TOPlist



Preview: Flyers vs. Bruins
7.3.2015 17:10

Zřejmě nejdůležitější zápas dosavadního průběhu letošní základní části čeká hokejisty z Philadelphie, kteří po třech zápasech na domácím ledě zavítají na led TD Garden, kde dnes od 19:00 SEČ vyzvou týmu Bostonu Bruins. Oba týmy potřebují z dnešního klání bezpodmínečně získat oba dva body a dá se tedy očekávat velmi atraktivní duel. Bostonští Medvědi jsou totiž v současné době na posledním postupovém místě do playoff a Flyers na ně ztrácí pouhý 4 body. Pokud by se tedy svěřencům kouče Craiga Berubeho podařilo v dnešním zápase zvítězit, stáhli by náskok Bostonu jen na 2 body. Bruins však mají výhodu dvou zápasů k dobru. Veledůležitý zápas mezi Flyers a Bruins mohou čeští a slovenští fanoušci sledovat na stanici Nova Sport.




Letci z Philadelphie a Medvědi z Bostonu na sebe během letošní základní části narazili již dvakrát, což znamená, že dnes se oba celky utkají v letošní sezóně naposledy. Flyers se proti Bruins dlouhodobě příliš nedaří, což potvrzují také letošní výsledky. První vzájemný duel těchto dvou mužstev se uskutečnil hned v úvodu sezóny a svěřenci kouče Clauda Jouliena dokázali zvítězit před domácím publikem těsně 2:1. Druhý zápas se pak uskutečnil začátkem ledna ve Wells Fargo Center, kde byli úspěšnější opět hráči z Bostonu, kteří si s Letci dokázali poradit poměrně snadno 4:1.

Tým z Philadelphie v poslední době netrápí téměř žádná zranění. Hokejisté Flyers se dnes na ledě TD Garden budou muset obejít pouze bez třicetiletého švédského zadáka Nicklase Grossmanna, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Druhým a zároveň posledním hráčem, který se dnes v sestavě Flyers nepředstaví je čtyřiadvacetiletá posila Letců, a sice český obránce Radko Gudas, jenž laboruje se zraněním kolene a do letošní základní části již s největší pravděpodobností nezasáhne. Stejně jako minulý zápas, tak i ten dnešní by měl pouze z tribuny v roli náhradníka sledovat velezkušený forvard Vincent Lecavalier, jehož místo v sestavě zaujal důrazný Zac Rinaldo.

Trenér Bruins Claude Joulien se v dnešním utkání proti Philadelphii bude muset obejít bez čtveřice svých zraněných hráčů. Do zápasu s Flyers nezasáhne osmadvacetiletý český útočník David Krejčí, jehož ze hry vyřadilo zranění kolene. Před vlastním publikem se nepředstaví ani zkušený kanadský forvard Gregory Campbell, jenž v současné době laboruje se zraněním v horní části těla. Mimo hru je momentálně také teprve dvaadvacetiletý útočník Brett Connolly, kterého do hry nepustí zraněný prst. Posledním zraněným hráčem v týmu Bruins je sedmadvacetiletý americký obránce Kevan Miller, jehož trápí zranění ramene.

Stejně jako v předchozích duelech, tak i dnes pošle trenér Letců z Philadelphie Craig Berube do brankoviště Flyers svou brankářskou jedničku Steva Masona, jenž v letošní sezóně předvádí vynikající výkony, které však často nedokážou podpořit jeho spoluhráči v ofenzivě. Šestadvacetiletý rodák z kanadského Oakvillu odchytal v dosavadním průběhu letošního ročníku NHL celkem 38 zápasů s úspěšností zákroků 92.6% a průměr 2.24 gólu na zápas. Záda bude Masonovi krýt i dnes dvaatřicetiletý kanadský gólman Ray Emery.

Také Bruins dnes nebudou s největší pravděpodobností nic vymýšlet a mezi tři tyče pošlou svou brankářskou jedničku a dlouholetou oporu Tuukku Raska, jenž je jedním z nejvytěžovanějších gólmanu letošní základní části, když svého kolegu, pětadvacetiletého švédského brankáře Nicklase Svedberga, do hry téměř vůbec nepouští. Sedmadvacetiletý rodák z finské Savonlinny odchytal během letošní základní části již 53 zápasů s úspěšností zákroků 92.0% a průměr 2.35 gólu na zápas.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
03/03/15 Radko Gudas D Koleno
03/03/15 Nicklas Grossmann D Horní část těla


Boston Bruins
06/03/15 Brett Connolly RW Prst
02/03/15 Gregory Campbell C Horní část těla
23/02/15 David Krejčí C Koleno
19/02/15 Kevan Miller D Rameno




Flyers (V-PP-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
6.3.2015 Flyers vs. Blues 3:1
1.3.2015 Flyers vs. Flames 2:3p
1.3.2015 Flyers vs. Rangers 4:2
27.2.2015 Maple Leafs vs. Flyers 3:2
25.2.2015 Hurricanes vs. Flyers 4:1

Bruins (PP-V-V-L-V)

Datum Zápas Skóre
6.3.2015 Bruins vs. Flames 3:4n
1.3.2015 Bruins vs. Coyotes 1:4
28.2.2015 Devils vs. Bruins 2:3p
25.2.2015 Bruins vs. Canucks 1:2
22.2.2015 Blackhawks vs. Bruins 2:6









TD Garden je arena v Bostonu jmenující se po svém sponzorovi - TD Bank. Lidé jí však běžně říkají The Garden nebo i Boston Garden. Bývalým názvem byl FleetCenter a Shawmut Center. Arena je domovem Bostonu Bruins z NHL, Bostonu Celtics z NBA a Bostonu Blazers z NLL. Každoročně se zde utkávají bostonské univerzity v hokejovém turnaji Beanpot. Univerzity z celé Nové Anglie se zde setkávají v hokejovém klání Hockey East Championship. Aréna byla slavnostně otevřena 30. září 1995. Náklady na celou stavbu činily 160 miliónů dolarů. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 17.565 diváků.


PHILADELPHIA FLYERS






BOSTON BRUINS








Philadelphia Flyers vs. Boston Bruins
Datum:7. 3. 2015 (19:00 SEČ)
Stadion: TD Garden (Boston, Massachusetts)
TV: Nova Sport


Autor: David Hél