Preview: Flyers vs. Coyotes

Poslední zápas tripu po západě Spojených států dnes čeká hokejisty z Philadelphie, kteří dnes v noci od 03:00 SEČ vyzvou v Gila River Areně domácí Arizonu Coyotes. Celek z města Glendale je momentálně ve skvělé formě, když z posledních 5 zápasů získal všech 10 bodů s vynikajícím skóre 24:7. Čeští a slovenští fanoušci mohou dnešní duel sledovat na stanici Nova Sport 2.

V loňském ročníku na sebe Flyers a Coyotes narazili celkem dvakrát a oba duely musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Nějdříve se oba celky představily ve Wells Fargo Center, kde se hosté z Arizony dostali díky brankám Martinooka, Dvoraka a Perlini již do tříbrankového vedení. Svěřenci kouče Davea Hakstola však během třetí třetiny předvedli skvělý výkon a dvěma brankami v poslední minutě základní hrací doby srovnali na 3:3. V prodloužení ani jeden z týmů nerozhodl a tak přišly na řadu nájezdy, v nichž byli šťastnější Coyotes. Odveta v arizoneské poušti skončila po 60 minutách taktéž 3:3 a ani tentokrát se nerozhodlo během nastaveného času. V nájezdech však na ledě Yotes uspěli Flyers, kterým bonusový bod vystřelil až v sedmé sérii mladíček Nolan Patrick.

Coyotes jsou v NHL poměrně novým týmem a tak spolu dnešní soupeři ve své historii příliš zápasů neodehráli. Oba celky na sebe narazili celkem dvaatřicetkrát, z čehož Letci dokázali vyhrát v 17 případech a hokejisté z Ariozony v 15. Ve městě Glendale jsou statistiky obou celků naprosto shodné. Flyers a Yotes odehráli v arizonské poušti celkem 16 zápasů, z nichž 8 dokázali vyhrát hokejisté Ariozny a osmkrát si oba body zpět do Philadelphie odvezli Letci.

Flyers v posledních dnech přicházejí o jednoho brankáře za druhým. Na včerejším tréninku se zranil třiatřicetiletý kanadský gólman Brian Elliott, který je tak společně s Michalem Neuvirthem mimo hru. Letci z Philadelphie byli tím pádem nuceni povolat pětadvacetiletého amerického brankáře Alexe Lyona, který by tak měl krýt záda Calu Pickardovi. Kromě obou gólmanů bude kouč Dave Hakstol i nadále postrádat útočníky Jamese van Riemsdyka a Michala Raffla, kteří laboruje se zraněním v dolní části těla. Na marodce bude delší dobu také Corban Knight, jehož trápí zlomenina klíční kosti.

Trenér Arizony Rick Tocchet bude v dnešním duelu s Philadelphií postrádat čtveřici svých hráčů. Do zápasu nezasáhne útočník Christian Dvorak, který je mimo hru se zraněním v dolní části těla. V sestavě Coyotes se nepředstaví ani obránce Jakob Chychrum, jehož vyřadilo zranění kolene. Obejít se Kojoti musí také bez útočníka Nicolase Merkleyho, který je mimo hru s blíže nespecifikovaným zraněním. Posledním na marodce Yotes je pak obránce Kevin Connauton, jehož trápí nemoc.

Jelikož Letci z Philadelphie přišli jak o Briana Elliotta, tak o Michala Neuvirtha a navíc Alex Lyon přicestoval do Arizony až dnes, mezi tři tyče se s největší pravděpodobností postaví šestadvacetiletý kanadský gólman Cal Pickard, který ochytal během letošního ročníku zatím 4 zápasy s úspěšností zákroků 85.1% a průměrem 4.50 gólu na zápas. Alex Lyon by tak měl být zřejmě náhradníkem.

Celek z Arizony vsadí v dnešním zápase na svou brankářskou dvojku, kterou je osmadvacetiletý kanadský gólman Darcy Kuemper. Rodák z Saskatoonu sice odchytal zatím pouze 3 zápasy, ale vede si skvěle. Jeho úspěšnost zásahů činí 95.7% a průměr 1.34 gólů na zápas. Záda bude Kuemperovi krýt finský gólman Antti Raanta.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

ARIZONA COYOTES

Forma

Flyers (PP-V-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
4.11.2018 Sharks vs. Flyers
4:3p
2.11.2018 Sharks vs. Flyers
2:5
31.10.2018 Ducks vs. Flyers
2:3
27.10.2018 Flyers vs. Islanders
1:6
26.10.2018 Bruins vs. Flyers
3:0

Coyotes (V-V-V-V-V)

Datum Zápas Skóre
3.11.2018 Coyotes vs. Hurricanes
4:3p
31.10.2018 Coyotes vs. Senators
5:1
28.10.2018 Coyotes vs. Lightning
7:1
26.10.2018 Coyotes vs. Canucks
4:1
24.10.2018 Blue Jackets vs. Coyotes
1:4

Stadion


Gila River Arena (dříve také Jobing.com Arena či Glendale Arena) je víceúčelová hala ve městě Glendale, Arizona. Stadion je domovem pouze hokejového týmu Phoenix Coyotes. Dříve zde působil také lakrosový celek Arizona Sting. Jobing.com Arena se s kapacitou 17.125 míst řadí mezi vůbec nejmenší stadiony v NHL. Slavností otevření haly proběhlo 26. prosince 2003 a celkové náklady na její stavbu činily 220 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. Arizona Coyotes

Začátek: 03:00 SEČ

TV: Nova Sport 2

Top