Preview: Flyers vs. Sabres

Pětizápasový trip čeká hokejisty z Philadelphie, kteří se v nadcházejícím týdnu představí v Buffalu, Winnipegu, Calgary, Edmontonu a Vancouveru. Jako první dnes od 19:00 SEČ vyzvou Letci v KeyBank Center domácí Sabres, kteří se momentálně nenacházejí v herní pohodě. Po deseti výhrách v řadě teď Šavle čtyřikrát v řadě prohrály a před vlastními fanoušky se tak budou chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu. Čeští a slovenští příznivci budou moci dnešní duel sledovat na stanici Nova Sport 1.

Dnešní soupeři na sebe během letošní sezóny již jednou narazili. Před zhruba dvěma týdny se oba celky potkaly v Buffalu a po první dvacetiminutovce nebylo prakticky co řešit. Sabres na Flyers nastoupili od samého začátku, a jak již bývá zvykem, svěřenci kouče Davea Hakstola úvod klasicky zaspali. Tým od Niagarských vodopádů skóroval během první třetiny hned čtyřikrát, když se prosadil Skinner, Thompson, Rodrigues a Larsson. Ve druhé třetině sice Flyers góly Girouxa a Simmondse snížili na 4:2, avšak gólem do prázdné branky pečetil výhru Sabres Sam Reinhart.

Flyers a Sabres jsou v NHL již tradičními týmy a tak spolu tito dva soupeři odehráli během své historie již řadu zápasů. V základní části na sebe oba celky narazily v celkem 177 zápasech, z nichž 88 dokázali vyhrát Letci z Philadelphie, 69 duelů skončilo lépe pro Sabres a 20 zápasů vítěze neurčilo. V Buffalu jsou statistiky mnohem vyrovnanější. U Niagarských vodopádů odehrála obě mužstva celkem 87 zápasů, z nichž Flyers vyhráli 35, Šavle před vlastními příznivci vyhráli 44 duelů a osmkrát skončil zápas remízou.

Jen před malou chvílí oznámil kouč Dave Hakstol, že dnešní zápas vynechá vinou zranění v dolní části těla útočník Sean Couturier. Mimo hru je navíc stále také brankářská jednička Letců z Philadelphie Brian Elliott, který laboruje se stejným zraněním jako Couturier. Do sestavy by se tak dnes mohl podívat útočník Phil Varone, jehož vedení Flyers povolalo z farmy Lehigh Valley Phantoms.

Celek z Buffala v poslední době sužuje velmi rozsáhlá marodka. Sabres budou v dnešním duelu s Philadelphií postrádat hned 7 hráčů. Stejně jako Flyers, tak i Šavle dnes budou postrádat svou brankářskou jedničku, kterou je Carter Hutton. Zkušený gólman je mimo hru se zraněním v horní části těla. Stejné zranění pak trápí také obránce Jakea McCabea a Caseyho Nelsona. Do zápasu nezasáhne ani Jason Pominville, jehož trápí blíže nespecifikované zranění. Kouč Phil Housley se musí obejít také bez obránců Marco Scanedelli (otřes mozku) a Matta Hunwicka (krk). Posledním na marodce je pak vinou zlomeniny kotníku útočník Scott Wilson.

Jelikož Flyers dnes neměli ranní rozbruslení a včera neoznámili, na které gólmana proti Sabres vsadí, není jasné, který z brankářů se dnes postaví do brankoviště. S největší pravděpodobností to však bude čtyřiadvacetiletý americký gólman Anthony Stolarz, který v letošním ročníku odchytal zatím 4 zápasy s úspěšností zákroků 90.1% a průměrem 3.19 gólu na zápas. Náhradním gólmanem by měl být český brankář Michal Neuvirth.

Jak již bylo zmíněno, ani Sabres dnes nemají k dispozici svou jedničku. Trenér Phil Housley však již oznámil, že mezi tři tyče se dnes postaví švédský gólman Linus Ullmark. Pětadvacetiletý rodák z Lugnviku odchytal v dosavadním průběhu letošní základní části zatím 9 zápasů s úspěšností zákroků 92.1% a průměrem 2.71 gólu na zápas. Záda by měl Ullmarkovi krýt Scott Wedgewood.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

 

BUFFALO SABRES

Forma

Flyers (PP-V-P-P-V)

Datum Zápas Skóre
7.12.2018 Flyers vs. Blue Jackets 3:4p
2.12.2018 Penguins vs. Flyers 2:4
28.11.2018 Flyers vs. Senators 3:4
25.11.2018 Maple Leafs vs. Flyers 6:0
23.11.2018 Flyers vs. Rangers 4:0

Sabres (PP-P-PP-P-V)

Datum Zápas Skóre
5.12.2018 Sabres vs. Maple Leafs 3:4p
4.12.2018 Predators vs. Sabres 2:1
1.12.2018 Panthers vs. Sabres 3:2p
30.11.2018 Lightning vs. Sabres 5:4
28.11.2018 Sabres vs. Sharks 3:2p

Stadion


KeyBank Center (dříve First Niagara Center či HSBC Arena) je multifunkční arena v centru města Buffalo ve státě New York. Arena byla otevřena 21. září 1996 jako náhrada za Buffalo Memorial Auditorium. V době stavby nesla název Crossroads Arena.Hlavní týmy hrající ve First Niagara Center jsou hokejoví Buffalo Sabres z NHL a lakrosoví Buffalo Bandits z NLL. Dříve se tu hrál i americký fotbal v podání Buffalo Destroyers, fotbal zde hráli Buffalo Blizzard a hráli zde také in-line hokejoví Buffalo Wings. Stadion je také pravidelně místem konání univerzitních sportovních událostí a koncertů. Finále mužských basketballových univerzitních lig NCAA a MAAC se zde hrálo už čtyřikrát. V roce 2003 se ve First Niagara Center odehrálo NCAA Frozen Four, finále hokejové NCAA. Kapacita stadionu pro hokejová utkání je 19.070 míst.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Buffalo Sabres
Začátek: 19:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top