Preview: Flyers vs. Islanders

Odčinit poslední dvě prohry budou chtít hokejisté z Philadelphie, kteří dnes na svém ledě ve Wells Fargo Center vyzvou od 19:00 SEČ mužstvo New Yorku Islanders. Ani Ostrované neprožívají zrovna vydařený vstup do sezóny, když během 8 duelů získali 7 bodů a v tabulce Východní konference jim patří až 13. místo. Letci jsou na tom sice momentálně o bod lépe, ale oproti Islanders odehráli o dvě utkání více.

Dnešní duel bude soubojem dvou rivalů z Metropolitní divize. Flyers a Islanders na sebe v loňském ročníku narazili celkem čtyřikrát lépe si ve vzájemných zápasech vedl celek z Brooklynu. První duel v Barclays Center sice za stavu 3:3 dospěl až do nájezdů, ve kterých však byli úspěšnější Isles, kteří si připsali bonusový bod. Také odveta ve Philadelphii nebyla po 60 minutách rozhodnutá. Opět se však z výhry radovali Islanders. Tentokrát po prodloužení. Alespoň třetí vzájemný duel dokázali Letci zvládnout, když celek z New Yorku porazili na vlastním ledě 6:4. Naposledy se pak obě mužstva střetla v dubnu v Brooklynu, kde zvítězili domácí Islanders těsně 5:4.

Že jsou Letci z Philadelphie a Ostrované častými soupeři ukazují i historické statistiky obou celků. Flyers a Islanders na sebe narazili celkem ve 265 zápasech, z nichž mužstvo z Philadelphie dokázalo vyhrát 137 duelů, ve 102 utkáních si z výhry radovali Isles a 26 utkání skončilo remízou. Na domácím ledě ve vzájemných duelech Letci naprosto dominují. Ve Philadelphii se oba celky střetly v celkem 130 zápasech, z nichž hned 79 dokázali Flyers vyhrát, 40 duelů skočilo lépe pro hosty z Long Islandu a v 11 případech se diváci vítěze nedočkali.

Stejně jako na ledě Bostonu, tak i dnes budou Letci z Philadelphie vinou zdravotních problémů postrádat dva své hráče. Na marodce Flyers je již tři týdny zkušený americký forvard James van Riemsdky, jehož trápí zranění v dolní části těla. Devětadvacetiletý útočník však včera již začal s tréninkem na ledě. Druhým na marodce je pak rakouský forvard Michael Raffl, který taktéž laboruje se zraněním v dolní části těla. Trenér Dave Hakstol pro dnešek udělal změny a pouze z tribuny bude zápas sledovat útočník Jori Lehtera a obránce Christian Folin.

Po zranění třísel se zpět do hry vrací třicetiletý český gólman Michal Neuvirth, který dnes odchytá svůj první zápas letošního ročníku NHL. Rodák z Ústí nad Labem měl se zraněními problém také loni, kdy odchytal pouze 22 zápasů s úspěšností zákrok 91.5% a průměrem 2.60 gólu na zápas. Zkušený kanadský brankář Brian Elliott tak bude dnes pouze na střídačce.

Islanders získali během léta jako nechráněného volného hráče švédského gólmana Robina Lehnera, který je v úvodu sezóny zatím vytěžovanější než jeho brankářský kolega Thomas Greiss. Sedmadvacetiletý rodák z Göteborgu odchytal během letošní sezóny zatím 5 zápasů s úspěšností zákrok 92.6% a průměrem 2.67 gólu na zápas.

Sestavy

PHILADELPHIA FLYERS

NEW YORK ISLANDERS

Forma

Flyers (P-P-V-P-V)

Datum Zápas Skóre
26.10.2018 Bruins vs. Flyers
3:0
22.10.2018 Flyers vs. Avalanche
1:4
20.10.2018 Flyers vs. Devils
5:2
19.10.2018 Blue Jackets vs. Flyers
6:3
17.10.2018 Flyers vs. Panthers
6:5n

Islanders(PP-P-V-P-P)

Datum Zápas Skóre
25.10.2018 Islandersvs. Panthers
2:3p
21.10.2018 Sharks vs. Islanders
4:1
19.10.2018 Kings vs. Islanders
2:7
18.10.2018 Ducks vs. Islanders
4:1
14.10.2018 Predators vs. Islanders
5:2

Stadion


Wells Fargo Center (dříve Spectrum II., CoreStates Center, First Union Center a Wachovia Center) je multifunkční hala, která se nachází ve Philadelphii, Pennsylvánii. Wells Fargo Center se nachází v jihozápadní části Philadelphie ve sportovním areálu South Philadelphia Sports Complex, který zahrnuje Linkoln Financial Field (Philadelphia Eagles) a Citizens Bank Park (Philadelphia Phillies). Je to domácí aréna Philadelphie Flyers, basketbalového týmu Philadelphia 76ers, týmu Philadelphie Soul, kteří hrají Arena Football league a lakrosového Philadelphie Wings. Aréna slouží také pro kulturní účely a koncerty. Stadion Wells Fargo Center byl slavnostně otevřen 12. srpna 1996 a nahradil tak již staré Spectrum, které bylo nedávno zbouráno. Celkové náklady na stavbu činily 210 milionů dolarů.

Informace

Philadelphia Flyers vs. New York Islanders

Začátek: 01:00 SEČ

TV: Nova Sport 1

Top