Lehigh Valley Phantoms čtyřiadvacetiletého útočníka Jasona Akesona. Rodák z Ottawy odehrál v letošní sezóně za Phantoms celkem 19 zápasů, během nichž zaznamenal 17 kanadských bodů za 8 branek a 9 asistencí. Start Jasona Akesona však bude záležet především na stavu Matta Reada, jenž se vinou onemocnění rozhodne až těsně před utkáním.

Trenér Craig Berube se rozhodl učinit v sestavě svého mužstva drobné změny. Zpět na křídlo prvního útoku se vrací Brayden Schenn, který doplní Jakuba Voráčka a Clauda Girouxa. Na pozici centra druhé formace se dnes představí Sean Couturier, jenž si zahraje společně s RJ Umbergerem a Waynem Simmondsem. Třetí útok by pak měl nastoupit ve složení Matt Read/Jason Akeson - Michael Raffl – Zac Rinaldo. Čtvrtý útok by měl zůstat beze změny, a sice Chris VandeVelde – Pierre-Edouard Bellemare – Vincent Lecavalier.

Celek z Buffala bude dnes v utkání s Philadelphií postrádat vinou zranění trojici svých hráčů. Před vlastními fanoušky se tak nepředstaví kapitán Sabres a velezkušený forvard Brian Gionta, jehož ze hry vyřadily následky po otřesu mozku. V sestavě Šavlí se kvůli zdravotním problémům nepředstaví ani třiadvacetiletý americký útočník Marcus Foligno, jenž v současné době laboruje se zraněním ruky. Třetím a zároveň posledním hráčem na marodce Buffala je jedenatřicetiletý útočník Cody McCormick. Rodák z kanadského Londonu je mimo hru vinou zranění nohy.

Trenér Letců z Philadelphie Craig Berube vsadí v dnešním zápase na ledě First Niagara Center na zkušeného německého brankáře Roba Zeppa, jenž se představil také v utkání s Vancouverem, kdy v průběhu druhé třetiny nahradil Raye Emeryho. Třiatřicetiletý rodák z kanadského Scarborough odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části v dresu Flyers celkem 4 zápasy s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.21 gólu na zápas. Náhradním brankářem dnes opět bude při absenci Steva Masona dvaatřicetiletý Ray Emery.

Kouč Sabres Ted Nolan dnes pošle mezi tři tyče českého gólmana Michaela Neuvirtha, jenž v Buffalu zastává spíš roli brankářské dvojky, i přesto, že se poměrně pravidelně střídá se svým brankářským kolegou Jhonasem Enrothem. Šestadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku celkem 17 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 3.34 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
28/8/14 Kimmo Timonen D Krevní sraženiny
09/01/15 Nicklas Grossmann D Rameno
10/01/15 Steve Mason G Koleno
13/01/15 Braydon Coburn D Noha
15/01/15 Scott Laughton C Horní část těla


Buffalo Sabres
13/01/15 Brian Gionta RW Otřes mozku
13/01/14 Cody McCormick C Noha
23/12/14 Marcus Foligno RW Ruka




Flyers (P-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
15.1.2015 Flyers vs. Canucks 0:4
15.1.2015 Capitals vs. Flyers 1:0
13.1.2015 Flyers vs. Lightning 7:3
10.1.2015 Flyers vs. Bruins 1:3
9.1.2015 Flyers vs. Capitals 3:2p

Sabres (P-P-P-P-P)

Datum Zápas Skóre
16.1.2015 Sabres vs. Wild 0:7
14.1.2015 Sabres vs. Red Wings 1:3
10.1.2015 Lightning vs. Sabres 1:2
9.1.2015 Hurricanes vs. Sabres 5:2
7.1.2015 Devils vs. Sabres 4:1









First Niagara Center (dříve HSBC Arena) je multifunkční arena v centru města Buffalo ve státě New York. Arena byla otevřena 21. září 1996 jako náhrada za Buffalo Memorial Auditorium. V době stavby nesla název Crossroads Arena.Hlavní týmy hrající ve First Niagara Center jsou hokejoví Buffalo Sabres z NHL a lakrosoví Buffalo Bandits z NLL. Dříve se tu hrál i americký fotbal v podání Buffalo Destroyers, fotbal zde hráli Buffalo Blizzard a hráli zde také in-line hokejoví Buffalo Wings. Stadion je také pravidelně místem konání univerzitních sportovních událostí a koncertů. Finále mužských basketballových univerzitních lig NCAA a MAAC se zde hrálo už čtyřikrát. V roce 2003 se ve First Niagara Center odehrálo NCAA Frozen Four, finále hokejové NCAA. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 19.070 míst.


PHILADELPHIA FLYERS






BUFFALO SABRES








Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Datum: 18. 1. 2015 (01:00 SEČ)
Stadion: First Niagara Center (Buffalo, New York)
TV: -


Autor: David Hél