TOPlist



Preview: Flyers vs. Sabres
11.2.2016 18:45

Sérii špatných výsledků se dnes budou snažit přerušit hokejisté z Philadelphie, kteří pokud chtějí pomýšlet na postup do letošních vyřazovacích bojů, potřebují v současné době bodovat v téměř každém utkání. Flyers dnes v noci od 01:00 SEČ vyzvou na svém ledě ve Wells Fargo Center jeden z nejhorších celků letošní základní části, a sice Buffalo Sabres. Jak již bylo zmíněno, Šavlím se stejně jako v posledních letech tak i letos nedaří. Svěřenci kouče Dana Bylsmy dokázali v dosavadním průběhu sezóny nasbírat celkem 48 bodů, díky čemuž jsou čtvrtým nejhorším celkem ligy.




Flyers a Sabres na sebe během letošního ročníku narazili již dvakrát, a dnešní duel tak bude letos posledním vzájemným zápasem těchto dvou celků. Přestože se Buffalu nedaří, recept na Letce z Philadelphie si najít dokáže. Šavle totiž dokázali zvítězit v obou vzájemných zápasech a do tabulky si tak připsaly hned 4 body. První vzájemný zápas ve Wells Fargo Center rozhodl gólem v prodloužení lotyšský forvard Zemgus Girgensons. Druhý zápas ve First Niagara Center opět zvládli lépe Sabres, kteří se radovali z vítězství 3:1.

Letci z Philadelphie se budou muset v dnešním utkání opět obejít bez dvojice svých zraněných hráčů. Obrovskou ztrátou je pro Flyers zranění třiadvacetiletého kanadského forvarda Seana Couturiera, jehož zhruba na měsíc vyřadilo zranění v dolní části těla. Jak je rodák z Phoenixu pro tým důležitý, se ukazuje v posledních zápasech. Letci bez Couturiera nedokázali zvítězit ani v jedno z posledních tří zápasů. Stoprocentně fit zatím ještě není ani sedmadvacetiletý český brankář Michal Neuvirth, který stejně jako Couturier laboruje se zranění v dolní části těla.

Po třech prohrách se trenér Dave Hakstol rozhodl pro změny v sestavě svého celku. Pouze z tribuny budou dnešní zápas sledovat útočníci Scott Laughton, Matt Read a obránce Evgeny Medveděv. Zpět do sestavy Letců z Philadelphie se tak po několikazápasovém volnu vrací zkušený americký bek RJ Umberger. Nastoupit by měl také mladý útočník Jordan Weal, jenž za Flyers odehrál zatím pouze jedno utkání.

To celek od Niagarských vodopádů trápí v současné době o něco větší marodka než jejich soupeře z Pensylvánie. Trenér Sabres Dan Bylsma se dnes nebude moci spolehnout hned na čtveřici svých svěřenců. Tým z Buffala se dnes bude muset obejít bez šestadvacetiletého Kanaďana Tylera Ennise, jehož do zápasu nepustí zranění v horní části těla. Mimo hru by měl dnes být také lotyšský útočník Zemgus Girgensons, kterého vyřadilo zranění v dolní části těla. Dalším hráčem na marodce Šavlí je velezkušený útočník Cody McComrick, jehož trápí nemoc. Posledním zraněným hráčem Sabres je útočník Johan Larsson, jenž laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním.

Trenér Letců z Philadelphie Dave Hakstol vsadí v dnešním duelu s Buffalem opět na svou brankářskou jedničku, kterou je sedmadvacetiletý kanadský gólman Steve Mason. Flyers totiž stále ještě nemají k dispozici Michala Neuvirtha, jehož trápí zranění v dolní části těla, a vsadit na dvaadvacetiletého Anthonyho Stolarze bez zkušeností s NHL se jim příliš nechce. Rodák z kanadského Oakvillu odchytal v letošní sezóně již 34 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.70 gólu na zápas.

Tým z Buffala již také prozradil, kterého z brankářů dnes pošle mezi tři tyče své branky. Svatyni Sabres bude v duelu s Philadelphií hájit čtyřiadvacetiletý švédský gólman Robin Lehner, který se v letošním ročníku NHL do branky příliš nedostává. Rodák z Goteborgu odchytal v dosavadním průběhu základní části zatím pouze 8 zápasů s úspěšností zákroků 92.6% a průměrem 2.65 gólu na zápas. Záda by měl dnes Lehnerovi krýt kanadský gólman Chad Johnson.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
05/02/2016 Sean Couturier C Dolní část těla
01/02/2016 Michal Neuvirth G Dolní část těla


Buffalo Sabres
Datum Hráč Post Zranění
10/02/16 Zemgus Girgensons C Dolní část těla
09/02/16 Johan Larsson LW Nespecifikováno
07/02/16 Cod McCormick C Nemoc
03/02/16 Tyler Ennis LW Horní část těla




Flyers (P-P-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
10.2.2016 Flyers vs. Ducks 1:4
7.2.2016 Capitals vs. Flyers 3:2
6.2.2016 Flyers vs. Rangers 2:3n
5.2.2016 Predators vs. Flyers 3:6
3.2.2016 Flyers vs. Canadiens 4:2

Sabres (P-P-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
10.2.2016 Sabres vs. Panthers 7:4
7.2.2016 Bruins vs. Sabres 2:1p
5.2.2016 Sabres vs. Bruins 2:3p
4.2.2016 Canadiens vs. Sabres 2:4
27.1.2016 Senators vs. Sabres 2:3










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






BUFFALO SABRES








Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Datum: 12.2. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél