Dávalo by pro Flyers smysl pokusit se získat Williama Nylandera?

Od začátku tréninkového kempu je u Flyers naprostý klid. Přesně tak, jak to má generální manažer Letců z Philadelphie Ron Hextall rád. Celek z Pensylvánie vstoupil do sezóny výhrou na ledě Las Vegas, avšak od té doby to šlo s výkony pomalu ale jistě z kopce. Letcům se opět alespoň trochu začalo dařit téměř o měsíc později na právě probíhajícím tripu po Kalifornii.

Nevyrovnané výkony týmu, který má na soupisce hráče, jež by měli hrát o nejvyšší příčky v konferenci, rozpoutaly debatu o budoucnosti kouče Davea Hakstola či případném trejdu, který by tým mohl oživit.

Samozřejmě zatím není nic jistého, avšak čím déle bude napjatá situace mezi Torontem Maple Leafs a jejich útočníkem Williamem Nylanderem trvat, tím více bude přibývat spekulací. S jednou takovou přišel reportér Sportsnet Elliotte Friedman, podle něhož by právě Flyers mohli být týmem, který by o Nylandera projevil zájem.

Mladičký Švéd je v současné době chráněným volným hráčem (RFA), což však nikterak neznemožňuje jeho agentovi Lewisi Grossovi jednat také s ostatními týmy v lize a informovat se, co jsou jiní manažeři za jeho klienta schopni zaplatit. Jedno je jisté. Cena bude dost vysoká.

Letci z Philadelphie mají momentálně k dispozici 7 milionů pod platovým stropem (k tomu 4 hráče na listině zraněných a 3 gólmany), avšak během nadcházejícího léta budou nuceni podepsat nový kontrakt s Ivanem Provorovem a Travisem Konecnym.

Samozřejmě, že Flyers mají hned několik hráčů, se kterými se po sezóně pravděpodobně rozloučí. Budou však chtít podepsat někoho ještě před začátkem léta? Navíc příští rok by se na trhu volných hráčů mohli objevit taková jmena jako Erik Karlsson, Artemi Panarin či Mark Stone.

Nylander je sice schopný zahrát jak na pozici centra, tak na pravém křídle, avšak nejvíce toho odehrál dvaadvacetiletý Švéd narozený v Calgary právě ve středu hřiště, kde mají Flyers poměrně přetlak. Z tohoto hlediska se tedy nezdá, že by byl právě Nylander hráčem, kterého Letci potřebují, ale samozřejmě by mohl být možností v případě, že by se Hextall rozhodl týmem trochu zamíchat.

Případné angažování Nylandera by navíc mohlo dveře třicetiletému kanadskému forvardovi Waynu Simmondsovi, kterému po sezóně končí stávající kontrakt. Jednání o nové smlouvě zatím podle informací příliš rychle nepostupují, avšak podle svých slov by Simmonds velmi rád zůstal i nadále ve Philadelphii a Flyers by jej rádi udrželi. Spíše než o penězích se však bude jednat o délce kontraktu.

Jedno je však jisté. Sága okolo švédského forvard bude dříve nebo později u konce. Pokud totiž William Nylander nepodepíše novou smlouvu do začátku prosince, nebude moci v této sezóně do nejlepší hokejové ligy na světě již vůbec nastoupit.

Top