Preview: Flyers vs. Panthers

Třetí duel v řadě před vlastními fanoušky čeká Letce z Philadelphie, kteří jsou momentálně ve skvělé formě, když z posledních 6 zápasů získali vynikajících 11 bodů. Flyers dnes v noci od 01:00 SEČ přivítají mužstvo Floridy Panthers, které se po nevydařeném úvodu sezóny také pomalu ale jistě zvedá. Celek z města Sunrise zvítězil ve všech čtyřech posledních zápasech a po 14 odehraných utkáních tak má na kontě 14 bodů. Stejně jako poslední tři zápasy Flyers, tak i ten dnešní mohou čeští a slovenští příznivci sledovat na stanici Nova Sport.

Flyers a Panthers na sebe v letošním ročníku již jedenkrát narazili a bylo tomu také na ledě Philadelphie. Ve Wells Fargo Center se oba celky utkaly v polovině října a přestože se svěřenci kouče Davea Hakstola ujal na konci druhé části vysokého vedení 5:2, Panthers dokázali třemi góly v rozmezí 11 minut srovnat a duel tak dospěl až do prodloužení. V tom se však diváci rozuzlení nedočkali, tudíž přišly na řadu samostatné nájezdy, ve kterých byli nakonec úspěšnější hokejisté z Philadelphie, jež si tak připsali bonusový bod.

Florida Panthers vstoupila do NHL teprve začátkem 90. let. I přesto však spolu Flyers a Panthers během své historie odehráli již 96 zápasů. Mnohem úspěšnější jsou ve vzájemných zápasech právě Letci z Philadelphie, kteří jich dokázali vyhrát 53. Ve 36 zápasech se pak ze zisku dvou bodů radovali hokejisté z Floridy a 7 utkání skončilo pouze remízou. Ve Philadelphii je statistika mnohem vyrovnanější než na ledě Floridy. Ve Wells Fargo Center se oba celky utkaly celkem devětačtyřicetkrát, z čehož Flyers dokázali vyhrát 24 zápasů, 19 utkání pak zvládli lépe hráči Panthers a 6 duelů skončilo nerozhodně.

Přestože již útočník James van Riemsdyk trénuje víc než týden na ledě, do dnešního zápasu s Panthers ještě nezasáhne. Flyers se v současné době nemohou spolehnout ani na rakouského forvarda Michaela Raffla, jenž by měl laborovat minimálně do konce listopadu se zraněním v dolní části těla. Na marodce stále zůstává také český gólman Michal Neuvirth, kterého trápí blíže nespecifikované zranění. Zbytek hráčů by měl mít kouč Dave Hakstol plně k dispozici.

Po vynikajícím výkonu proti Blackhawks není pochyb o tom, na kterého z brankářů dnes trenér Dave Hakstol vsadí. Mezi tři tyče se postaví třiatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, který je jasnou jedničkou. Velezkušený brankář odchytal během letošní sezóny zatím 12 zápasů s úspěšností zákroků 90.9% a průměrem 2.67 gólu na zápas. Záda by měl tak dnes Elliottovi krýt šestadvacetiletý kanadský brankář Cal Pickard.

Forma Panthers šla nahoru po návratu jejich brankářské jedničky Roberta Luonga, který bude hajít svatyni svého týmu také dnes proti Philadelphii. Velezkušený gólman odchytal v letošní základní části vinou zranění zatím pouze 4 zápasy, avšak ve všech ctyřech duelech si vedl skvěle. Rodák z Montrealu má v současné době úspěšnost zákroků 95.2% a průměr 1.42 gólu na zápas. Náhradním gólmanem Panterů bude dnes zkušený James Reimer.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

FLORIDA PANTHERS

Forma

Flyers (V-V-V-PP-V)

Datum Zápas Skóre
10.11.2018 Flyers vs. Blackhawks 4:0
9.11.2018 Flyers vs. Coyotes 5:4p
6.11.2018 Coyotes vs. Flyers 2:5
4.11.2018 Sharks vs. Flyers 4:3p
2.11.2018 Kings vs. Flyers 2:5

Panthers (V-V-V-V-P)

Datum Zápas Skóre
11.11.2018 Panthers vs. Senators 5:1
11.11.2018 Panthers vs. Islanders 4:2
9.11.2018 Panthers vs. Oilers 4:1
2.11.2018 Jets vs. Panthers 2:4
1.11.2018 Panthers vs. Jets 2:4

Stadion

Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Florida Panthers
Začátek: 01:00 SEČ
TV: Nova Sport 1

Top