TOPlist



Preview: Flyers vs. Coyotes
27.2.2016 14:30

Po jednodenním volnu čeká Letce z Philadelphie další ze šestizápasové série domácích utkání. Hokejisté Flyers dnes na před svými příznivci ve Wells Fargo Center přivítají od 19:00 SEČ mužstvo Arizony Coyotes. Kojoti letos neprožívají zrovna vydařenou sezónu, když během 61 zápasů základní části dokázali nasbírat jen 60 bodů, což jim momentálně v tabulce Západní konference stačí na 11. příčku. Střílení branek sice Yotes příliš velké problémy nedělá, avšak s defenzivou je to podstatně horší. Celek z Arizony obdržel během 61 utkání 188 branek, což je v průměru 2.72 gólu na zápas.




Pro oba celky je dnešní střetnutí vůbec prvním vzájemným duelem v letošním ročníku NHL. Flyers a Coyotes na sebe narazí ještě koncem března, kdy se obě mužstva představí v Gila River Areně. Také v předchozím ročníku na sebe dnešní soupeři narazili dvakrát a pokaždé se z výhry radovala domácí mužstva. Ve Wells Fargo Center byl k vidění velice vyrovnaný duel, který dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž uspěli právě domácí Flyers. Také ve městě Glendale se jednalo o vyrovnaný souboj, který však nakonec skončil vítězstvím Kojotů 4:2.

Arizona Coyotes (dříve Phoenix Coyotes) vstoupila do NHL v roce 1996, kdy se celek do arizonské pouště přestěhoval z kanadského Winnipegu. Yotes a Flyers se nacházejí v odlišných konferencích, což znamená, že se tyto dva celky ve své historii příliš často nesetkaly. Letci z Philadelphie a Arizonští Kojoti odehrál celkem 26 zápasů, z nichž 15 dokázali vyhrát právě Flyers a 11krát se ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Glendale.

Neskutečnou smůlu na zranění mají v poslední době hokejisté z Philadelphie, kteří pro dnešní utkání s Arizonou přišli o svého klíčového forvarda, a sice českého reprezentanta Jakuba Voráčka, jehož do zápasu nepustí zranění v dolní části těla. Otazník navíc stále ještě visí nad startem kapitána Clauda Girouxa, jenž již více než týden laboruje s podezřením na otřes mozku. Dlouhodobě zraněným je obránce Michael Del Zotto, jenž se již v letošním ročníku NHL nepředstaví a to z důvodu zranění zápěstí. Posledním hráčem na marodce Letců z Philadelphie je mladý útočník Jordan Weal, který je mimo hru se zraněním v horní části těla.

Také Coyotes mají poměrně velkou smůlu na zranění. Trenér Arizony Dave Tippett bude v dnešním zápase na ledě Philadelphie postrádat hned čtveřici hráčů. Do utkání s Flyers dnes s určitostí nezasáhne velezkušený kanadský gólman Mike Smith, jehož trápí zranění v dolní části těla. Mimo hru je také druhý brankář arizonských Kojotů, a sice sedmadvacetiletý Švéd Anders Lindback, kterého do zápasu nepostí zranění Achillovy šlachy. Yotes se dnes budou muset obejít také bez kanadského forvarda Boyda Gordona, jehož ze hry vyřadilo zranění v horní části těla. Čtvrtým a zároveň posledním zraněným hráčem Kojotů je americký forvard Joe Vitale, který laboruje s otřesem mozku.

Jelikož Letci nemají před odpoledním zápasem dopolední rozbruslení, není zcela jasné, který z brankářů se nakonec postaví mezi tři tyče. S největší pravděpodobností by to měl být zřejmě kanadský gólman Steve Mason, avšak trenér Dave Hakstol má k dispozici dva vynikající gólmany. Rodák z Oakvillu odchytal v letošní sezóně celkem 37 zápasů s úspěšností zákroků 91.5% a průměrem 2.70 gólu na zápas. Michal Neuvirth pak nastoupil k 27 zápasům letošního ročníku - úspěšností zákroků 92.7% a průměrem 2.20 gólu na zápas.

Také Dave Tippett ještě neoznámil, který z brankářů bude krýt svatyni týmu z Arizony. Podle všeho by to však měl být teprve třiadvacetiletý kanadský gólman Louis Domingue, který při zranění Mikea Smithe a Anderse Lindbacka převzal pozici brankářské jedničky. Rodák z St-Hyacinthe odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části 28 zápasů s úspěšností zákroků 91.3% a průměrem 2.68 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Yotes by měl být německý brankář Niklas Treutle.




Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
26/02/2016 Jakub Voráček RW Dolní část těla
20/02/2016 Jordan Weal C Dolní část těla
14/02/2016 Michael Del Zotto D Zápěstí


Arizona Coyotes
Datum Hráč Post Zranění
25/02/16 Boyd Gordon C Horní část těla
22/02/16 Anders Lindback G Achillova šlacha
11/02/16 Mike Smith G Dolní část těla
10/02/16 Joe Vitale C Otřes mozku




Flyers (V-P-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
26.2.2016 Flyers vs. Wild 3:2
24.2.2016 Hurricanes vs. Flyers 3:1
21.2.2016 Maple Leafs vs. Flyers 4:5p
20.2.2016 Canadiens vs. Flyers 3:2n
17.2.2016 Devils vs. Flyers 3:6

Coyotes (P-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
26.2.2016 Panthers vs. Coyotes 3:2
24.2.2016 Lightning vs. Coyotes 2:1
23.2.2016 Capitals vs. Coyotes 3:2
21.2.2016 Coyotes vs. Blues 4:6
19.2.2016 Coyotes vs. Stars 6:3










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.


PHILADELPHIA FLYERS






ARIZONA COYOTES








Philadelphia Flyers vs. Arizona Coyotes
Datum: 27.2. 2016 (19:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center
TV:


Autor: David Hél