Nastal čas na změnu

Flyers jsou momentálně jedním ze čtyř týmů, které okupují poslední příčku v NHL. Dva z těchto čtyř týmů se již rozhodly jednat a na trenérské lavici začaly dělat změny.

Jako prví začal nepříznivou situaci řešit klub z Los Angeles. Vedení Kings odvolalo trenéra Johna Stevense už na začátku listopadu. Před třemi dny ke stejnému kroku přistoupilo vedení St. Louis a hlavního kouče Mika Yeoa nahradil bývalý trenér Letců Craig Berube.

Po středeční blamáži Letců, kteří díky hrozivému vstupu do utkání prohráli na ledě Buffala 2:5, je jasné, že se musí začít dít zásadní změny také v organizaci Philadelphie.

Flyers dosud zkoušeli reagovat na špatné výkony pouze změnami v sestavě, avšak zlepšení to nepřineslo. Ba naopak, Letci se nadále propadali tabulkou, až narazili na samotné dno. A příčiny jsou stále stejné, každý zápas – špatné vstupy do utkání, bezradné výkony v oslabení, velmi slabé přesilové hry.

Za výše zmíněné problémy philadelphského týmu, stejně jako za jejich výsledky i čtyři prohry v řadě, nese v první řadě odpovědnost trenérský personál. Flyers evidentně nebyli připraveni podat kvalitní výkon hned od začátku utkání, což se ostatně ukázalo proti mladému a rychlému mužstvu Sabres.

Kapitán Flyers Claude Giroux byl ale po středečním utkání poněkud stručný, co se týče hodnocení výkonu.

„Prohrané souboje. Netvořili jsme hru a všude byli pozdě. Takhle nemůžeme začínat zápasy,“ prohlásil Giroux.

Navzdory tomu, že Letci měli před posledním utkáním třídenní přestávku, mohl se jejich výkon v první třetině zdát o to víc zarážející. Flyers ovšem v neděli netrénovali, jelikož se konal každoroční Wives Carnival. V pondělí dostali hráči volno a jejich úterní třicetiminutový trénink vypadal spíše, jako kdyby vyjeli na led po měsíční pauze.

„V prvních deseti minutách jsme neodvedli dostatečnou práci,“ řekl trenér Dave Hakstol po prohře v Buffalu. „Neudělali jsme dost, abychom dali našemu brankáři šanci dostat se do hry. Na druhou stranu ale ani nepředvedl zákroky, kterými by nás podržel. Obě věci jdou ovšem ruku v ruce.“

Samozřejmě, že brankoviště je jednou z oblastí, v níž by Flyers potřebovali větší stabilitu a méně změn. Důkazem toho je právě Alex Lyon, který se po 21 odehraných zápasech stal již čtvrtým gólmanem, jenž nastoupil mezi tři tyče Letců.

Lyonův letošní debut se navíc nemohl zvrtnout rychleji, když mu Sabres dokázali během prvních devíti minut nasázet hned 3 branky. Čtvrtou přidali v závěru první třetiny.

Na rozdíl od sobotního utkání se však Letci nedokázali vrátit do hry a pokusit se o srovnání čtyřgólové ztráty. Ani zdaleka.

„Jsem samozřejmě zklamaný. Cítím se špatně kvůli týmu. Nemůžu je stavět do takovéto pozice,“ uvedl Lyon po utkání. „Ale už jsem byl vystřídaný dříve a pravděpodobně ještě několikrát budu. Musím se pokusit vrátit zpět do hry a zapomenout na to. Krátká paměť je nejlepší lék, jaký můžete mít.“

Lyon sice může mít krátkou paměť, ale hráči, kteří se dnes postaví Rangers rozhodně ne.

Protože po dalším podobném výkonu budou fanoušci zcela jistě požadovat změny. A ne ty v sestavě.

Top