TOPlist



NHL All-Star 2015: Dovednostní soutěž
24.1.2015 20:00

Jak již bývá během All-Star víkendu zvykem, tak i letos bude následovat před samotným Utkáním hvězd i zábavný večer, ve kterém nám vybrané hvězdy předvedou svou šikovnost a své dovednosti v nejrůznějších kategoriích. Na své si přijdou také fanoušci Letců z Philadelphie. Claude Giroux a Jakub Voráček se totiž svým příznivcům předvedou dohromady pětkrát.




Tým Nicka Foligna vyzve na souboj celek kapitána Jonathana Toewse v šesti kategoriích. All-Star Skills Competition začíná dnes v noci v 01:00 SEČ. Čeští a slovenští příznivci nejprestižnější hokejové ligy na světě budou moci celou akci sledovat na stanici NovaSport.

Přehled dovednostních soutěží:

Nejrychlejší bruslař

Každý tým bude zastupovat pětice hráčů. Čtyři hvězdní hráči a jeden nováček. Soutěž bude rozdělena na pět samostatných závodů. Závodit se bude ve dvojicích (z každého týmu jeden hráč). V této disciplíně se bude hrát o pět bodů. Za každý individuální závod je jeden bod. Pokud některý ze závodů skončí remízou, každý z týmů dostane jeden bod.

Samostatné nájezdy (volný způsob)

V této disciplíně budou hráči předvádět svou kreativitu. Zúčastní se jí tři hráči (dvě hvězdy, jeden nováček) a jeden gólman z každého týmu. Každý hráč bude mít tři pokusy bez časového omezení. Hráč může začít z libovolného místa a může plně využít prostor celého útočného pásma, včetně prostoru za brankou. Pravidla NHL pro trestné střílení zde neplatí. Američtí a kanadští fanoušci budou poté hlasovat pro nejlepší nájezd prostřednictvím sms. Hráč s nejvyšším počtem hlasů získává jeden bod pro svůj tým.

• Jakub Voráček (Team Toews), Claude Giroux (Team Foligno)

Přesnost střelby

Čtyři hráči z každého týmu (tři hvězdy, jeden nováček) budou soutěžit proti sobě v přesnosti střelby. Dále budou z každého týmu vybráni další čtyři hráči, kteří budou střelcům nahrávat. Střelec bude stát přibližně 7,5 metru před brankou, na níž budou umístěny čtyři terče, jeden v každém rohu branky. Cílem střelce je trefit všechny terče v co nejrychlejším čase. Nejrychlejší střelci z obou týmů nakonec svedou finálový boj. V této disciplíně je možno získat 5 bodů.

Kombinace pěti dovednostních disciplín

Této dovednostní soutěže se zúčastní šestnáct hráčů (14 hvězd, 2 nováčci). Soutěžit se bude v pěti kategoriích. Hráči budou tedy předvádět hned několik typů svých dovedností. Hráči si vyzkouší střelu z první, přihrávky, kontrolu puku, manipulaci s hokejkou a přesnost střelby. V části disciplíny “střela z první“ se představí tři střelci (každý v jiné pozici), kterým bude nahrávat jeden hráč z protější strany. Střelci musí vsítit alespoň tři góly, v cestě ji však bude stát 20cm vysoká překážka. V druhé části tohoto výběru dovedností se ukáže, jak přesně umí vybrané hvězdy nahrávat. Každý nahrávač se pokusí trefit co nejvíce, ze šesti maličkých branek rozmístěných po ledové ploše. Na trefení jedné branky má hráč pouze jeden pokus.

Ve třetí kategorii půjde o kontrolu puku. Vybraný hráč musí s pukem na holi prokličkovat mezi kužely v co nejlepším čase.

Další část bude zaměřená na práci s hokejkou. Jeden hráč bude čelit několika překážkám, kterým se musí vyhnout a ukázat svou šikovnost.

V přesnosti střelby se jeden z vybraných hráčů pokusí sestřelit čtyři terče, které budou umístěny v rozích branky.

Hráči z obou týmů musí vždy nejdříve splnit jednu část, aby mohl další vybraný hráč pokračovat. To znamená, že pokud hráči nedokončí část – “střelba z první“, tým nemůže pokračovat v druhé části (přesnost přihrávek). Oba týmy začnou zároveň. Tým, který bude rychlejší, v kterékoli z pěti částí, získá vždy jeden bod. Tým, jenž vyhraje celý okruh všech pěti disciplín, získává bonusový bod.

• Jakub Voráček (Team Toews)

Nejtvrdší střela

V soutěži o nejtvrdší střelu se představí čtyři hráči z každého týmu (3 hvězdy, 1 nováček). Střelba bude rozdělena do čtyř kol. V každém kole bude střílet jeden hráč z obou čtyřčlenných týmů. V této disciplíně se bude hrát o pět bodů – za každý vyhraný souboj tým získává 1 bod a další bod dostane tým, jehož hráč vyšle nejtvrdší projektil.

Samostatné nájezdy

Tato dovednostní soutěž rozhodne celkovou bitvu mezi Alfredssonovým a Chárovým týmem. Zúčastní se jí 14 hráčů z obou týmů. Střelec, který skóruje, jde do dalšího kola. Po třech nájezdech se vždy vymění brankáři. Soutěž bude pokračovat, dokud nezůstane jeden nejúspěšnější střelec. Za každý proměněný nájezd dostává tým skórujícího hráče jeden bod.

• Jakub Voráček (Team Toews), Claude Giroux (Team Foligno)


Autor: David Hél