forum









TOPlist


Preview: Flyers vs. Ducks

20.10.2016 18:20

Po třech venkovních utkáních v řadě se hokejisté Flyers konečně vrací domů do Philadelphie, kde je čeká vůbec první domácí zápas v letošním ročníku NHL. Ve Wells Fargo Center dnes od 01:00 SEČ svěřenci kouče Davea Hakstola přivítají Anaheim Ducks, který do nové sezóny nevstoupil zrovna nejlépe. Kačeři z Anaheim zatím odehráli čtyři zápasy, z nichž dokázali získat pouze jeden jediný bod.



V loňském ročníku základní části NHL se dnešní soupeři utkali celkem dvakrát a v obou případech byl úspěšnější celek z Kalifornie, na který Letci v posledních letech vůbec neumí. První duel v na ledě Honda Center byl poměrně vyrovnaný, když až do třetí třetiny vstupovaly oba týmy za nerozhodného stavu. V poslední dvacetiminutovce však domácí Ducks rozhodli dvěma góly o vítězství 4:2. To odvetný zápas ve Wells Fargo Center patřil Anaheimu hned od začátku. Kačeři Letce jasně přehráli a z Philadelphie si tak odvezli další dva cenné body za vítězství 4:1.

Jak již bylo zmíněno, Letci z Philadelphie na své dnešní soupeře vůbec neumí. Flyers a Ducks se ve své historii utkali celkem třicetkrát a pouze v 10ti zápasech se celek z Pensylvánie radoval se zisku dvou bodů. V pěti případech si oba celky body rozdělily a zbylých 15 duelů skončilo vítězství Kačerů. Letcům se proti Ducks nedaří ani na domácím ledě, kde ze 14 zápasů vyhráli jen čtyři, sedmkrát uspěli hosté z Anaheimu a třikrát skončil zápas remízou. Naposledy Flyers porazili Ducks před vlastním publikem v roce 2008. Od té doby mají Letci s Kačery na svém ledě pět porážek v řadě.

Po třízápasové pauze vinou disciplinárního trestu se dnes do sestavy Flyers vrací pětadvacetiletý útočník a třetí nejproduktivnější hráč Letců uplynulé sezóny Brayden Schenn, který se tak zařadí do elitní formace po bok Clauda Girouxa a Wayna Simmonds. Flyers však v minulém utkání na ledě Chicaga přišli o rakouského forvarda Michaela Raffla, který bude vinou zranění v dolní části těla chybět zhruba dva týdny. Mimo hru je neustále také obránce Michael Del Zotto, jehož trápí zranění taktéž zranění v dolní části těla. Do zápasu s Ducks nezasáhne ani Scott Laughton, kterého do hry nepustí zranění kolene. Posledním hráčem, který dnes dres Flyers neoblékne, je obránce Radko Gudas, jenž si odpykává šestizápasový trest od disciplinárky.

Také celek z Kalifornie bude v dnešní utkání na ledě Wells Fargo Center vinou zranění postrádat hned trojici hráčů. Trenér Randy Carlyle se nebude moci spolehnout na služby třiadvacetiletého švédského útočníka Rickarda Rakella, který loni nasázel vynikajících 29 branek. Mladičký útočník totiž laboruje se zraněním břicha. Mimo hru je v současné době také zkušený americký forvard Nate Thompson, jenž má problémy s achilovkou. Posledním hráčem na marodce Kačerů je pak obránce Simon Despres, jehož do zápasu nepustí zranění hlavy.

Jelikož se poslední zápas Michalu Neuvirthovi příliš nepovedl a po čtyřech brankách Chicaga byl nucen ze zápasu odstoupit, dnes vsadí trenér Dave Hakstol na kanadského brankáře Steva Masona. Rodák z Oakvillu letos odchytal jeden a půl utkání, během čehož obdržel šest branek ze 46 střel soupeře – úspěšnost zákroků 87.0%, průměr 3.71 gólu na zápas. Osmadvacetiletý český gólman tak dnes bude zápas s Ducks sledovat ze střídačky v roli náhradníka.

Anaheim zatím neoznámil, kterého z gólmanů dnes pošle mezi tři tyče. S největší pravděpodobností to však bude brankářská jednička John Gibson, kterému stejně jako celému týmu vstup do sezóny příliš nevyšel. Třiadvacetiletý rodák z Pittsburghu letos odchytal celkem 3 zápasů s úspěšností zákroků 88.5% a průměrem 3.07 gólu na zápas. Záda by měl Gibsonovi krýt Jonathan Bernier.



Philadelphia Flyers
Datum Hráč Post Zranění
19/10/16 Michael Raffl LW Dolní část těla
14/10/16 Michael Del Zotto D Dolní část těla
14/10/16 Scott Laughton C Koleno
14/10/16 Radko Gudas D Suspendace


Anaheim Ducks
Datum Hráč Post Zranění
18/10/16 Simon Despres D Hlava
18/10/16 Rickard Rakell C Břicho
12/10/16 Nate Thompson C Achilovka




Flyers (PP-V-PP-V-V)

Datum Zápas Skóre
19.10.2015 Blackhawks vs. Flyers 7:4
16.10.2015 Coyotes vs. Flyers 4:3p
15.10.2015 Kings vs. Flyers 2:4
8.10.2015 Bruins vs. Flyers - příprava 1:0
7.10.2015 Rangers vs. Flyers - příprava 2:4

Ducks (V-P-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
19.10.2016 Devils vs. Ducks 2:1
17.10.2015 Islanders vs. Ducks 3:2n
16.10.2015 Penguins vs. Ducks 3:2
14.10.2015 Stars vs. Ducks 4:2
10.10.2015 Ducks vs. Sharks - příprava 3:2p





PHILADELPHIA FLYERS






ANAHEIM










Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.



Philadelphia Flyers vs. Anaheim Ducks
Datum: 21.10. 2016 (01:00 SEČ)
Stadion: Wells Fargo Center (Philadelphia, PA)
TV: -


Autor: David Hél





























© PHILADELPHIA FLYERS CZ - 2011-2016

KONTAKT

philadelphiaflyers@email.cz

SLEDUJTE NÁS