Preview: Flyers vs. Jets

Po včerejší výhře v Buffalu se hokejisté z Philadelphie rychle přesunuli směrem na sever. Už dnes totiž svěřence kouče Davea Hakstola čeká další zápas. Letci se od 21:00 SEČ představí v Bell MTS Center, kde vyzvou mužstvo Winnipegu Jets. Celek z Manitoby zatím svými výkony navazuje na loňskou úspěšnou sezónu, kdy došel až do finále Západní konference. V současné době mají Jets na kontě po 28 odehraných zápasech 36 bodů a v tabulce jim patří 4. pozice.

Dnešní soupeři na sebe v loňské sezóně narazili celkem dvakrát a v obou případech bylo k vidění velmi vyrovnané utkání. První zápas byl na programu ve Winnipegu, kde se Letci dostali díky gólům Voráčka a Couturiera velmi rychle do dvougólového vedení. Jets však do konce zápasu dokázali zásluhou Perreaulta a Scheufeleho srovnat a zápas tak dospěl do nájezdů, v nichž byli úspěšnější domácí hokejisté. Také v odvetě ve Wells Fargo Center se Flyers dostali do vedení 2:0. Tentokrát však celek z Winnipegu pouze snížili na 2:1 a oba body tak zůstaly ve Philadelphii.

Celek z Winnipegu se do nejprestižnější hokejové ligy na světě vrátil teprve v roce 2011 a oba celky spolu od té doby odehrály celkem 19 zápasů, z nichž Letci dokázali vyhrát jedenáctkrát a osmkrát se z výhry radovali Jets. V Bell MTS Centre je na tom podle očekávání lépe domácí Winnipeg. Flyers na ledě Jets uspěli z celkových 10 utkání čtyřikrát, kdežto hokejisté Winnipegu se z výhry před domácím publikem radovali v šesti případech.

Flyers dnes budou s největší pravděpodobností opět postrádat útočníka Seana Couturiera, který vinou zranění v dolní části těla vynechal i včerejší duel se Sabres. Mimo hru je navíc stále také gólman Brian Elliott, jenž taktéž laboruje s blíže nespecifikovaným zraněním v dolní části těla. Kouč Dave Hakstol by měl proti Winnipegu vsadit na stejnou sestavu, což znamená, že pouze z tribuny by měli dnešní duel sledovat útočník Phil Varone a obránce Christian Folin.

Trenér Winnipegu Paul Maurice bude v dnešním utkání proti Philadelphii postrádat vinou zdravotních problémů trojici svých hráčů. V sestavě Jets bude chybět Josh Morrissey, jehož trápí zranění v dolní části těla. Stejný typ zranění pak nepustí do hry ani dalšího obránce, a sice Joea Morrowa. Posledním na marodce Winnipegu je pak čtyřiadvacetiletý kanadský útočník Andrew Copp, jehož trápí blíže nespecifikované zranění.

Jelikož Letce čeká druhý zápas během čtyřiadvaceti hodin, není zcela jisté, který z gólmanů dnes dostane přednost. Trenér Dave Hakstol při takzvaných back-to-back zápasech své brankáře rád střídá, avšak náhradníkem je momentálně Michal Neuvirth, jenž v letošním ročníku odchytal vinou zranění zatím pouze jeden zápas. Navíc Anthony Stolarz, jenž se chopil šance při velké marodce v brankovišti Flyers, si počíná velmi dobře. Čtyřiadvacetiletý rodák z amerického Edisonu odchytal v letošní sezóně zatím 5 utkání s úspěšností zákrok 90.7% a průměrem 2.94 gólu na zápas.

Celek z Winnipegu má svou jedničku v brankovišti zcela jasnou a kouč Paul Maurice to pro dnešní zápas nehodlá měnit. Mezi tři tyče se tak opět postaví pětadvacetiletý americký gólman Connor Hellebuyck. Rodák z Commerce odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části již 22 zápasů s úspěšností zákrok 90.7% a průměrem 2.88 gólu na zápas. Záda bude Hellebuyckovi krýt pětadvacetiletý Kanaďan Laurent Brossoit.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

WINNIPEG JETS

Forma

Flyers (V-PP-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
8.12.2018 Sabres vs. Flyers 2:6
7.12.2018 Flyers vs. Blue Jackets 3:4p
2.12.2018 Penguins vs. Flyers 2:4
28.11.2018 Flyers vs. Senators 3:4
25.11.2018 Maple Leafs vs. Flyers 6:0

Jets (P-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
8.12.2018 Jets vs. Blues 0:1
5.12.2018 Islanders vs. Jets 1:3
3.12.2018 Rangers vs. Jets 3:4p
2.12.2018 Devils vs. Jets 3:4p
30.11.2018 Jets vs. Blackhawks 6:5

Stadion


MTS Center (dříve True North Centre) je sportovní hala, která slouži i jako zábavní středisko v kanadském městě Winnipeg (Manitoba). V současnosti je domovem pouze jediného týmu, a to hokejového klubu Winnipeg Jets. Celkové náklady na výstavbu haly činí 153 milionů dolarů. Arena byla slavnostně otevřena 16. listopadu 2003. Kapacita haly pro hokejová utkání je 15,004 což je nejmíň z celé NHL.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Winnipeg Jets
Začátek: 21:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top